Highway för Montenegro 2016!

2015-10-02 (fredag)

MontenegroTV-bolaget RTCG avslöjade i dag, fredagen den 2:a oktober, att de gjort ett internval och kommer att låta trion Highway (bestående av Petar Tošić, Marko Pešić och Luka Vojvodić) få representera Montenegro i Eurovision Song Contest 2016.

Bidraget som Highway, som kom fyra i “The X Factor Adria” och trea i “Suncane Skale“, kommer att tävla med i Stockholm 2016 kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.
(Källor: esctoday.com och escxtra.com)

Länkar till smakprov på låtar med Highway:
Bar na kratko“, Highway (live – Suncane Skale 2015)
Sve je lako/Što sad ljubav“, Highway (live – X Factor Adria 2015)

Schlagerpinglan: När jag efterlyste ytterligare en Balkan-ballad från Montenegro så var det knappast ett pojkband som fanns överst på min önskelista. Men, men… de flesta sucéer brukar ju komma från något oväntat så jag håller sinnet öppet och hoppas på en riktig hit från denna trio, även om jag inte är helt övertygad efter att ha lyssnat på de ovanstående smakproven.

Vad de än beslutar sig att tävla med så står det i alla fall klart att Montenegro kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2016 och det är ju alltid positivt. 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Highway för Montenegro 2016!”

  1. Hannes

    Om du önskar balkan ballader i pojkband så skickade Serbien och Montenegro 2005 ett pojkband som sjöng en balkan ballad, vilket det gick väldigt bra för 😛 Blir lite nyfiken på vad Highway kommer att göra

  2. Schlagerpinglan

    @Hannes, Ah… “Zauvijek Moja” hade jag nästan glömt bort men där visar de ju att kombinationen faktiskt kan fungera. Nu har dock detta redan blivit gjort så förhoppningsvis kan Highway överraska med något nytt som fungerar ännu bättre. 😀

  3. Micke

    Montenegro har ju skärpt till sig ordentligt 2014-2015 efter två riktiga magplask åren innan. Detta interval känns inte alls bra. Man ska givetvis inte döma på förhand, kommer självklart att helt nollställa mig och ge dem en chans men magkänslan är klar besvikelse. Jag hade också hoppats på balkanballad. Möjligheterna till det begränsas ju grymt nu eller vad säger Serbien?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se