Island TV-bolaget RÚV har nu avslöjat ytterligare detaljer om “Söngvakeppnin 2016“, Islands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, bl.a. schemat som ni ser lite längre ner. Fullständiga regler hittar ni på ruv.is.

Precis som förra året som kommer 12 bidrag att väljas ut av de som skickas in till RÚV och de kommer att delas upp i två semifinaler där tre bidrag från varje semifinal plus ett jury-wildcard tar sig vidare till finalen.

Dessutom har de kvar regeln att alla bidragen ska framföras på isländska i semifinalerna men vid finalen ska de framföras på det språk som artisten tänker sjunga på i Stockholm, om bidraget skulle vinna.

Schemat för Islands “Söngvakeppnin 2016”:

2:a november deadline att skicka in bidrag till RÚV
6:e februari Semifinal 1 6 bidrag → 3 finalister
13:e februari Semifinal 2 6 bidrag → 3 finalister
20:e februari Final 7 finalister → 1 vinnare
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som väntat så är det februari månad som blir fulltecknad först i ESC-2016-kalendern men med tanke på att TV-bolagen behöver tid att förbereda allt så är det fullt förståeligt. Likväl så hoppas jag att de som ännu inte avslöjat sina datum har i åtanke att både december och januari är fin-fina månader för Eurovision-uttagningar, inte bara för att det ska bli en jämnare fördelning utan även för att det betyder kortare väntan. 😉

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Island i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se