Turkiet TV-bolaget TRT har meddelat, trots att det väldigt länge cirkulerat rykten om att en comeback var nära, att Turkiet inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som jag nämnde vid mitt senaste Turkiet-inlägg så ser jag fram emot den dagen som Turkiet beslutar sig för att komma tillbaka till ESC då jag uppskattar deras lite annorlunda musikstil men jag är inte alls förvånad över att den dagen dröjer. Förhoppningsvis så inser de med tiden att man inte bara är med för att vinna utan att själva deltagandet i sig har en rejäl charm… och då är de välkomna tillbaka. 🙂


Schlagerpinglan: Eftersom det så länge såg ut som att Turkiet skulle göra comeback i ESC så förberedde jag deras återvändande med att inhandla både dryck från Turkiet samt kakor, i diverse smaker, som var producerade i Turkiet, precis som jag gör för alla andra ESC-länder denna säsong. Men, men… med barn i huset så kommer de säkert till användning i alla fall. 🙂

Uppdaterat: Om någon tänkt göra en temadag och letar efter ät- och drickbara produkter från Turkiet så kan jag upplysa om att jag inte rekommenderar sakerna på bilderna ovan.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Turkiet deltar inte i Eurovision Song Contest 2016!”

 1. Micke

  Orkar inte ens göra någon större kommentar. För jävligt räcker mer än väl. Turkiet, Bosnien-Herzegovina och vad tusan mer? Minns inte men är det så bedrövligt att även Serbien har dragit sig ur?. Varför kan inte Sverige dra sig ur istället eller länder som inte bryr sig typ världens normalt bästa musikland Irland, eller England.

 2. Lukas

  @Micke, Serbien kommer vara med i Eurovision. Den stora frågan är ju förmodligen hur Kroatien ställer sig. Annars kan jag bara hålla med om att det är trist att Turkiet inte är med, och jag har en obehaglig känsla av att det är mer än bara missnöje med tävlingens upplägg som ligger bakom att Turkiet håller sig borta.

 3. Micke

  @Lukas, ok det låter ju bra att Serbien ska vara med. Hoppas då verkligen att de kör sin egen prägel. Tycker e har tappat det på sistone. Bara tt hålla tummarna för Kroatiens medverkande då 🙂

 4. Adri

  Jag personligen saknar inte Turkiet alls. Det är såklart roligare ju fler som deltar men Turkiets låtar lämnade näst intill inga intryck på mig.

  Jag saknar Bosnien mer, men även där tycker jag inte att de lämnar ett stort hål i Eurovision.

  Till skillnad från kommentaren ovan så tycker jag att Sverige, Irland och England mfl är de länder som bryr sig (i alla fall mer än Turkiet) eftersom de inte drar sig ur bara för att det några år inte går deras väg.

  Just den anledningen till Turkiets bojkott verkar så bitter så om de ska ha den negativa attityden får de gärna hålla sig borta. (Men förhoppningsvis inser de att det nuvarande systemet är ett väldigt rättvist system och återkommer)

 5. Adri

  Oj vad bitter jag själv lät i kommentaren inser jag nu. Det var inte meningen.

  Turkiet får säklart gärna komma tillbaka till programmet, men det är ju inte bara en tävling utan det är ju också ett sätt för flera olika länder och kulturer att samlas och bara ha kul. Just det perspektivet verkar TRT sakna och det är tråkigt.

  (P.S är det någon som vet hur det blir med Australien 2016? Först skulle set bara vara en engångsgrej men sen vlrjade SBS och EBU snacka om permanent deltagande och sen har det inte sagts något. Jag personligen hoppas att vi får se Australien i Stockholm också 😀 )

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tror inte att det kommit något ytterligare besked om Australien än. Även om det var menat som ett engångsdeltagande så hoppas även jag att det ligger något i ryktena om att de förhandlar om ett permanent deltagande. 🙂

 7. Micke

  Adri ta för allt i världen inte detta fel nu. Vill absolut inte bråka på något sätt men allvarligt talat. När brydde sig Irland om ESC senast. När ställde senast en artist upp i deras uttagning som åtminstone 20% av befolkningen överhuvudtaget har hört talas om?

  Irland är min största besvikelse när det gäller ESC. Världsledande inom musik som jag ser det men varför, varför kan de inte ta tävlingen åtminstone lite på allvar. Hade de bara satsat mer än 50% hade övriga kunnat packa väskorna och åkt hem igen. Har du sett deras uttagning? Insomnia är arbetsnamnet på den tv-sända “showen”. När Irland tar in artister och låtskrivare från Sverige och andra länder då vet man att de inte bryr sig. Detta stämmer självklart även in på England.

  Du har all rätt i världen att inte sakna Turkiet Adri. Du har din smak och den har inte jag med att göra. Att jag älskar Turkiet i ESC har som jag sagt att göra med att de oftast tar fram sitt lands prägel på musiken och det är grejen för mig med ESC. Tro mig jag skulle aldrig lyssna på den musiken utanför bubblan 🙂

  Angående Australien så vet jag faktiskt inte. Jag är nog en av få som inte har nån åsikt där. Å ena sidan kul med nya länder men å andra sidan vad har de med ESC att göra? Nej jag vet faktiskt inte.

 8. Adri

  Jag personligen tycker om Irland i Eurovision (undantag: Jedward och den väldigt lättglömda låten från 2013).

  Sen så skickar de kanske inga kända namn men just det tycker jag inte spelar någon stor roll. Bara kolla på Storbritannien, de skickade stora och kända namn men det visade sig ändå gå åt skogen så artistens storhet spelar nog inte så stor roll gissar jag.

  Tjejen de skickade i år var helt okänd men enligt mig en av de absolut mest kompetenta artisterna. 🙂

  Sen kanske jag hade fel ordval när jag skrev att de “bryr sig” för med tanke på att låtarna väljs ut under en “late night”-talkshow så har de nog inte så stort intresse men de bryr sig i alla fall tillräckligt för att inte hoppa av så fort det inte går deras väg. Det är mest det som stör mig med TRT (och andra som hoppar av pga samma anledning). Turkiets låtar är mest hit-eller-miss för min del 🙂

  (Om jag låter sur, otrevlig eller bitter så ber jag om ursäkt. Jag är väldigt glad, men det är så svårt att veta hur jag framstår så jag skriver det här också) 🙂

 9. Micke

  Just det jag menar Adri. Gilla vad tusan du vill det ska både jag och andra skita helt i 🙂 Nej då du låter inte det minsta sur, otrevlig eller bitter. Känns som du inte varit så mycket på bloggar. Schlagerpinglan har något unikt. Hon har en blogg där man diskuterar och respekterar varandra. Tro mig det är något enormt unikt. Jag har aldrig någonsin och kommer aldrig någonsin att bli sur på någon här och än mindre bli otrevlig mot någon.

  Adri jag menar inte att Irland och England är unika i detta att de inte bryr sig så mycket och att kända artister håller sig borta från tävlingen. Det gäller i stort alla länder och inte minst Sverige. Visst kända kan dyka upp då och då men då är de i utförsbacken och behöver nytändning. Det gäller även Katrina and the Waves som jag alltid gillat. Plötsligt var de borta men lika plötsligt fick de till en ny låt och fick en stunds konstgjord andning i ESC 🙂 Tack och lov för det.

  Jag bryr mig egentligen inte det minsta för så har det alltid varit med ESC men jag älskar tävlingen ändå för just tävlingen och framförallt ländernas utbyte av musik. Jag väntar mig inga kanonlåtar som jag kommer att fortsätta att lyssna på utan jag bara väntar mig några månaders kul helt enkelt 🙂

  Blir mörkrädd när jag hör folk prata om tävlingen och spy galla över den. Jag har följt tävlingen sedan jag föddes egentligen och på den tiden har jag bara hittat fem låtar jag tycker extremt illa om. Märkligt nog är alla från detta årtusende. Det är bara att rycka på axlarna och gå vidare 🙂

  Turkiet älskar jag. Inte för kanonlåtar utan för deras originella och udda musik.

 10. Patrik

  Synd att inte Turkiet har intresse att delta de brukar ha bra låtar med i ESC. Varför ser man inte till att skicka ut inbjudan till nya deltagarländer typ Gibraltar,Färöarna,Grönland,Åland och Kazakstan som aldrig har tävlat i ESC och varför vill man inte ge Liechtenstein medlemskap i EBU så att Liechtenstein kan göra debut i ESC? PS Att flera länder drar sig ur tävlingen är beklagligt,kan det bero på ekonomi dåliga placeringar och annat eftersom länderna som drar sig ur ESC inte vill tävla 2016?

 11. Patrik

  ESC ska vara enbart för europeiska nationer men att Australien fick ställa upp 2015 är en gåta eftersom Australien inte ens ligger i Europa,och sen ryktas det att Kina vill ställa upp 2016 trots att de inte ligger i Europa. Låt ESC enbart bjuda in europeiska nationer till tävlingen. Länder som Israel och Marocko ligger inte ens i Europa men de har fått delta ändå.

 12. Patrik

  EBU bör även bjuda in Kosovo till ESC

 13. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag brukar också gå in och komplettera lite då och då i mina kommentarer (och även inlägg) i efterhand då det inte alltid är helt enkelt att få fram sina åsikter. Ibland låter det helt annorlunda när man läser det än hur man tänkte det och för att undvika missförstånd, vilket är ganska lätt när man endast kommunicerar i text, så är det bra om man är lite övertydlig. 🙂

  @Patrik, Intressanta åsikter och en del av dem delar jag. T.ex. så hade det varit skoj om några nya europeiska länder dök upp på startlistan, men då en del av deltagarländerna knappast vill ha med Kosovo så tror jag inte att det är något bra val. Konflikter uppstår så lätt ändå så det känns lite onödigt att skapa fler än nödvändigt.

  Vad gäller utom-europeiska länder så ser jag inget problem i att de är med, men att det inte bör gå till överdrift. Alla världens länder kan inte vara med då tävlingen hade blivit alltför omfattande… men några exotiska tillskott (t.ex. Australien) säger jag inte nej tack till. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se