Schweiz I går valde italiensk-språkiga RSI, med hjälp av en jury bestående av Paolo Meneguzzi (Schweiz 2008), Gabriel Broggini (Schweiz 2012, som del av Sinplus) och Simone Tomassini, ut de tre bidrag som kommer att representera dem i Schweiz nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2016.

Alla de tre utvalda artisterna kommer att få visa upp sina live-egenskaper i Der Expertencheck den 6:e december men endast en av dem går vidare till finalen den 13:e februari.

RSI:s tre internvalda bidrag:
♥ “Because of you“, Theo (Matteo Rossi)
♥ “Elephant“, Elias Bertini
♥ “Share love“, Nathalie (Nathalie Cadlini)
(Källor: rsi.ch och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som förra året så tävlar två av de uttagna bidragen även i RTR/SRF:s online-uttagning och denna gång gäller det “Elephant” (som jag gav godkänt vid de första genomlyssningarna) och “Share love” (som fick strax under medelbetyg) medan “Because of you” är den nya låten i sammanhanget.

Eftersom två av låtarna har ett litet försprång så vill jag inte uttala mig alltför säkert om vilket bidrag jag hoppas går vidare till finalen än men jag kan ju säga så mycket som att jag blev glad över att “Elephant” blev utvald och “Because of you” känns som en låt som skulle kunna växa till sig med tiden. Jag återkommer säkerligen i ämnet när vi börjar närma oss Expertencheck-dags. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Schweiz 2016: Lyssna på RSI:s tre kandidater”

 1. Johanna

  Av dessa tre (har inte lyssnat på Schweiz bidrag tidigare) Gillar jag Elephant bäst men kan inte påstå att jag skulle hoppa högt av glädje om någon av de vann i Schweiz. Hoppas de andra tv-bolagen skrapar fram något bättre!

 2. Micke

  Intressant! Efter RTR/SRF:s online-uttagning gjorde jag en Topp 10 och lade till fem bidrag som hamnade strax utanför. Tiden efter det har en av dessa fem vuxit väldigt för mig så att den lätt skulle vara på min Topp 10. När nu RSI kommer med sina tre bidrag är det intressant att se att just detta växande bidrag är med. Bidraget jag pratar om är “Elephant”.

  Extra kul då att jag inte ens har den som favvis bland dessa tre. Nykomlingen är min favvis och hade de fått till en bättre refräng som mer matchat den mysiga versen så hade de andra kunnat packa ihop för min del. Kanske växer refrängen med några lyssningar. Tredje bidraget är för mig hyfsat men inte mer.

  1. “Because of you“, Theo (Matteo Rossi)
  2. “Elephant“, Elias Bertini
  3. “Share love“, Nathalie (Nathalie Cadlini)

 3. Micke

  Gör min första helhetslista:

  Mina sex i final förnärvarande:

  RTR/SRF: (Tre ska vara i final)

  “RED“, Dafina Eshrefi
  “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
  “Its Your Time“, Sarah Tyler

  RSI: (Två ska vara i final)

  “Because of you“, Theo (Matteo Rossi)
  “Elephant“, Elias Bertini

  RTS: (En ska vara i final)

  (Inga bidrag släppta än)

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Från RSI är det enbart ett bidrag som tar sig vidare till final medan det är två bidrag från RTS som tar sig vidare.

  Så här långt så hoppas jag på följande:

  RTR/SRF:
  “Boom Boom“, Gisel de Marco
  “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
  “Its Your Time“, Sarah Tyler eller “In My Heart“, Dani

  RSI:
  “Because of you“, Theo eller “Elephant“, Elias Bertini

 5. Micke

  Tre bidrag från Schweiz börjar rycka ifrån övriga ganska ordentligt för min del. Dessa tre är:

  “RED“, Dafina Eshrefi, “Because of you“, Theo och “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch.

  Därefter kommer 8-9 andra bidrag men de är som sagt en ganska bra bit efter men kul att det finns så pass många bra ändå.

 6. Micke

  Har sällan känt så totalt olika om tre små bidrag. Pratar alltså om RSI:s tre kandidater. Har nu lyssnat en hel del på alla tre och min åsikt är klar. “Because of you“ gillar jag skarpt. Den får en åtta i betyg från mig. “Elephant“ är kanske den största växaren av allt jag hört hittills från Schweiz 175 bidrag eller vad det är. Väldigt nära åtta men ändå inte riktigt. Överlägset sämst i mina ögon är “Share love“ som med all säkerhet är ännu ett av världens 6 378 962 bidrag med en halvdan vokalist som ska gömma bristerna bakom robotdansande nobodys. På sin höjd en tvåa från mig.

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om jag gillar “Because of you” eller “Elephant” bäst, det är nog en humör-fråga för tillfället. Klart är att “Share love“ hamnar på min tredjeplats, men jag är faktiskt ganska nyfiken på live-versionen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se