Xavier Naidoo för Tyskland 2016!

2015-11-19 (torsdag)

Tyskland TV-bolaget NDR avslöjade i dag, torsdagen den 19:e november, att de gjort ett internval och kommer att låta den 44-årige singer-songwritern Xavier Naidoo få representera Tyskland i Eurovision Song Contest 2016.

Xavier Naidoo, som uppges vara en av Tysklands mest framgångsrika artister, kommer att framträda med sex bidrag (som utses av honom själv och en expertjury den 15:e december) vid den nationella uttagningen “Unser song für Xavier” den 18:e februari.

Vid finalen kommer Lena (“Satellite“, 2010) och två andra experter få ge sin syn på finalbidragen men det är 100% tittarröster som bestämmer vilken låt som Xavier ska tävla med i Stockholm. (Källor: eurovision.de, eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2015-11-21:Xavier Naidoo inte längre aktuell för Eurovision

Schemat för Tysklands “Unser song für Xavier”:

19:e november NDR presenterar sitt internval: Xavier Naidoo
15:e december en jury utser (tillsammans med Xavier) de sex finalbidragen
18:e februari Final 6 bidrag → 1 vinnarlåt

Länkar till smakprov på låtar med Xavier Naidoo:
Alles kann besser werden“, Xavier Naidoo (officiell video)
Bei Meiner Seele“, Xavier Naidoo (officiell video)

Schlagerpinglan: Efter ett väldigt kaosartat ESC-år då vinnaren av den tyska nationella ESC-uttagningen, Andreas Kümmert, tackade nej till att åka till Wien och sedan ersättaren, Ann Sophie, inte lyckades att få ett enda poäng i finalen med sin “Black Smoke” så kan man förstå att NDR kände att det var dags för något nytt.

Eftersom det blir en ny form av uttagning och det blir en etablerad artist som tävlar, vilket stämmer bra överens med några av mina önskemål inför Tysklands ESC-2016-uttagning, så får jag väl anse mig vara relativt nöjd med det nya upplägget. Jag hade gärna sett att de presenterat några alternativ-artister, då en-artists-uttagningar kan bli lite enformiga, men med rätt låtar så kan det nog bli bra ändå. 🙂

Mer information om Xavier Naidoo hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Xavier Naidoo för Tyskland 2016!”

  1. Johanna

    jag gillar honom! Med rätt låt (helst på tyska) så hade detta kunnat bli en favorit för mig. Helt klart min musikstil!

  2. Lukas

    Nu har det tydligen blivit känt att Xavier faktiskt INTE ställer upp. NDR har tydligen dragit tillbaks sitt beslut.

  3. Schlagerpinglan

    @Lukas, Jag var kanske inte helt nöjd med valet av artist men att de drar tillbaka ett internval på det sättet känns lite förhastat. Mer om det lite senare i kväll, tack för nyhetsrapporteringen. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se