Tyskland I torsdags så meddelade TV-bolaget NDR att de valt ut Xavier Naidoo till att få representera Tyskland i Eurovision Song Contest 2016. I dag, lördag, så uppger de att de ångrat sig och i stället kommer att utse sin representant och tävlingsbidrag på annat sätt, ännu inte bestämt hur.

Anledningen till att Xavier Naidoo inte längre är aktuell som Tysklands representant är att det blossat upp en debatt kring vad han anses ha för personliga åsikter i olika frågor och detta är något som NDR tycker tar bort fokus från vad Eurovision bör handla om.
(Källor: ndr.de, eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Även om jag inte var alltför positiv till NDR:s val så tycker jag att det är tråkigt att de inte känner att de kan stå bakom sitt val. Hur som helst så önskar jag dem lycka till i jakten på nästa artist och hoppas att detta bakslag inte sätter käppar i hjulet för deras inledande planer på en tysk, nationell final.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se