Slovenien Fram till den 21:a december tar TV-bolaget RTVSLO emot ansökningar/bidrag från artister/låtskrivare till “EMA 2016“, Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Här följer en del information om den planerade uttagningen:

Sloveniens nationella uttagning av bidrag till ESC 2016 (EMA 2016):

Deadline för artister och låtskrivare att skicka in sina bidrag till RTV Slovenija via deras formulärhemsidan, där ni även hittar ytterligare regler, är satt till den 21:a december.
Låtskrivare är välkomna att skicka in upp till två bidrag. Även utländska låtskrivare är välkomna men måste då samarbeta med slovenska artister. På samma sätt är utländska artister välkomna att anmäla sig men måste då samarbeta med slovenska låtskrivare.
Förutom de bidrag som skickas in och artister som anmäler sig så kan RTVSLO själva bjuda in artister och låtskrivare till EMA 2016.
Upp till 12 bidrag kommer att väljas ut till finalen av EMA 2016.
EMA 2016 består utav två röstningsomgångar: Först väljer en jury ut två superfinalister innan 100% teleröster utser vinnaren, d.v.s. Sloveniens ESC-2016-representant.
(Källa: rtvslo.si)

Schlagerpinglan: Medan ett flertal länder redan valt ut de bidrag som ska tävla i deras respektive nationella uttagningar och några är mitt uppe i uttagningsprocessen så har andra just påbörjat sökandet efter lämpliga deltagare. Det finns lyckligtvis inte en färdig mall för hur en ESC-uttagning ska se ut utan variationen gör att jag uppskattar uttagningssäsongen minst lika mycket som själva tävlingen. 😀

Se sammanställningen här för mer information om de olika ländernas deadline:s. T.ex. så är det i dag, den 20:e november, sista dagen att anmäla sig till Storbritanniens uttagning.

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Slovenien 2016: RTVSLO söker bidrag till “EMA 2016””

 1. Robban

  Jag hoppas på att Omar Naber skickar in sin låt “Take Me Far” (min favorit) ifall den inte tar sig vidare till Expert Check i Schweiz ESC-uttagning. En grymt bra artist och en värdig representant för sitt hemland Slovenien i Stockholm i maj

 2. Johan

  Bulgarien drog tillbaka till sin ansökan idag 🙁 Verkar bli 40 deltagarländer ändå.

 3. Schlagerpinglan

  @Robban, Mmm… jag har med Omar Naber bland mina tio främsta favoriter i Schweiz online-uttagning ( http://www.schlagerpinglan.se/blog/2015/11/02/schweiz-2016-det-basta-fran-online-uttagningen/ ) men ser helst, som vanligt, att artisterna tävlar för sina egna länder.

 4. Schlagerpinglan

  @Johan, Om det stämmer att Bulgarien inte kommer att ställa upp i ESC 2016 så hoppas jag att EBU visste om detta redan innan och därför hade med det i beräkningen när de uppgav att det blir 41 länder. Tack för att ni håller mig uppdaterad även när jag tillfälligt lämnar “schlagerbubblan”, även om det i dag inte var så trevliga nyheter ni förmedlar. 😉

 5. Johan

  @Schlagerpinglan, Det finns ju en chans att det faktiskt var med i beräkningarna och att de “minst 41 deltagarländerna” är spikade och inte pendlat i någon gråzon som till exempel Bulgarien gjort nu i höst. Har dock svårt att se vilken den sista deltagarnationen skulle kunna vara då det inte finns spår av preliminära ansökningar som inte blivit tillbakadragna vid det här laget? Kroatien? Känns högst osannolikt. Tror EBU gick ut lite för tidigt med ett så pass “modigt” uttalande och att vi landar på 39-40 deltagare i slutändan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se