Schweiz Fransk-språkiga RTS har nu avslöjat vilka sex kandidater de skickar till der Expertencheck den 6:e december, då en jury ska utse de sex bidrag (varav två från RTS) som får tävla i finalen av Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 den 13:e februari.

RTS sex internvalda bidrag:
♥ “Another World“, Bella C
♥ “Left With An Idiot“, Gina von Glasow
♥ “Disque d’or“, Kaceo
♥ “Génération demain“, Loic Schumacher
♥ “Perché mi guardi cosi?“, Stephanie Palazzo
♥ “Flashback“, Stephanie Sandoz
(Källa: srf.ch)

Uppdaterat 2015-12-02: Nu finns även länken till “Flashback” med ovan.

Schlagerpinglan: Hälften av de utvalda bidragen har även varit uppladdade på RTR/SRF:s Eurovision-portal medan hälften är (för mig) nya låtar. (Uppdaterar med länken till den sista låten när jag hittar den.)

Av de välkända bidragen så finns det en som hamnade på plats 11 på min topp-23 (“Another World“), en som inte gjorde så stort intryck på mig utan fick ett medelbetyg (“Perché mi guardi cosi“) medan den sista (“Left with an idiot“) fick ett väldigt svalt mottagande av mig. Tre helt olika bidrag m.a.o. och det är ju alltid trevligt.

När det gäller de tre nya bidragen så har jag endast hört två av dem och de var helt OK båda två, men behöver fler lyssningar. Med tanke på att jag haft Loic Schumacher med bland mina favoriter som aldrig nådde ända fram både 2012 och 2014 så ser jag fram emot att äntligen få se honom uppträda med sitt tävlingsbidrag, även om de förra var betydligt bättre.

Vilka två går då vidare till final? Jag väntar nog med att försöka mig på en gissning tills jag i alla fall hört alla de sex bidragen. 😉

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se