Österrike Under 24 timmar fick allmänheten rösta på sina favoriter av fem utvalda kandidater i en Wildcard-omröstning inför Österrikes nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Omröstningen skedde via Facebook och efter att ogiltliga röster tagits bort från resultatet så utsågs “The one“ med AzRaH till vinnare med sina 7168 giltliga röster och får därmed den tioende finalplatsen när “Wer singt für Österreich?” avgörs den 12:e februari. De övriga nio bidragen har redan valts ut internt av TV-bolaget ORF, se hela finalfältet längre ner.

(Enligt vissa uppgifter så har Sara Koell dragit sig ur frivilligt efter att hon uppmärksammat ORF på felaktiga röster till två av bidragen, men hur det ligger till med den saken får tiden utvisa. Klart är att AzRaH får finalplatsen.)

Resultatet av Österrikes Wildcard-omröstning (innan ogiltliga röster togs bort):

Placering – Bidrag – Artist – Låtskrivare: Antal gilla-markeringar
1. “Closer to the sun“, Sara Koell
(Philipp van het Veld, Sara Koell)
8069 likes
2. “Stay tonight“, Laura Kamhuber
(Ylva Persson, Linda Persson)
7280 likes
3. “The one“, AzRaH – * * * VINNARE * * *
(Azra Halilović)
7187 likes
4. “Wah wah whine“, David Siedl feat. Madelene & MC Vio
(David Siedl, MC Vio)
1921 likes
5. “Addicted“, Ola Egbowon
(Ola Egbowon)
1192 likes
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Final-startfältet – Österrikes “Wer singt für Österreich?” – 12:e februari:

Bella Wagner
“Weapons Down”
Lia Weller
“Runaway”
Sankil Jones
“One More Sound”
Elly
“I’ll Be Around (Bounce)”
LiZZA
“Psycho”
Vincent Bueno
“All We Need Is That Love”
Farina Miss & Céline Roscheck
“Sky Is The Limit”
Orry Jackson
“Pieces In A Puzzle”
ZOË
“Loin d’ici”
Wildcard:The one” – AzRaH

Schlagerpinglan: Nää… detta var inte riktigt det resultat jag hoppades på. Visst är det en liten tröst att inte (som jag först trodde) “Closer to the sun“, bidraget som jag gav lägst betyg vid min genomgång, vann men då jag själv tyckte jag att “Stay tonight” var den klart bästa låten av de fem och inte såg det som någon möjlighet att någon annan skulle kunna knipa den sista finalplatsen så är jag likväl ganska missnöjd.

Men, men, det får väl ses som en nyttig påminnelse om att smaken hos majoriteten (av de som inte avslöjas som fuskröstare) ofta är svår att förutse / förstå sig på. Det lär nog visa sig många gånger under de närmaste veckorna, misstänker jag. 🙂

Nåja, nu har vi i alla fall hela det österrikiska finalfältet klart och rent artistmässigt (innan jag hört de övriga låtarna) så håller jag en liten tumme för min favorit från 2015-uttagningen: ZOË. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Österrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se