Sverige Den väldigt omdiskuterade, men även otroligt populära, appen där man kan hjärtrösta på bidragen i Melodifestivalen kommer tillbaka 2016 med en del förändringar. T.ex. så kan man i år hjärtrösta upp till fem gånger per bidrag oavsett vilket bidrag som framförs.

Precis som förra året så är det gratis att hjärtrösta och en hjärtröst är lika mycket värd som en vanlig röst. I år ska dock appen vara mer användarvänlig och lättare att navigera i.

Appen vänder sig till den del av publiken som vill ha ett komplement till Melodifestivals-sändningarna, där man kan rösta gratis, tippa resultatet, se hur andra röstar, se information om artisterna m.m..

Appen, som heter Melodifestivalen, går att ladda ner från appbutikerna Windows Phone store, Google Play och App Store. Har ni redan appen installerad så räcker det att ni uppdaterar den. Mer information, vanliga frågor och svar, villkor för appen m.m. hittar ni på svt.se. (Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Då jag själv inte har något intresse av att ladda ner appen (det sista jag behöver är ytterligare en sak som tävlar om min uppmärksamhet under lördagarna) så nöjer jag mig med att skicka en lyckönskning till utvecklarna och användarna av appen. Förhoppningsvis fungerar det bättre i år. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Förbättrad röstningsapp till Melodifestivalen 2016”

 1. Adri

  Det lär fungera bättre i år då det största problemet var just under första deltävlingen 2015 att folk laddade ner appen medan första/andra låten och därför inte hann rösta på dem. Så i år kommer resultatet (antagligen) vara mer “korrekt”.

  Men vad jag dock tycker är att man ska förbättra andra röstningsomgången då man märkte att den knappt gjorde någon skillnad under 2015 som man såg på röstningssiffrorna.

  Men det kan förbättras på tre sätt, enligt mig:

  1. Antingen att appen kan användas även under andra omgången.
  2. Att rösterna nollställs inför andra omgången.
  3. Att hela andra rösningsomgången skrotas. (Inte så troligt dock)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se