Eurovision 2017: Blandade nyheter

2017-01-05 (torsdag)

ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en blandad kompott av korta nyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2017:

Sverige Sverige: SVT sänder “ESC 2016 – Krönikan” i kväll
I kväll, torsdagen den 5:e januari, sänder SVT programmet “ESC 2016 – Krönikan” i SVT1 och SVT Play klockan 20:00. Där får vi med hjälp av programledarna Måns Zelmerlöw och Petra Mede se tillbaka på Eurovision Song Contest 2016, inkl. små inblickar bakom kulisserna. (Källa: svt.se)
Schweiz Schweiz: Finalstartordningen har presenterats
Schweiz, som i år satsade på en ovanligt minimalistisk uttagning, har presenterat startordningen vid finalen av “ESC 2017 – Die Entscheidungsshow” den 5:e februari. De har även avslöjat att Sven Epiney återigen kommer att agera programledare medan Sebalter dyker upp som gästartist. Startordningen, samt länkar till alla finalbidragen, hittar ni här. (Källa: esctoday.com)
Ungern Ungern: 2 förändringar i A Dal-startfältet
Två förändringar har nu skett i startfältet inför Ungerns nationella ESC-uttagning A Dal 2017. Först var det Jetlag (“Keresem a bajt“) som ersattes av Chase (“Dust In The Wind”) p.g.a. bl.a. tidsbrist. Nu har även Szabyest (“Szerelem kell“) fått lämna tävlingen, p.g.a. att 1:a-september-regeln brutits. Ersättarna är Rocktenors (“Ősz”). Lyssna på det uppdaterade startfältet här. (Källa: mediaklikk.hu och mediaklikk.hu)
Malta Malta: Vinnarlåten byts ej ut 2017
Förra året tävlade Ira Losco med låten “Walk On Water“ i Stockholm trots att hon vann Maltas ESC-uttagning med låten “Chameleon“. Ett liknande låtbyte kommer däremot inte vara möjligt för vinnaren av Maltas nationella final 2017, i år har nämligen den regeln tagits bort. (Källa: wiwibloggs.com)
Nederländerna Nederländerna: Det står mellan tre låtar
Den internvalda trion O’G3NE har meddelat att de fått in många bra alternativ att välja mellan när det gäller det bidrag de ska representera Nederländerna med i Kiev. Just nu står mellan tre låtar, i tre helt olika stilar, och valet förväntas att avslöjas i mars. (Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Precis när man tror att man uppdaterat sig om läget och gjort en övergripande sammanfattning så bara väller det in ytterligare nyheter. Nåja, vissa hade jag med vilje hållit lite på, men hur som helst så märks det att ESC-2017-säsongen verkligen är i gång. 😀

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2017: Blandade nyheter”

  1. hej

    Det sägs att Che-MD har skickat in en låt till O melodie pentru europa

  2. hej

    Startordningen för melodifestivalen kommer på måndag

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se