Island Schlagerpinglan: I går kväll, den 13:e februari, avgjordes den andra semifinalen av “Söngvakeppnin 2016“, Island nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, där ytterligare tre bidrag valdes ut till finalen den 20:e februari.

Juryn hade även en möjlighet att dela ut ett wildcard till ett av de bidrag som misslyckats med att ta sig vidare till finalen via de inledande semifinalerna. I dag meddelade dock TV-bolaget RÚV att juryn inte anser att ett wilcard behövs och minskar därmed ner startfältet till sex bidrag. (Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Jag har ännu inte tittat på gårdagens isländska semifinal (och då det i dag är Alla Hjärtans dag så får alla gårdagens uttagningar förutom Danmarks, Italiens, Schweiz och senare idag Lettlands uttagning vänta tills i morgon) men denna nyhet måste jag ändå ta med för den är så pass speciell.

Eftersom jag hade två bidrag från den första semifinalen som jag gärna ville att juryn skulle ge wildcard:et till så faller dagens besked inte i så god jord här. Visserligen tror jag inte att wildcardet, vem det än hade blivit, hade haft någon chans på segern men en ESC-uttaging är så mycket mer än bara en prisutdelning.

Jag är övertygad om att finalen hade blivit en aning mer underhållande om de valt att låta Ingó eller Sigga vara en del av den. Nåja, jag kommer ju ändå att se finalen i efterhand så jag kan ju alltid avsluta den med att se båda artisternas semifinals-framträdanden och på så sätt få “hela upplevelsen”. 😀 Jag tycker likväl lite synd om den artist som nu aldrig fick sin final-chans.

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Island i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Island 2016: Inget wildcard i årets “Söngvakeppnin””

  1. Robban

    Tråkigt besked. Hade liksom du också hoppats på någon av Ingó eller Sigga.
    Gillar alla bidrag förutom den där raplåten som ropades upp som den sista finalisten i semi 2.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se