Schweiz Eurovision-bidrag 2016

2016-02-14 (söndag)

Schweiz I går, lördagen den 13:e februari, valde Schweiz ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom sin nationella final som fått namnet “ESC 2016 – Entscheidungsshow“.

Traditionsenligt så har uttagningen varit ett samarbete mellan det tyska SRF, franska RTS, italienska RSI och rätoromanska RTR och efter tre separata uttagningar och en juryspelning så återstod det till slut sex tävlande bidrag till finalen.

Förutom sina tävlingsbidrag fick artisterna även framföra vars en cover på en välkänd låt, se titlar och originalartister nedan. Vinnarbidraget röstades fram med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“The Last Of Our Kind”, Rykka
final-framträdandeExpertencheck-framträdandestudioversion
(text & musik: Christina Maria Rieder, Mike James, Jeff Dawson, Warne Livesey)

Resultatet av Schweiz “ESC 2016 – Entscheidungsshow”, 13:e februari:

Placering, bidrag, artist, låtskrivare Artisternas cover-låtar
1.The Last Of Our Kind“, Rykka (SRF)
(Christina Maria Rieder, Mike James, Jeff Dawson, Warne Livesey)
Love Me Like You Do
av Ellie Goulding
2.Another World“, Bella C (RTS)
(Ricardo Sanz, Steven Parry, Borislava Panosetti)
Empire State Of Mind (PT II)
av Alicia Keys
3.Half A Smile“, Vincent Gross (SRF)
(Charlie Mason)
Astronaut
av Sido ft. Andreas Bourani
4.Feel The Love“, Stanley Miller (SRF)
(William Luque, Natascia Da Prato)
Hello
av Adele
5.Because Of You“, Theo (RSI)
(Matteo Rossi)
Photograph
av Ed Sheeran
6.Disque d’or“, Kaceo (RTS)
(Nicolas Vivier, Karim Maghraoui, Luis Pisconte, Florian)
Video Killed The Radio Star
av The Buggles
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför Schweiz final så tyckte jag att det endast fanns ett vinnaralternativ, d.v.s. Rykka och hennes “The Last Of Our Kind”. Nu när jag i efterhand tittat på gårdagens liveframträdanden så måste jag även lyfta fram Bella C som en lämplig ESC-representant då jag upplevde det som att hennes slutliga tolkning av “Another World“ hade det där “lilla extra”. 🙂

Hur roligt det än är när det trots allt blir en tävling av det hela så anser jag fortfarande att Rykka var det bästa valet och känner mig därför lättad över att även de röstande hade samma åsikt. Dessutom så var det glädjande att se att Rykka vänt den osäkerhet som tidigare störde mig till att bli en fungerande del av numret och som gav en liten nerv till det hela.

Jag hade mina tveksamheter innan men nu är jag övertygad om att Schweiz kommer att bjuda på ett oerhört vackert bidrag, både för öronen och ögonen, i Stockholm och förhoppningsvis så belönas de med en plats i finalen för det. Men, men… än är det långt dit och många andra bidrag som måste utses innan man kan spekulera alltför mycket om det. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 (inkl. resultaten av de inledande uttagningarna, landets senaste bidrag och resultat i ESC m.m.) hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se