Island I lördags kväll, den 13:e februari, avgjordes den andra semifinalen av “Söngvakeppnin 2016“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Av de 6 tävlande bidragen valde tittarna ut sina tre favoriter, som gick direkt till finalen den 20:e februari.

De övriga tre bidragen hoppades inledningsvis på juryns wildcard men det stod senare klart att de inte tyckte att något sådant behövdes i år. Därför blir det endast sex bidrag som tävlar i finalen. Längre ner ser ni resultatet samt länkar till lördagens framträdanden.

Island firar ju i år 30-årsjubileum och i denna semifinal uppmärksammades det med att Högni Egilsson framförde sin version av “All Out of Luck” (Islands ESC-1999-bidrag – 2:a med Selma). Dessutom framförde Pollapönk (Islands ESC 2014-representanter) ett bejublat medley (1:22:45 in på klippet).

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2016 – Semifinal 2 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Augnablik“, Alda Dís Arnardóttir
♥ “Á ný“, Elísabet Ormslev
♥ “Spring yfir heiminn“, Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson
Ute ur tävlingen:
♥ “Ég leiði þig heim“, Pálmi Gunnarsson
♥ “Ótöluð orð“, Erna Mist & Magnús Thorlacius
♥ “Óvær“, Helgi Valur Ásgeirsson
(Källor: ruv.is och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så hoppades jag främst på “Augnablik“, “Spring yfir heiminn“ och “Ótöluð orð” och inget förändrades efter att jag sett helgens semifinal i efterhand via ruv.is. Två av tre gick vidare och jag får väl känna mig nöjd med det då jag egentligen tror att slutsegraren finns i den första semifinalen.

Även om jag fortfarande inte är speciellt imponerad av “Óvær” som låt så vill jag likväl passa på att lyfta fram Helgi Valur då han i alla fall gick all-in Eurovision-style vad gäller konfetti, fläkt, färggranna strålkastare och glittriga scenkläder och smink. Som sagt, ESC är mer än bara låtarna. 🙂

Det som däremot gav deltävlingen en lite besk eftersmak var det att juryn tyckte att startfältet var komplett med de sex utvalda bidragen. Själv tycker jag, som jag påpekat tidigare, att det var väldigt synd då jag såg fram emot att få se Ingó eller Sigga i finalen.

Nåja, inget att göra åt det förutom att blicka mot finalen. Jag återkommer strax med mitt inför-finalen-inlägg. På återseende då. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Island i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se