Ukraina Schlagerpinglan: I morgon, söndagen den 21:a februari, är det dags för finalen av Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Precis som vid de inledande två semifinalerna, där 6 bidrag av totalt 18 röstades vidare, så utses vinnaren med hjälp av 50/50 jury- och teleröster.

Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, länkar till bidragen (både till studioversionerna och artisternas live-framträdanden vid semifinalerna) samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Ukrainas nationella ESC-2016-uttagning:
18 bidrag tävlade ursprungligen i Ukrainas nationella ESC-2016-uttagning där vinnaren kommer att få representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2016.
Uttagningen inleddes med två semifinaler där tre av nio bidrag gick vidare från varje show.
Finalen den 21:a februari, där sex bidrag tävlar, kan man se via bl.a. eurovision.tv klockan 18:00 CET.
50/50 jury- och tittarröster kommer att avgöra resultatet.
Jurymedlemmarna är Konstantin Meladze, Ruslana och Andrei Danilko (Verka Serduchka).
Dmitry Tankovich och Alexander Pedan är programledare för den ukrainska uttagningen.
Se resultaten av semifinalerna här: semifinal 1semifinal 2.
Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. Every Monday“, Brunettes Shoot Blondes
semifinals-framträdande
(Andrey Kovalev)
UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina
2. Higher“, NuAngels
semifinals-framträdandestudioversion
(Alexander Bard, Andreas Öhrn, Chris Wahle)
UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina
3. Helpless“, The Hardkiss
semifinals-framträdandeofficiell musikvideo
(Yulia Sanina, Valeriy “Val” Bebko)
UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina
4. 1944“, Jamala
semifinals-framträdandestudioversion
(Jamala)
UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina
5. Love Manifest“, SunSay
semifinals-framträdandestudioversion
(Andrey Zaporozhets, Yevgeny Filatov)
UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina
6. We Do Change“, Pur:Pur
semifinals-framträdandestudioversion
(Nata Smirina, Evgeniy Zhebko)
UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina

Schlagerpinglan: Snabbanalys av startfältet: I semifinal 1 fick “1944“ med Jamala högst poäng av juryn och överlägset flest poäng av tittarna (49,22% – tvåan fick 16,03%). I semifinal 2 fick “Love Manifest“ med SunSay högst poäng av juryn och överlägset flest poäng av tittarna (53,03%, tvåan fick 14,69%). Som vi vet sedan tidigare så har “Love Manifest“ legat ute på youtube sedan 3:e juli 2015 och kan därför inte vinna. Slutsats: Jamala vinner en överlägsen seger. (Obs, se uppdatering nedan.)

Jag vet naturligtvis inte hur finalen kommer att sluta men jag kan inte se att det skulle kunna sluta på något annat sätt då alla bidrag som skulle kunna vara någon form av hot mot Jamala röstats bort under semifinalerna. Personligen håller jag tummarna för att “Helpless” med The Hardkiss vinner men det är knappast något jag räknar med.

Jag önskar att jag kunde se fram emot den ukrainska finalen mer än jag gör, för Ukrainas uttagningar brukar vara en av mina personliga ESC-höjdpunkter, men hur jag än försöker så kan jag inte bortse från att det hela känns mer politikermöte än glitterfest. Vi får väl se hur det utvecklar sig, kanske slutar det lika överraskande som det började? 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2016“.

Uppdaterat: Det verkar som att “Love Manifest” fått klartecken, då antal visningar på Youtube var så få att den inte ansågs vara “utgiven”. Alla sex bidragen kan därför tävla om segern.


Schlagerpinglan: Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om finalen ska förgyllas med ukrainsk borsjtj (som vid första semifinalen) eller om det får räcka med en rödbetsdrink (som inför andra semifinalen). Det är i alla fall klubbat att den i så fall blir lite starkare då jag inför finalen inhandlat en speciell dryck från Ukraina. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ukraina 2016: Allt inför den nationella finalen”

 1. Adri

  Känns som att det kommer bli en “walk in the park” för Jamala, men jag hoppas på väldigt mycket tur och att “The Hardkiss” verkligen tat hem det för de är marginellt bättre än de andra. 🙂 med de sagt så är det faltiskt en rätt svag final :/

 2. Micke

  Har nu lyssnat på alla bidragen en gång. Krävs mycket mer för en klar uppfattning men just nu känns ett bidrag ganska överlägset och det är “Helpless“, The Hardkiss

 3. Micke

  Jag har slutat lyssna igenom bidragen nu. Varför ska jag göra det? Det finns bara ett som regerar helt. Har haft en topp 10 med låtar jag tycker är riktigt bra. Den är numera en topp 11. Bidraget är givetvis “Helpless“, The Hardkiss och den är lika bra live som i studioversion vilket självklart är extra plus

 4. Micke

  Fan nu blev det en sån bra lördag utanför Sverige i Europa så låt nu det fortsätta på söndag, vilket innebär en klockren seger för The Hardkiss i Ukraina. Förstår inte ens att Jarmala kan nämnas i samma kategoria. Visst hon är näst bäst men det är som att nämna något land som näst bäst i längdskidåkning efter Norge. Två helt olika tävlingar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se