Tyskland Schlagerpinglan: Efter ett första misslyckat internval är det ikväll, torsdagen den 25:e februari, dags för Tyskland att försöka göra sitt val inför Eurovision Song Contest 2016 och det kommer att ske genom den nationella finalen “Unser Lied für Stockholm“.

Här nedan hittar ni allmän fakta om den tyska uttagningen, startordningen, låttitlar, artister och låtskrivare, (mer eller mindre bra) länkar till de 10 bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Tysklands nationella ESC-2016-uttagning:
Av de runt 150 förslag som skickades in så valdes 10 bidrag ut till “Unser Lied für Stockholm“.
Finalen kan ses den 25:e februari från kl. 20:15 CET via ARD Das Erste och eurovision.tv.
Vinnaren utses med hjälp av 100% tittarröster och två röstningsomgångar där först 3 superfinalister utses innan vinnaren slutligen röstas fram.
Röstningen sker genom både tele- SMS- och app-röster.
Återigen är det Barbara Schöneberger som står värd för den tyska uttagningen.
Det tyska bandet The BossHoss och Nederländernas ESC-2014-representanter The Common Linnets är gästartister vid finalen.

Tysklands “Unser Lied für Stockholm” – Final, 25:e februari:

Finalstartordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. Adrenalin“, Ella Endlich
(Erik Macholl, Andreas John, Bahar Henschel)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
2. Full Moon“, Joco
(Cosima Carl, Josepha Carl, Anya Weihe)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
3. Masters Of Chant“, Gregorian
(Frank Peterson, Amelia Brightman, Toni Pintos, Basti Inselmann)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
4. Lift Me Up (From The Underground)“, Woods of Birnam
(Christian Friedel, Philipp Makolies, Duncan Townsend)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
5. Solange Liebe in mir wohnt“, Luxuslärm
(Philippe Heithier, Götz von Sydow)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
6. Protected“, Keøma
(Chris Klopfer, Kat Frankie)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
7. Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
(Tobias Sammet)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
8. Nur ein Lied“, Alex Diehl
(Alex Diehl)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
9. Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
(Thomas Burchia, Anna Leyne, Conrad Hensel)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
10. Under The Sun We Are One“, Laura Pinski
(Ralph Siegel, John O’Flynn)
TysklandTysklandTysklandTysklandTyskland
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com, esckaz.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Det var väldigt längesedan jag såg fram emot Tysklands nationella final så mycket som jag gör i år. Borta är det irriterande två-låts-formatet och i stället så är startfältet fullpackat med riktigt lovande bidrag. 😀

Som synes av mina betyg här ovan så tycker jag att de fått ihop ett riktigt imponerande starkt startfält och här finns ett antal bidrag som jag kan känna mig helt nöjd med om de vinner, under förutsättning att det låter OK live naturligtvis. Om jag skulle få välja fritt så hoppas jag dock att det i slutändan är Avantasia som får till det bästa helhets-bidraget och därmed skickas till Stockholm med sin “Mystery Of A Blood Red Rose“. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2016“.Schlagerpinglan: Kvällens nationella final kommer att förgyllas med lite olika tyska chokladpraliner samt lite bubbel från Tyskland. Som sagt, varför göra något halvhjärtat när man kan överdriva? Är det Eurovision så är det. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Tyskland 2016: Allt inför finalen av “Unser Lied für Stockholm“”

 1. Lukas

  Heja Avantasia!

 2. Micke

  Jag har nog aldrig någonsin känt mig så säker inför en final om vem/vilka som kommer att gå segrande ur det hela. Jag tycker själv jättemycket om bidraget jag tror vinner även om det inte är min absoluta favvis. Jag har fyra favvisar som jag ger (9/10) och det för att det är vad jag tycker och inte utifrån om de har chans eller ej.

  Mina fyra (9/10)

  1. “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  2. “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
  3. “Masters Of Chant“, Gregorian
  4. “Solange Liebe in mir wohnt“, Luxuslärm

  Bidraget jag är säker på ska vinna är som jag sagt förut och håller fast vid “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz. Klarar den kvällen så kommer den att ta hela rubbet i maj. Inte för att jag tycker den är bäst av allt utan för att hela mitt inre skriker ut det. Men vem fan vet om mitt inre har koll iofs 🙂

  Avantasia väcker som sagt Meat Loaf till liv igen och då givetvis även hans låtskrivare Jim Steinman. Tack för det. Men räcker det ikväll? Gregorian och Luxuslärm har gjort bättre musik än det här tidigare men ändå riktigt, riktigt mysigt.

  I övrigt då? (8/10)

  5. “Under The Sun We Are One“, Laura Pinski

  Säkert sitter det besserwissers någonstans och morrar om att Lauras bidrag är gammalt och mossigt. Det enda mossiga i sammanhanget är såna som tänker så. Nej inte de som tänker så utan de som använder sitt gap till sådana uttryck. All musik ska vara välkommen i ESC om sen stilen är från år 1123 eller år 2016 har ingen betydelse. Jag blir glad av låten även om det känns som man hört det förut men det räcker för att få mig på gott humör 🙂

  Så då till plats sex och sju där jag placerar två bidrag som jag tycker bra om men ändå inte kommer bättre på grund av det starka motståndet. Synd bara att de inte lyckades få till en refräng till Alex. (7/10)

  6. “Protected“, Keøma
  7. “Nur ein Lied“, Alex Diehl

  Sen då till de tre som tyvärr inte håller samma klass. Två av dem är skapliga (5/10)

  8. “Full Moon“, Joco
  9. “Lift Me Up (From The Underground)“, Woods of Birnam

  Avslutningsvis då bidraget som utmärker sig men tyvärr på fel sätt. Jag har lovat mig själv att inte dela ut några nollor i år och därför får bidraget en svag etta. Bidraget är en fantastisk mall för de som av någon underlig anledning skulle vilja veta vad jag inte gillar med ESC för här finns precis allt från dutt dutt dutt syntintrot till programmerade dunktrummors intåg en stund senare. Lite falsettsång på detta förgyller givetvis det hela än mer 🙂 Und so weiter som man säger i Tyskland. Det enda som fattas är robotdansande töntar runt artisten men vad vet jag. Det kanske de fixar till ikväll 🙂 (-1/10)

  10. “Adrenalin“, Ella Endlich

 3. hej

  Min topp 10.
  1. Avantasia
  (När jag lyssnade på låten för första gången kändes det som en resa där man ville veta mer och mer för varje sekund, ungefär som när man läser en riktigt bra bok, och den känslan har jag kvar varje gång när jag lyssnar)
  2. Jamie-Lee Kriewitz
  (Knappast något unikt, men av någon anledning så tar den min uppmärksamhet och jag kommer ihåg den)
  3. Gregorian
  (Jag har aldrig hört något liknande i Eurovisionsammanhang, och jag gillar det, men fullverisionen är dock blockad i Sverige så om den vinner i Tyskland blir jag orolig om Tyska skivbolag kommer att bli arga på oss för att sända detta i Svensk television, och jag vill inte att man därför tar den risken att skicka Gregorian till Stockholm)
  4. Keøma
  (Väldigt mysig låt, men många som tittar på eurovision skulle kanske anse att den var tråkig, så det är också risky att skicka detta bidrag)
  5. Joco
  6. Axel Diehl
  (Andres Kümmert med “Ein bisschen frieden”)
  7. Ella Endlich
  (Spelas liknande låtar på radio, och till skillnad från Jamie-Lee lyckas inte det ta lika mycket av min uppmärksamhet…)
  8. Woods of Birnam
  (Ibland är det en intressant låt och ibland undrar jag vad sjutton jag lyssnar på. Får dessutom lite “Dias de Alegria”-vibbar i verserna)
  9. Laura Pinski
  (Bra, men lite väl likt “A million voices)
  10. Luxuslärm
  (Hade klarat sig i ett svagare startfält, men i Unser lied für Stockholm är Luxuslärm helt klart min sistaplatsare)
  Angående vad jag tippar är lite svårt, men jag tror antingen att Jamie-Lee kan vinna, eller så skrällar Axel. Men jag hoppas helt klart på Avantasia.

 4. hej

  Jag är faktiskt nästan glad att Xavier Naidoo-valet drogs tillbaka sen “Mystery of a blood red rose” har chansen att vinna

 5. hej

  Jag morrar inte om att Lauras bidrag är mossigt, men varför det är min 9:a är för att det i jämförelse med alla andra bidragen är 9:a, helt enkelt

 6. Micke

  Sorry HEJ: Minns inte att du skulle ha sagt något om att Lauras bidrag skulle vara mossigt eller nåt.

  Gick lite väl hårt fram där med Besserwissers kanske och ber bloggen om ursäkt för. Jag var på allmänt dåligt humör efter en länge “diskussion” med några som anser att de hade rätten att bestämma över ESC. De gnällde på så många bidrag och det var alltid av samma anledning. Den att “Den tycker jag inte om för den är långt ifrån 2016” eller “det bidraget borde inte få vara med för sin gamla 90-talst stil” eller liknande

  Hade lyssnat för länge och tappade konceptet lite. Gick lite för långt där om det jag skrev om öppnar sitt gap mm och ber om ursäkt för det. Men varför kan inte folk fatta att ingen har rätten över ESC. Alla är välkomna.

  Du har all rätt i världen att inte tycka om Lauras bidrag HEJ 🙂 Ser att du har Luxuslärm på sista plats vilket givetvis är din grej. Den talar dock till mig på ett sätt som jag aldrig kan beskriva för er. Som jag sagt en grym billåt. Jag gillar dessutom gruppen då de gjort mycket bättre låtar tidigare.

  Hej: jag håller med om allt du säger om ditt favvisbidrag

 7. Adri

  Jag är inte lika entusiastisk som ni andra verkar vara.

  Det finns en vinnare här och det är enligt mig “Ghost” 🙂 Överlägset bäst i detta startfältet.
  En sak är säker i alla fall, det kommer gå bättre för Tyskland i år än vad det gjorde förra året (visserligen kom de sist med 0 poäng men ändå). Får inte direkt vinnarvibbar av någon men “Ghost” kan nog få till en topp 15 i alla fall.

  Nej, vinsten bör vara given till Jamie-Lee Kriewitz redan, men Tyskland kan man inte lita på (förra året borde Fahrenhaidt fått vinna överlägset men det gick inte helt bra haha 🙂 )

 8. Micke

  När jag hörde att Luxuslärm skulle vara med i ESC blev jag först asglad rent ut sagt. Sedan hörde jag bidraget och blev först besviken då jag hade väntat mig ett mycket rockigare bidrag. Typ detta

  https://www.youtube.com/watch?v=rmVFMSFq0BY

  Men sakta men säkert har bidraget vuxit allt mer och nu är den klart topp fyra även om jag vet att den är chanslös. Växare har aldrig en chans i ESC tyvärr.

 9. hej (Från en annan dator)

  Det gör ingenting, jag har märkt andra som faktiskt kan vara lite sura över det i deras ögon är gammalt.

 10. hej (Från en annan dator)

  Och Adri, även om jag inte gillar Luxuslärms låt så kanske deras liveframträdande kan gå hem, det har ofta hänt att det finns en låt jag inte gillar innan till exempel ESC och sedan blir liveframträdandet bättre än alla förväntningar och plötsligt så får den högt betyg av mig. Jag tänker till exempel på Serbien 2015

 11. hej

  Oj, menade Micke istället för Adri

 12. hej

  Dessutom har nog alla dåliga dagar

 13. Micke

  Hej: Jodå alla har dåliga dagar 🙂

  Lade märke till att du sa att du tydligen inte hört fulla versionen av Gregorians bidrag. Missförstod jag? Oavsett så kan du ju alltid lyssna på den här

  https://www.eurovision.de/teilnehmer/Teilnehmer-Deutschland-Vorentscheid-ESC-2016,gregorian104.html

 14. Micke

  En grej utanför Tysklands tävling. Det finns inget bidrag som växer så mycket just nu som ett i Finland. Ännu långt kvar till bidraget han kom tvåa med för ett par år sedan men jädrar så den växer. Heja Mikael Saari 🙂

 15. hej

  Jag har hört hela Gregorians bidrag innan det blev blockad på youtube, men så länge den inte är blockad överallt(och att SVT kanske ändrar på det om den vinner) så är det ok.

 16. Daniel

  Här kommer min ordning om jag fick bestämma: 🙂

  1. “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
  2. “Adrenalin“, Ella Endlich
  3. “Protected“, Keøma
  4. “Full Moon“, Joco
  5. “Masters Of Chant“, Gregorian
  6. “Solange Liebe in mir wohnt“, Luxuslärm
  7. “Nur ein Lied“, Alex Diehl
  8. “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  9. “Under The Sun We Are One“, Laura Pinski
  10. “Lift Me Up (From The Underground)“, Woods of Birnam

 17. Micke

  Hej: Du behöver nog inte vara orolig för Luxuslärm live. Jag har sett dem live när de spelade i Österrike och de var jädrigt duktiga rent ut sagt. Visserligen är det bara två kvar i gruppen sen dess men ändå. Önskar bara de hade en rockigare låt för det är de jädrigt duktiga på 🙂

 18. Micke

  Får man svära här? Ingen som svarar så jag gör det då. Jävla skit!!!!!! Hur tusan ska man få se den tyska finalen ikväll? Nån som vet? Eurovision.tv får jag aldrig in

 19. Chimaera

  @Micke @Hej @Schlagerpinglan och alla andra som diskuterar med hjärtat… Jag hoppas ni inte har det som den här schlagerentusiasten hemma, med nån som klagar hela tiden 😉 http://youtu.be/8BT9aQhe_n4

 20. Jan-Åke

  Min favorit bland de tyska bidragen är “Masters Of Chant“.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se