Israel Den 3:e mars avgjordes den 15:e showen av “HaKokhav HaBa L’Eirovizion“, TV-bolaget IBA:s talangjakt som även utsåg den artist och det bidrag som får representera Israel i Eurovision Song Contest 2016.

I finalen deltog 4 artister men endast tre av dem fick framföra sina tävlingsbidrag, vilket bestämdes genom två covers-dueller där tittarna räddade vidare två artister och juryn en. Sedan var det upp till 100% tittarröster att utse slut-vinnaren vilket visade sig vara Hovi Star.

Finalen följdes av viss osäkerhet och det var tal om att vinnarlåten “Made of Stars” skulle bytas ut men i stället så spelade de in en ny version av låten. Här nedan ser ni både den nya versionen, i form av den officiella videon, och original-studioversionen.
(Läs mer om Israels nationella final här.)

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Made of Stars”, Hovi Star
Länkar: officiell videooriginal-studioversion
Låtskrivare: Doron Medalie

Schlagerpinglan: Nej, nej, nej, Israel… vad har ni gjort med ert bidrag? Allt det som var intressant med “Made of Stars” och gjorde att Hovi Stars version var ljusår bättre än Nofar Salmans version av samma låt (se inför-inlägget här) har putsats bort. Kvar finns en helt vanlig, visserligen ganska snyggt gjord, men totalt ointressant pianoballad.

För Israels skull så får man väl hoppas att publiken gillar den här nya versionen bättre och att det händer något mirakulöst som får dem vidare till finalen, men jag tvivlar på det. Inte för att originalet var en ESC-vinnare, men de behöver ju inte göra det svårare för sig än nödvändigt. Synd, på ett annars lovande bidrag.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2016“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, nya versioner, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Officiell video och ny version av Israels “Made of Stars””

 1. Adri

  Nej Pinglan denna gång håller jag verkligen inte med. När “Made of stars” vann i Israel blev jag oerhört besviken (visserligen fanns det inget toppbidrag där).

  Nu anser jag att det låter som ett betydligt mer äkta bidrag, medan den förra versionen lät extremt opersonlig och generisk så låter detta mer “riktigt”.

  Fortfarande inget jag direkt drömmer om att se i finalen, men skulle det avancera till final så skulle jag ändå kunna se varför.

  Nu ser jag den ändå som någorlunda möjlig finalkandidat. Nästan 50/50.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag håller faktiskt med dig om att den nya versionen känns mer äkta… men det var det lite elektroniska i den gamla versionen som tilltalade mig. 🙂 Nåja, jag har hittat en del riktiga guldkorn bland årets ESC-bidrag så jag antar att jag får låta andra njuta av Israels bidrag i stället. 🙂

 3. Alex

  Är det bara jag som tycker att det var konstigt att man kunde ge alla bidrag 5 röster.

  Man borde typ ha max 15 hjärt röster eller liknande. Förstår inte alls vrf man ska kunna rösta på varenda bidrag 5 gånger.

 4. hej

  Alex, menar du i melodifestivalen, för jag har själv appen men tycker att det räcker med 5 röster för att inte appen ska få allt för mycket makt.

  Men jag tyckte att ingen av “Made of Stars” var speciellt bra, men den gamla var ändå intressantare än den nya verisionen.

 5. Adri

  Alex: förstår inte heller om någon skulle rösta på alla bidrag, men jag personligen gillade att man kunde rösta 5ggr/bidrag. Jag röstade på 7/12 låtar faktiskt då jag tyckte att det fanns sju låtar som var nästintill exakt lika bra så jag kunde inte bara välja en värdig vinnare.

  Sen röstar jag ju på alla bra för att se till att ALLA bra ska komma före alla dåliga (vilket jag också tyckte det blev då de sju, enligt mig, bra låtarna också blev topp sju igår, dock inte i exakt den ordning jag ville men fortfarande sju grymma låtar i topp sju). Röstar inte bara på min absoluta vinnare 🙂

 6. Daniel

  Den nya versionen blev sämre. Ok, det låter inte illa på något vis, men blev lite väl slätstruket för att passa min smak. Originalversionen hade mer dynamik och känsla.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se