Österrike Österrike valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Wer singt für Österreich?″ där nio internval och ett wildcard (som vann en speciell facebook-omröstning) tävlade mot varandra i en final den 12:e februari.

Vinnaren utsågs genom två omröstningar där först 50/50 tittar- och juryröster utsåg två superfinalister innan 100% tittarröster valde ZOË till vinnare. Hennes “Loin d’ici” har nu även fått en tillhörande officiell video, se länkar nedan. (Läs mer om Österrikes nationella final här.)

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Loin d’ici“, ZOË
Länkar: officiell videotext-videofinal-framträdandetext
Låtskrivare: Christof Straub, Zoe Straub

Schlagerpinglan: ZOË var min favorit redan vid förra årets uttagning i Österrike så jag blev extra glad när det visade sig vara hon som sjöng det enda bidrag i Österrikes 2016-uttagning som jag föll för direkt. 🙂

Styrkan i bidraget är, för mig, melodislingorna, det franska språket samt texten i sig som ger en trevlig drömmande känsla av en avlägsen utopi. Det märks både i final-framträdandet och i den officiella videon att de har en vision om att skapa en paradisaktig miljö runt ZOË, men så här långt så tycker jag tyvärr inte att de lyckats. Jag föredrar fortfarande den ursprungliga text-videon men hoppas att de får till det inför semifinalen, för med rätt bakgrund så kan det bli hur vackert som helst. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Österrike i ESC 2016” medan de övriga ländernas utvalda bidrag och dess tillhörande officiella videor, live-framträdande m.m. finns samlade här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Videon till Österrikes “Loin d’ici” (ZOË)”

 1. Daniel

  Jag är inte heller övertygad om hur de ska få till låten live, men den är en av mina favoriter i år. Nästan lika bra som Alf Poier 😉

 2. Schlagerpinglan

  @Daniel, Den där slutklämmen var jag inte riktigt beredd på, men visst, han var oförglömlig… så långt kan jag sträcka mig. 🙂

 3. Daniel

  Ja, han är minnesvärd. Men allvarligt talat hoppas jag verkligen att de kan styra upp framträdandet. Jag gillar låten mer och mer och skulle älska om en klassisk chanson ackompanjerat av ett modernt arr tog hem hela tjottaballongen. Bland det bästa i år och en lite smått beroendeframkallande låt. Veckans raket på min ESC-lista 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Daniel, Låten är så enkel men ändå inte simpel, det vore synd om den föll på något så irriterande som dekoren och scenkläderna. Även om låten är bra hur den än framförs så påverkar trots allt allt runtomkring otroligt mycket, speciellt när det är tal om en sådan känslolåt.

 5. Daniel

  Håller helt och hållet med. De behöver sätta numret perfekt för att övertyga skeptiker.

 6. Johan

  Undrar varför i hela friden de inte utnyttjar det bukoliska landskapet som Österrike har att erbjuda istället för det där hittepået till video. Missad möjlighet att verkligen göra reklam för såväl land och låt!

 7. Schlagerpinglan

  @Johan, Precis, naturen är ju så vacker i sig att man inte behöver hålla på att återskapa den. Det är kanske roligare att hålla på med 3D och vattenfärger, men om inte slutresultatet blir bra så bör man låta bli.

 8. hej

  Känns mest som en Virtual reality verision av finalframträdandet

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se