Lettlands Eurovision-bidrag 2016

2016-03-20 (söndag)

LettlandPrecis som förra året så utsåg TV-bolaget LTV Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Supernova” och den 28:e februari var det dags för den avslutande finalen.

Totalt 20 bidrag tävlade i uttagningen som bestod utav två presentationsprogram, två deltävlingar, en semifinal med åtta bidrag samt en avslutande final den 28:e februari där fyra finalister gjorde upp om segern.

I de inledande showerna hade en jury lika mycket att säga till om som tittarna men vid finalen var det 100% tittarröster som utsåg vinnaren. Gästartister vid finalen, förutom den obligatoriska AdBreakBeaver, var Intars Busulis, Bandmaster och Aminata.

Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Lettlands bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Heartbeat“, Justs officiell text-videoofficiell unplugged videofinal-framträdandepiano-versionSupernova-semifinaltext (text & musik: Aminata Savadogo)

Resultatet av Lettlands nationella ESC-final 2016, 28:e februari:
Placering, Bidrag, Artist: Online-
röster
Tele-
röster/SMS
Summa
tittarröster
1. “Heartbeat“, Justs 8 995 11 730 20 725
2. “Damnation“, Catalepsia 5 393 13 521 18 914
3. “We Will Be Stars“, MyRadiantU 2 432 4 219 6 651
4. “Not From This World“, Marta Ritova 1 869 3 172 5 041
(Källor: lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen höll jag en liten extra tumme för Catalepsia men då det redan kändes ganska klart så var jag helt OK med att min andra favorit, Justs, skulle få segern. 🙂

Förra året så var jag aldrig riktigt med på tåget när AminatasLove Injected” fick den mycket imponerande sjätteplatsen i finalen. Inte heller detta året kan jag se att hennes låt skulle vara någon utöver det vanliga, men då jag faktiskt gillarHeartbeat” så kan det kanske ge en indikation på att det inte kommer att gå lika bra för Justs som Aminata i ESC. 😉

Nej, skämt åsido… hur det kan komma att gå för Justs vill jag låta vara osagt för det finns trots allt de som verkar vara helt övertygade om att artist- och låtkombinationen är ett fenomen och då jag missbedömt Lettland förr så vågar jag mig inte ens på en gissning. Personligen så ger jag Justs en placering relativt högt upp, men inte i den absoluta toppen.

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Lettland i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se