San Marino Efter att San Marino presenterade sitt internvalda bidrag den 9:e mars så märkte TV-bolaget SMRTV ganska snart att disco-versionen av SerhatsI Didn’t Know” mottagits betydligt bättre än originalet, som var en lugnare ballad.

Därför ansökte de om att få tävla med discoversionen i Stockholm i stället och idag kom då beskedet att de fått tillåtelse att byta ut versionerna. Det blir m.a.o. disco för San Marino och Serhat i Eurovision Song Contest 2016. (Källa: eurovision.tv.)

Lyssna på San Marinos bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “I Didn’t Know”, Serhat
Länkar: ny disco-versionoriginal-versiontext
Låtskrivare: Olcayto Ahmet Tuğsuz, Nektarios Tyrakis

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag i förra veckan framförde en önskning om att San Marino skulle tävla med disco-versionen av “I Didn’t Know” i Stockholm, så tycker jag naturligtvis att detta är väldigt roliga nyheter. 🙂

Effekten av detta versions-byte blir däremot inte mycket mer än att jag personligen kommer att kunna följa San Marinos bidrag i semifinalen utan att tröttna halvvägs. Någon förändring av placeringen på min personliga semi-1-topplistan blir det dock inte, San Marino ligger ohjälpligt sist, med eller utan disco.

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “San Marino i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2016: San Marino byter till Serhats discoversion”

 1. Mr A

  Såg att vitryssland har ny version med.https://m.youtube.com/watch?v=7WzHg-RIw1M&time_continue=3 Är väl bara Italien kvar?

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jepp, om inget annat land tänker överraska oss så bör det endast vara Italiens bidrag kvar.

 3. Micke

  Önskar jag kunde säga att det gjorde stor skillnad men jag kan tyvärr inte det. Skulle vara roligt med en framgång för det lilla landet men det kommer tyvärr inte att hända det här året. Tyvärr min fasta övertygelse

 4. André

  San Marino ska ha en eloge för en sak. Att låten sätter sig. Både jag och min flickvän sitter hemma och lyssnar på den varje gång vi vill bli glada och underhållna. Ja, discoversionen är faktiskt en bättre version men det gör ingen stor skillnad som Micke redan påpekat. Men vet ni vad? Jag skulle inte i nuläget våga säga att denna är chanslös…om jag och min flickvän kan glädjas åt låten (trots att den ur musikalisk synvinkel verkligen inte är en höjdare) så kan jag faktiskt tänka mig fler gillar detta. 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se