Moldavien TV-bolaget TRM utsåg Moldaviens tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “O Melodie Pentru Europa 2016”. Finalen avgjordes den 27:e februari och vanns utav Lidia Isac och hennes “Falling Stars“.

Redan inför den moldaviska uttagningen fanns det en tillhörande studio-video men strax därefter presenterades en ny officiell video. Nu har ytterligare en video samt en unplugged, fransk version presenterats, se länkar nedan.

Lyssna på Moldaviens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Falling Stars“, Lidia Isac
Länkar: ny officiell videoofficiell videostudio-videofinal-framträdandetext
live i Moskvalive i Amsterdamlive i Tel-Aviv
fransk unplugged version: “Pluie d’étoiles”
Låtskrivare: Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin

Schlagerpinglan: Då “Falling Stars“ tillhör en av mina personliga favoriter i årets tävling så blev jag först väldigt glad när jag såg att det fanns ytterligare en video till bidraget. Tyvärr så går meningen med videon mig helt förbi så den gav mig inte så mycket, jag föredrar de två första. Besvikelsen höll dock inte i sig speciellt längre för efter att jag blivit tipsad om den underbara franska live-versionen så är det den som fått min fulla uppmärksamhet. Det är riktigt roligt att se att även artister man redan visste man gillade kan överraska positivt. 🙂

Presentationen av Moldavien inför ESC 2016 hittar ni här: “Inför ESC 2016: Moldavien” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Moldavien 2016: Fransk version & ny video till “Falling Stars””

 1. Daniela

  @Schlagerpinglan, @Micke och ni andra, vill jag framföra att jag blev mycket glad att @ schlagerpinglan har postat Lidias franska version av ” Falling Stars”, I bilden på Facebook bär Lidia en vacker rumänsk traditionell handsydd blus som på rumänska heter ” ie”, det uttalas med ganska betonad “i”☺️ I Lidias inlägg där hon adresserar sig till det ” Francofila området ” så menar hon de länder som har ett romanskt språk därmed även franska (men hon har gjort inspelningen för alla musik älskare förstås! )
  Allt detta plus kommentarer i “Panelen” ( om vilka recept som finns eller inte för att vinna ESC☺️), kommentarer som även gjordes av fans om den rika musikaliska traditionen i det som kallas för “Öststaterna”, allt detta dom sagt väckte en otrolig stark längtan hos mig efter just den musikaliska traditionen i Rumänien och Moldavien, efter de genuina musikaliska rötter som för närvarande verkar sopas bort av …olika fenomen. Jag ville dela med er ett klipp som visar hur en välkänd musikalisk profil i världen lyfter upp denna ovärderliga musikaliska skatt i mitt ursprungliga land Rumänien och i vårt systerland Moldavien, det saknar jag enormt mycket! Jag tänker nu på att @ Micke har tyckt om just de bidragen från Moldavien i tidigare år i ESC som bevarar och arbetar med just detta kulturella och musikaliska arv! ❤️ Hoppas att ni njuter lika mycket som jag!❤️ I klippet ser ni även den välkände Gheorge Zamfir som spelar panflöjt! Njut! ❤️
  https://www.youtube.com/watch?v=X_TUPnR5iQs&feature=youtu.be

 2. Daniela

  “…jag vill framföra till er” , rätt grammatikalisk form! Hade lite brottom!☺️
  @schlagerpinglan: Tack! ☺️

 3. Schlagerpinglan

  @Daniela, Tack själv för det underbara klippet. Jag älskar panflöjt. Vad gäller stavning och grammatik så kan man inte ha alltför höga krav när det kommer till kommentarerna. 😀

 4. Daniela

  @schlagerpinglan:

 5. Daniela

  🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se