ESC 2016 Schlagerpinglan: Nu på fredagskvällen sändes det fjärde avsnittet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2016” och för er som missade det eller vill se det igen så finns det på svtplay.se fram tills den 5:e juni

Vill ni endast lyssna på de berörda bidragen och veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan tillsammans med länkar till både ländernas infosidor här på bloggen (klicka på flaggorna) och bidragen (klicka på låttitlarna).

Eftersom det var sista avsnittet så tar jag även med panelens slutliga topp-tio (som visade sig innehålla 12 bidrag), se ytterligare lite längre ner:

Del 4 av “Inför ESC 2016” – Resultatet: Oscar
Zia
Njol
Badjie
Helena
Paparizou
Wiktoria
Johansson
Sverige SverigeIf I Were Sorry
Frans
39,5 p. 10 10 9,5 10
Spanien SpanienSay Yay!
Barei
33 p. 5 9 9 10
Belgien BelgienWhat’s The Pressure
Laura Tesoro
31 p. 7 8 8 8
Bulgarien BulgarienIf Love Was A Crime
Poli Genova
31 p. 6 8 8 9
Slovenien SlovenienBlue and Red
ManuElla
25 p. 8 6 7 4
Ukraina Ukraina1944
Jamala
25 p. 5 8 8 4
Norge NorgeIcebreaker
Agnete
22 p. 4 6 6 6
Albanien AlbanienFairytale
Eneda Tarifa
21 p. 5 5 6 5
Danmark DanmarkSoldiers of Love
Lighthouse X
15 p. 2 5 5 3
Georgien GeorgienMidnight Gold“, Nika
Kocharov & Young Georgian Lolitaz
10 p. 2 3 5 0


“Inför ESC 2016” – Slutresultatet
ESC-panelens Topp-10:
Oscar
Zia
Njol
Badjie
Helena
Paparizou
Wiktoria
Johansson
Australien AustralienSound Of Silence
Dami Im
39,5 p. 10 10 9,5 10
Frankrike FrankrikeJ’ai cherché
Amir
39,5 p. 10 10 9,5 10
Sverige SverigeIf I Were Sorry
Frans
39,5 p. 10 10 9,5 10
Malta MaltaWalk On Water
Ira Losco
35 p. 9 10 8 8
Spanien SpanienSay Yay!
Barei
33 p. 5 9 9 10
Belgien BelgienWhat’s The Pressure
Laura Tesoro
31 p. 7 8 8 8
Bulgarien BulgarienIf Love Was A Crime
Poli Genova
31 p. 6 8 8 9
Estland EstlandPlay
Jüri Pootsmann
31 p. 9 8 7 7
Azerbajdzjan AzerbajdzjanMiracle
Samra
29 p. 6 7 8 8
Italien ItalienNo Degree of Separation
Francesca Michielin
29 p. 9 5 9 6
Tjeckien TjeckienI Stand
Gabriela Gunčíková
29 p. 8 6 8 7
Kroatien KroatienLighthouse
Nina Kraljić
29 p. 8 8 8 5

Schlagerpinglan: Vad gäller detta sista avsnitt så var det speciellt en sak jag reagerade på och det var att alla fyra panelmedlemmarna hyllade Ukrainas politiska budskap utan att Christer Björkman informerade dem om tävlingens regler. Det är i alla fall uppenbart att vad Jamala än säger så uppfattas bidraget politiskt av väldigt många och jag skulle bli oerhört besviken om en sådan sak avgör ESC. Men, men… förhoppningsvis kommer det inte finnas några misstankar om att annat än det musikaliska avgjort tävlingen. Nästa vecka vet vi. 🙂

Om man i stället ser på SVT:s Inför-program i stort så tycker jag att 2016-säsongen varit ett rejält upplyft i jämförelse med tidigare år och hoppas att de fortsätter i samma stil nästa år. Bra gjort SVT. 😀

Mer om “Inför ESC 2016”-avsnitten hittar ni här:
“Inför ESC 2016” – del 1: – Inför programmetResultatet av del 1
“Inför ESC 2016” – del 2: – Inför programmetResultatet av del 2
“Inför ESC 2016” – del 3: – Inför programmetResultatet av del 3
“Inför ESC 2016” – del 4: – Inför programmetResultatet av del 4

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


41 kommentarer till ““Inför ESC 2016” – Del 4 – Resultat”

 1. Marcus

  Pinglan, får jag fråga vad du har emot politik i tävlingen? Som jag ser det startades tävlingen i ett rent politiskt syfte, och politiska låtar i olika betydelse har alltid förekommit. För att lista några:

  1 Birgit Brüel, For Din Skyld, Danmark 1965. Ett starkt inlägg i debatten om kvinnans rätt till sin egen kropp och sin sexualitet.
  2 Paulo De Carvalho, E Depois Do Adeus, Portugal 1974. Användes som startskottet på revolutionen som avsattade Estado Novo-regimen.
  3 Gigliola Cinquetti, Si, Italien 1974. Uppfattades av RAI som ett inlägg i debatten inför folkomröstningen om abort (texten lyder “säg ja, säg bara ja”), till den grad att de sände tävlingen efter folkomröstningen.
  4 Mariza Koch, Panayia Mou, Grekland 1976. Handlar uttryckligen om Turkiets invasion av Cypern året innan.
  5. Samiid Aednan, Norge 1980. En protestsång mot ett planerat dammbygge.

  Personligen uppskattar jag den lilla extra nerv som finns hos låtar av den typen, precis som 1944 i år.

 2. Schlagerpinglan

  @Marcus, När man blandar in politik så glider man lätt in på sidospår och debatten börjar handla om andra saker än själva musiken, artisten och scenshowen och det tycker jag inte har med ESC att göra. Hade jag velat prata politik hade jag startat en politikblogg. Men… sedan kan man ju se det som att allt är politik så det är ingen enkel fråga. För tävlingens skull så tycker jag att man ska försöka hålla politiken så långt bort som möjligt för annars blir ju omröstningen mer om att rösta på det bidrag som stämmer överens med ens uppfattning i vissa frågor än hur själva musiken är.

 3. Marcus

  Jag förstår hur du menar, men jag har alltid sett politiska undertoner som en naturlig del av tävlingen. Jag drar dock gränsen vid direkta politiska budskap som Georgiens försök häromåret…

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, De flesta kulturformer har väl historiskt sett en viss del av dolda politiska budskap i sig vilket inte är så konstig, för att skapa så måste man ju ha något som driver en. Men som sagt, jag tycker inte om när man vissa år så tydligt kan se (eller i alla fall misstänka) att andra saker än vad som händer på scenen avgör vart rösterna går.

 5. Daniela

  @Schlagerpinglan: du har rätt i det att allt är politik. När det gäller ESC så är detta ett sådant omfattande fenomen att man kan absolut och definitivt inte särskilja det från politik och ekonomi MEN man kan inte förvandla detta forum till en politisk arena, det håller jag med om utan det får förbli en arena för musikaliska och konstnärliga uttryck! Vilket Jamalas bidrag är utan tvekan!
  Om ni kommer i håg skrev jag i början när jag anslöt mig till bloggen, så skrev jag att jag hade tyckt att Jamalas bidrag skulle passa till exempelvis Fred Nobelprisets Galla men då var några röster som sade skarpt emot! Idag och efter det att jag forskat på lite har jag ändrat uppfattning! Jamalas bidrag är ett mycket välarbetat konstnärlig konstrukt av en oerhört duktig artist! Liksom många många andra tycker jag att det är mycket bra att hon valdes att representera Ukraina och att världen stannar och lyssnar på denna låt samt att vi får ta del av en makalös framträdande! Det ger enormt mycket alla generationer! Jag tänker på Wiktorias reaktion i juryn, jag blev faktiskt irriterad på henne men jag fårlät henne med förhoppningen att hon skulle ta och lära sig något viktigt om mänsklighetens historia! Oscar fattade poängen när Elena förklarade så att han började ändra sin inställning! Det var faktiskt ett exempel på hur innehållsrik och genuin konst i form av musik kan bidra till lärande och kunskap! Det är oerhört viktigt för ESC att innehålla den mångfalden av musikaliska uttryck det är skapt för!

 6. Adri

  Jag tycker att politik och tävlingen ska hållas låååångt borta från varann av samma anledning som pinglan skrev (trots att jag älskar “Si” från 1974, som jag dock inte visste om var politisk alls)

  Men jag tycker egentligen att det är irrelevant, då 1944 inte är “tillräckligt” politisk för att jag ska tycka den är olämplig för tävlingen. Vissa kallar låten “ett långfinger till Ryssland” men det tycker jag är väldigt tramsigt.

  Hör man låtens “back-story” så kan man tänka att låten är väldigt politisk, det gjorde jag också. Men sen läste jag låtens text, och hörde vad Jamala själv hade att säga, och insåg då att låten egentligen inte alls är politisk. Den berättar bara en historia, inget politiskt tycker jag. I alla fall inte tillräckligt för att ha något emot den.

 7. Daniela

  @Adri: ja, så kan man uttrycka det också, håller med, men som sagt politik ingår i, vare sig man vill eller ej! Våra vardagliga liv är politik och ekonomi.

 8. Daniela

  Oj, Ryssland är inte ens i deras topp 10! Jag hade inte märkt det förrän nu!
  Va’ ? Så hoppet är inte helt ute, fast efter att ha sett presskonferensen med Serghey… han är väldigt ödmjuk, och jag gillar honom… Men jag har så svårt för låten… Fortfarande! I can’t help it!

 9. Adri

  @Daniela: Ja jo klart att vårt vardagliga liv är politik och ekonomi och det tar även en stor plats i ESC men jag tycker aldrig det skulle vara ok att skicka låtar (för det är ju just låtarna som har huvudrollen i ESC) med rena politiska budskap. Vissa tycker “1944” har ett rent politiskt budskap och det är där jag inte håller med.

  För mig är det bara en kvinna som står och berättar sin släkts tragiska historia, och definitivt inte “ett långfinger till ryssarna”.

 10. Josef

  Jag kan förstå både vad schlagerpinglan menar, men även de kritiska rösterna som jag här i texten ovan litegrann tar parti för. Jag tycker direkta politiska uppmaningar såsom att man skall gå till kamp mot något som man inte gillar i samhället ska förbjudas i ESC. Det ger en dålig stämning och man tappar fokus på vad tävlingen skall handla om: Kärlek och “come together” vilket skall lovordas i dess olika vinklar.

  Ryssland sjunger innerligt om den enda stora kärleken han just har funnit i livet och vill dela med sig av. Om det är sant för tillfället i Lazarevs situation vet jag inte svaret på?!

  Frankrike sjunger även han om betydelsen av något i singularis som får honom att känna sig bland annat stark. Huruvida det kan bekräftas eller ej låter jag vara osagt, kanske eftersom han sjunger gentemot en inre känsla som han eventuellt upplever inom sig och då inte kan gestaltas eller “förkroppsligas”

  Australien sjunger om den ekande tystnaden. Huruvida hon är bedragen eller lämnad kan jag inte sätta fingret på. Kanske lite sorgsamt att få höra detta men då Dami Im så innerligt vrålar ut sin smärta om hur ont det gör tycker jag det är riktigt innerligt och annorlunda som tema.

  Ukraina (liksom Israel) sjunger om människors möjligheter att ta avstånd från ohumanitära ageranden som skapar hat istället för samförstånd och fred. Hon är precis som Conchita Wurst väldigt rätt i tiden då vi idag har en väldigt orolig omvärld. Wurst gjorde en personlig resa i sin framställning där syftet var att efterfråga tolerans från sina medmänniskor.

  Jamala valde efter samtal från sin mormor / farmor att producera låten “1944” som skulle förmedla hur levnadsförhållandet var i EU under den tiden. Lyssnar man på hur Jamala framställer denna låt hör man vädjandet, inte uppmaningen. Detta är för mig helt avgörande i om jag ska gilla det eller ej. För Jamala har all rätt liksom Lazarevs rätt att sjunga om den enda kärleken, att få önska sig en allt bättre värld där man i framtiden har större möjligheter att kunna vara fri och få älska som Lazarev eller Amir vill! 🙂

  Mycket genuin och kärleksfylld sång från vår Jamala, där jag måste ge en eloge till Helena Paparizou då hon påvisade hur otroligt unikt Jamala sjunger.

 11. Josef

  Förtydligande av texten ovan: Lyssnaren är ju alltid fri att tolka det man hör. Utan lyssnarens subjektiva eller objektiva noteringar finns heller inte mycket kvar av framställaren / musikerns förmedlande. Denna översättnig till engelska taget från Wiwibloggs är ändå ganska direkt och objektiv i Jamalas låt 1944.

  REFRÄNGUTDRAG
  I couldn’t spend my youth there
  Because you took away my peace
  I couldn’t spend my youth there
  Because you took away my peace

  VERSUTDRAG
  We could build a future
  Where people are free
  To live and love
  The happiest time

  Men som sagt, allt handlar i slutändan om hur lyssnaren vill välja tolka något de hör…

 12. Daniela

  @Josef: StortTack för ditt väldigt väl skrivna argumentation! Jag kunde själv inte sagt det bättre! ☺️
  Och så kan jag tillägga eller snarare sagt upprepa det jag skrev tidigare, att jag är mycket glad över min egen lila resa, att från att “totally reject” Jamalas låt i första början att stort älska det OCH Jamala❤️ Men det hände inte förän jag ” utbildade” mig lite gran’! liksom Jamala själv säger är hennes musik eller låt/framträdanden långt ifrån ” tomma ord”, det är välgenomtänkta ” produkter” av en enastående artist som jobbar på ett medvetet sätt med känslan och dess konstnärliga framställning. Dessutom vöxte hon enormt i mina ögon när hon sa på en intervju att hon inte är ute efter ” att vinna ESC” utan hon nöjer sig med att människor tar del av hennes musikaliska berättelse.
  För min del har jag vinnaren av ESC i år, eller vinnarna rättare sagt: det är Jamala och Frans! En helt fantastisk kombination, och jag tror inte att jag behöver förklara för jag att jag är säker att ni på bloggen som har läst en del av mina tidigare kommentarer förstår varför! Och en sak till: Hade Rumänien fått delta i år så skulle Ovidiu vara där på min egen vinnarpiedestal tillsammans med Jamala och Frans! De står där alla dessa underbara artister ❤️ ❤️ ❤️

 13. Schlagerpinglan

  @Daniela, Precis som när du “upptäckte” Rumäniens bidrag efter att du “utbildat” dig så har du nu “utbildat” dig vidare och upptäckt Ukrainas bidrag, det är jätteskoj. Tro dock inte att just dessa bidrag är “finare” än andra utan just detta att man kan följa hur ens egen uppfattning av ett bidrag förändrar sig är en av anledningarna till att jag är så engagerad. Man hör en låt en gång (i mitt fall oftast i de nationella uttagningarna) och sedan märker man hur man att ju längre tiden går så börjar man se bidragen med helt andra ögon. Detta beror inte på att man helt plötsligt blivit en “finsmakare” utan det är en naturlig utveckling och gäller i princip samtliga bidrag. Det finns guldkorn i alla de tävlande bidragen, man måste bara vara villig att se dem. 🙂

 14. Daniela

  @schlagerpinglan: ☺️ Så är det nog men att jag har de tre bidragen på min egen vinnarlistan är inte enbart för att de är ” finare ” utan för att de tilltalar just mig mer än andra bidrag! Josef skriver i sitt inlägg något som att vad skulle kvarstå av dessa låtar/ bidrag utan emottagarens reaktioner eller upplevelser! Det är ett samspel som inte är så enkelt och som dessutom är väldigt individuellt. Om du kommer ihåg skrev jag också någon gång att jag brukar ge röster till alla tävlande eftersom alla artister är värda all respekt för deras enorma arbete, engagemang och kärlek! Förresten vill jag också passa på att uttrycka att mitt ” förhållningssätt” till Rysslands bidrag har blivit mildare, mycket tack vore Sergheys presskonferens då han visade ödmjukhet, engagemang, glädje och där man såg mer av artistens själ! Det är det där överarbetande som jag inte alls förstod mig på och som även fick vissa reaktioner av de på exempelvis wiggybloggen efter de första rehearsels! Hur som haver man märker nog att ESC genomgår en otrolig utvecklingsprocess, som allt annat, och det är uppenbart fantastiskt att vi överhuvudtaget får möjligheten att uppleva detta!
  Sist och inte minst vill jag också tillägga att det är fantastiskt bra att din blogg finns, för det är ett sammanhang jag har fått lära mig mycket tack vore er alla här på bloggen! TACK! ❤️

 15. Schlagerpinglan

  @Daniela, Jag är glad att du tog det på rätt sätt för jag märkte i efterhand att det nog inte var helt rättvist att det var just du som fick mitt resonemang om att vissa bidrag inte är “finare” än andra. Det är ett litet agg som byggts upp efter att jag ha sett på många sidor hur vissa försöker få det till att de som gillar Jamala har lite finare smak än andra och när du gick in på samma linje, men absolut inte skrev just det, så ville jag bara betona min personliga ståndpunkt. Men, som sagt, bra att det inte blev något missförstånd för jag menade absolut inget negativt mot dig personligen. Roligt att höra olika människors upplevelser av bidragen och hur de utvecklas. 😀

 16. Micke

  @Schlagerpinglan tack för det du skrev nu för jag börjar tugga taggtråd för allt gulli-gull med Jamala. Man får inte säga något mot henne längre för hon är så fin så fin (Personligen tycker jag hon låter som en kraxande kråka). Jag kan vara ärlig och säga att det var detta som blev droppen för mig. Jag hade redan tappat intresset en del men kämpade för att hålla mig kvar (Nu kämpar jag för att hålla mig borta) 🙂 Jag vet inte var jag står just nu. Blev faktiskt otroligt besviken när jag inte fick minsta respons från nån angående min upplevelse av Ukrainas bidrag med en annan sångerska. En som fick upp mina ögon för vilket bra bidrag det egentligen är.

  Egentligen skiter jag fullständigt i om jag får respons för det jag skriver eller inte men nu blev det en annan sak. Hade jag skrivit det jag skrev om vilket som helst av de andra 42 bidragen så hade jag fått respons. Helt säker på det. Men lilla duvungen Jamala får man inte säga något ont om. Dels får jag ju ingen respons från de som gillar henne och dels heller inte från de andra för de vågar helt enkelt inte för hon är ju så fin och sofistikerad.

  Förlåt om jag lät grinig Schlagerpinglan men taggtråden är inte riktigt slut här än. Är precis som du klarar inte när folk tror sig veta att något är “finare” än annat (Menar inte dig Daniela. Kram på dig 🙂

  Ha det så trevligt allihop 🙂 Oroa er inte för att jag ska smyga in med Maryskas helt fantastiska tolkning av 1944. Jag lovar er ni slipper. Den ligger på andra ställen nu. Bland annat hos en som skriver på den här bloggen. Vill hon lägga ut den här får hon göra det. Det är mellan henne och pinglan i så fall 🙂

 17. Kerstin

  Micke, roligt att höra från dig igen. Ser även att Josef tittat in, superkul. Du vet ju Micke att jag precis som du och Schlagerpinglan har väldigt svårt för Jamala. Jag tycker inte hon som person eller hennes sätt att sjunga är “finare” än någon annan sångare varken i den här tävlingen eller överhuvudtaget. Jag förstår att hennes sätt att sjunga är tekniskt svårt och det är opera också som jag själv prövat på men det är inte så jag bedömer musik. Det jag gillar det gillar jag oavsett genre, oavsett hur tekniskt svårt det är eller inte. Jag var så enormt nyfiken på den här Maryska och hennes tolkning och jag tänkte så många gånger be dig lägga ut det där klippet som jag så gärna vill höra men jag var rädd för missförstånd. Jag tror du förstår hur jag menar.

 18. Daniela

  @Micke: 🙂 Kram tillbaka! ❤️ Jag vet att jag svarade dig när du skrev om hur du upplevde Jamala, att jag förstod just för att jag upplevde det ungefär på samma sätt i början! Jag förklarade även ” min egen resa” till det jag står just idag, så att allt kan hända, det är så spännande! 🙂 Väntar nu med spänning på kvällens resultat av det finska programmet för att inte tala om första semin! Har bunkrat mig med chips och godis! Hihi! ☺️

 19. Micke

  @Daniela och övriga. Jag ska säga en sak till om detta och sen lämnar jag detta. Jag älskar musik som jag sagt. Lyssnar jämt och ständigt och på nästan vad som helst från Hårdrock till Opera. Jajamen jag lyssnar mycket på opera. Gör det mig till en finare person eller något sånt. Inte alls jag är samma tönt som vanligt. Jag älskar att vara tönt så det gör mig inget 🙂 Men ska man trots allt snacka klass som en del verkar älska så lovar jag er att Jamala ligger definitivt inte högt inom opera.

  @Kerstin jodå just nu kämpar jag som sagt för att hålla mig härifrån. Den gamle Micke sitter på axeln och knackar och tjatar om att jag ju egentligen tycker så mycket om det, vilket han har rätt i 🙂 Kampen går vidare 🙂 Kerstin jag hoppas personen på den här bloggen som jag gett Maryskas tolkning till läser detta. Jag har släppt det där men vill hon ge dig den är hon mer än välkommen för min del. Jag har många fel som människa min vän men något jag aldrig ruckar på är löfte. Ger jag ett löfte så håller jag det.

 20. Josef

  Tack Daniella och övriga som givit respons på mina nattliga inlägg! 🙂 Min avsikt är inte på något sätt att tala om Jamala som något finare utan om bidraget är politiskt eller ej. Nu blev det känslomässigt från min sida märker jag och ber schlagerpinglan om ursäkt.

  Jag tycker ändå det är lite kul hur jag sade i Februari att Ryssland och Ukraina kommer precis som 2008 spela ett högt spel om guldet och se så rätt om ni nu tittar på oddsen! 🙂 När man såg Rysslands repetition blev man mörkrädd i hur bra det var. Jag tycker dock att det är lite grymt att lägga San Marino bakom den väldige Lazarev. Kanske det bästa shownumret en ESC-scen någonsin har sett enligt mitt tycke. Lazarev gör allt perfekt och ska komma minst topp 3. Jag tror det enda som är riktigt säkert är just Ryssland topp 3! Frankrike bör komma topp 5 men precis som bland annat schlagerpinglan varnar så har vi sett Frankrike falla ihop när det ska till att gälla. Om det stämmer det här med Karaoke-känslan så kommer det nog inte gå så bra.

  Mina växare är just nu Holland, Armenien och även Belgien litegrann 🙂

  Min semilista kommer tisdag klockan 20.00! 🙂

 21. Kerstin

  Josef, även jag känner att Nederländerna växt när jag såg repet. Helt plötsligt känns det mycket svårare att tippa tio finalister.

 22. Micke

  Josef det var inte dig jag pratade om. Lugn min vän 😉

 23. Kerstin

  Josef, jaha du tror på en upprepning av 2008. Att det kommer stå mellan Ukraina och Ryssland. Ja inget är omöjligt. Men 2008 då var Ukraina min favorit och i år är det omvänt, denna gång hoppas jag Ryssland i så fall drar det längsta strået. Men jag tror dock inte det kommer stå mellan Ukraina och Ryssland. Jag tänker som så att folk ute i Europa längtar och törstar efter glädje och positivism och där ligger charmiga Amir mycket bra till.

 24. Johan

  @Micke, har uttryckt mig negativt om Jamalas bidrag tidigare och står fortfarande för det delvis (även om den växt en aning). Tycker fortfarande att den snubblar i verserna, och att de språkmässiga sch-ljuden som inte är riktigt lika markanta i studioversionen inte är något jag tycker låter så musikaliskt. Vissa språk är naturligt harmoniserande (italienskan är väl det prima exemplet?), andra är det inte. Krim-tartariskan är en blandning enligt mig.

  Sen är just detta röstläge något jag inte lyckas finna tilltalande, det är tekniskt och krävande – men just registret är inte så behagligt enligt mig och det hela känns lite överdramatiserat.

  Låten har gått från 2-3/10 till en 4-5/10, och får se hur det ser ut live.

 25. Daniela

  @Josef: oh vad kul att du tog upp detta med San Marino för innerst inne har jag aldrig tyckt att det var allra värsta i år! Faktiskt inte, och den slutgiltiga varianten gör mig liksom Elena Papparizou glad! Hm! 🙂
  @Kerstin där har du rätt med Amir i förhållande till Europa men i så fall är Belgien i också en lyckopiller plus att Spanien ( Micke jag vet hur du tycker om det och till en viss del håller jag med dig! ☺️) alltså Spanien verkar vara väldigt omtyckt! Till och med panelen gav detta höga poäng! Det är därför jag skrev att mycket återstår att hända!

 26. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag ber om ursäkt om du uppfattat det som att det var dig jag menade med min kommentar, det var absolut inte menat och du har inget att be om ursäkt för. Jag har bara lite ont om tid för tillfället, kommer senare i dag att skriva mer, men fram tills dess: tack för din kommentar, den var tankvärd och givande och absolut inget jag kritiserar. 🙂

 27. Kerstin

  Josef, håller med Schlagerpinglan. Din kommentar var tänkvärd och det brukar dina kommentarer ofta vara.

 28. Josef

  @Schlagerpinglan: Åh tack! Men då vet jag att varken du, Kerstin eller Micke har tagit illa upp på något sätt. Jag skulle verkligen inte tycka det var roligt om du kanske blockerade mig för att jag lagt ut texten för skarpt men samtidigt tycker jag det är roligt att vi alla kan tycka eller tolka så olika ibland!? 🙂

  Fortfarande har jag så svårt att se hur man ska fälla vår gode granne i öst. Någonting saknas litegrann i varje bidrag för att kunna fälla Lazarev. Varför fälla säger jag!? Jo jag kan inte smälta att allting har så i detalj byggts upp för att guldet ska vara säkert. Exempelvis togs schackspelet bort ser det ut som på scenen här på repetitionen (ett schackspel som föll över dansarna en bit från slutet i den officiella videon) då det kan vara politiskt farligt med schackspel och angränsande krigsmetaforer. Har jag missat eller inbillat mig återtår att se!

 29. Micke

  Nu fick även jag dåligt samvete här. Jag pratade inte om någon speciell här när jag sa jag var less på att alla gullar med Jamala o att man inte får kritisera henne. Jag pratade om i allmänhet hur det är. Sluta läsa nu ni som har ont av det. Allt detta “Åh hon kommer från en finare värld o är så tränad o överlägsen alla andra”. Men varför får man inte ha en annan åsikt på bloggar? Irländskt vet jag ingen som gillar henne, däremot flera som börjar skratta så fort de hör henne, vilket i mina ögon är beklämmande lågt att göra även då jag själv tycker det är hemskt att höra henne. Men vart tog respekt vägen. Men åter igen det är ingen på den här bloggen som fick mig att tugga taggtråd. Josef ditt inlägg råkade bara hamna samtidigt som det andra. Glöm det där Josef alla är bara glada att du är tillbaka. Även jag vare sig jag blir kvar eller ej 🙂

 30. Micke

  Inte irländskt utan in real life irl. Blir fel ibland 🙂

 31. Schlagerpinglan

  @Josef, Var inte rädd för att “lägga ut texten för skarpt”, för vare sig jag håller med dina åsikter eller ej så riskerar du inte att bli blockad p.g.a. dem. Det är, som sagt, inte åsikterna i sig utan sättet de framförs på som jag ibland (aldrig i ditt fall) opponerar mig mot. I ett gott samtalsklimat kan alla åsikter diskuteras och det är inget som säger att just jag har “rätt” i alla fall. Därför är det så roligt att läsa kommentarerna från er som skriver lite extra, för man får sig både en och annan tankeställare och ibland leder det till att man ändrar åsikt, ibland inte, men man får hela tiden lära sig lite mer om hur andra tänker. Tack för det. 😀

 32. Alex

  @MICKE minns du när du sa att du hade hört nån annan sjunga Jamalas låt jag och kerstin var ju på om att vilja höra denna!? vet ej om jag förstått dig rätt.

  Sedan tycker jag inte att Jamala är sämst, men hallå inte har hon något att göra i topp tio! hon är sjukt irriterande i vissa partier så enkelt är det för mig. Lyssnar man på hennes låt smile så ser man vad för slags artist hon är, överdriven i sina läten och rörelser. passar inte mig alls. Skrattar ihjäl mig när jag lyssnar på den låten.

 33. Micke

  @Alex nej det minns jag inte alls. I min hjärna fanns det ingen som visade intresse. Men Alex jag var ganska less på ESC överhuvudtaget just då så jag kan mycket väl ha missat det helt. Jag kämpade som sagt med att hålla mig kvar och så då plötsligt fick jag se denna fantastiska tolkning av 1944. Helt plötsligt fick jag upp glöden igen och ville bara att alla skulle få höra och hade trott alla skulle slänga sig över det 🙂 Dvs det var min trötta hjärna som tänkte så just då. Grejen är att normalt hade jag inte reagerat överhuvudtaget men en hjärna som är less kan tyvärr reagera på ett sätt man normalt aldrig skulle gjort. Är det så att du och Kerstin frågade om detta Alex ber jag givetvis er om ursäkt båda två. Men jag har lämnat detta bakom mig nu. Vi får se vad som händer. Mest orolig här för att Josef missförstod det jag skrev men han och jag har ju känt varandra här några år nu så jag hoppas han känner mig så pass bra 🙂

 34. Alex

  @Micke Du hade ju skrivit om det och lovade att du skulle leta upp en länk eller så, så att vi också skulle få se! Orka lämna det bakom dig när jag dör av NYFIKENHET! Vill höra!

  Det är många som gång på gång säger att låten kanske är bra men att de inte gillar artisten. Hon är ju svår att älska “SMIIIIIIIIIIIILE” hahahaha

 35. Micke

  @Kerstin har du sagt till mig tidigare här att du ville jag skulle lägga ut Maryskas version av 1944? Behöver ett ärligt svar tack.

  Det är inte lätt det här med för eller emot ESC 2016 🙂 För er som vill bli av med mig har jag ett råd. Hoppas på att Ungern missar final eller att bara 4 av mina 8 favvisar når final. Har nämligen beslutat mig, mot bättre vetande kanske, att kolla på tisdagens semifinal. Missar Ungern final blir det inget mer ESC för mig i år och alltså inte heller om jag bara får med hälften av mina åtta låtar. Torsdagen hoppar jag troligen och sen får vi se.

  @Alex du har rört om i skallen på mig här nu men iofs så är det kanske självförvållat 🙂

  Har jag något att säga om utvecklingen i årets ESC. Nej inte mycket eftersom jag hållit mig ifrån det mesta sista tiden men om jag ska säga något så är det att den största växaren är Tjeckien

 36. Kerstin

  Micke, jag vet att du att du berättade att du sett den här Maryska och att du tyckte att hon var fantastisk och skulle kolla om du kunde hitta något sparat och lägga ut det. Jag kan till 100% säga att Alex i samband med att du berättade det här sa att han ville se det. Vad gäller mig själv så vet jag inte med samma säkerhet om jag skrev det till dig, det kan hända jag minns inte. Men jag har väntat på att du skulle göra det, tro mig.

  Freddie kommer gå till final.

 37. Micke

  @Kerstin, nu har jag tydligen ställt till det för mig själv. Jag är ingenting särskilt som människa min vän men löften är min livsväg om man säger så. Det är A och O för mig. Sen är jag en sopa i mycket annat men det hör inte hit just nu 🙂 Jag ska fundera och kolla lite. Hoppas också att personen här jag redan lämnat detta till läser detta. Du kan lösa detta för oss om du vill 🙂 Jag vänder mig dessutom åter igen till Alex då nu även Kerstin bekräftat vad du tydligen sa till mig. Ber om ursäkt att jag inte uppmärksammade det. Min enda ursäkt är att jag var less på ESC och inte riktigt på banan. Släpper detta för stunden för vill inte trötta de som inte är involverade i det här men jag glömmer inte.

  Har nu tittat på lite nytt här för första gången på ett tag. Blev grymt besviken på en av mina åtta favvisar. Trodde faktiskt de hade lite urskiljningsförmåga i Tyskland men tydligen inte. De rullar på med samma “show” som de hade i tyska finalen. Hur är det ens möjligt? Nu blir min syn lite annorlunda. Räknar man live har jag numera bara sju favvisar men jag gillar verkligen bidraget i studioversionen. Enormt mysig och räknar jag den har jag åtta favvisar

  @Alex jag tänker inte fortsätta kommentera Jamala men jag kan bara inte låta bli när jag ser din kommentar om henne och låten smile. Det där är ingenting kan jag säga. Ta och leta upp ett klipp där hon sjunger med andra “kändisar” olika hits eller varför inte när hon “sjunger” Michael Jackson. Där har du något du kan leva gott på ett bra tag 🙂 Nu lämnar jag Jamala och Ukraina bara så ni vet.

 38. Alex

  @Micke, håller fullständigt med dig om Tyskland, vilket platt fall i live versionen i stockholm igår! hon har rasat ner på min egen lista.

  Men det är många bra låtar, många som blir bättre live. Exempelvis Israel om man ska nämna en.

  Vi får tycka vad vi vill om Jamal, och vi ska också kunna diskutera det vi inte gillar. Utan att folk tar illa åt sig. Man behöver kanske inte ha det som enda ämnet, men som sagt man får gärna diskutera det man inte gillar också. Speciellt när den personen nu är nummer 2 på bettinglistorna. USCH det är väl och ta i, nummer 2. FY, När det finns så många bättre låtar.

 39. Micke

  Jag tror Michael Jackson vrider sig i plågor i sin grav

  https://www.youtube.com/watch?v=PzGylsYI2lg

  Jag har inte sett Israel live än men den var min största växare innan den nu stabiliserat sig på hög nivå. Nej du Alex jag har en skräckpall från årets ESC. 1. Spanien. 2. Litauen. 3. Ukraina.

  Nej roligare att prata positivt om man säger så. En positiv pall är bättre: 1. Ungern. 2. Italien och 3 antingen Kroatien eller Sverige

 40. Alex

  @Micke alltså seriöst, kan inte skriva det jag tycker, tänker. för då kommer jag bara att såra dem som gillar Jamala. HEMSKT

 41. Alex

  Gällande sverige så hoppas jag att väl på scenen så charmar Frans hela europa och kommer topp 5 vore underbart! Kunde han charma sverige måste det väl kunna gå med Europa också tänker jag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se