ESC 2016 Schlagerpinglan: I kväll är det dags för det första programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2016” som leds av Christer Björkman och vars panel, som sagt, består utav Oscar Zia, Helena Paparizou, Wiktoria Johansson och Njol Badjie (från Panetoz).

Först ut bland bidragen är nio låtar från den första semifinalen samt det förkvalificerade bidraget från Storbritannien. Här nedan ser ni dem alla, inkl. länkar till info om bidragen (klicka på flaggorna) samt officiella videor, i den ordning jag personligen för tillfället rangordnar dem:

Uppdaterat: “Inför ESC 2016 – Del 1 – Resultat

SVT:s “Inför ESC 2016” Del 1 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
Ryssland 1. Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev startnr. 9
Moldavien 2. Moldavien – “Falling Stars“, Lidia Isac startnr. 3
Ungern 3. Ungern – “Pioneer“, Freddie startnr. 4
Armenien 4. Armenien – “LoveWave“, Iveta Mukuchyan startnr. 7
Grekland 5. Grekland – “Utopian Land“, Argo startnr. 2
Kroatien 6. Kroatien – “Lighthouse“, Nina Kraljić startnr. 5
Storbritannien 7. Storbritannien – “You’re Not Alone“, Joe and Jake finalist
Finland 8. Finland – “Sing It Away“, Sandhja startnr. 1
Nederländerna 9. Nederländerna – “Slow Down“, Douwe Bob startnr. 6
San Marino 10. San Marino – “I Didn’t Know“, Serhat startnr. 8

Schlagerpinglan: Ja, då var det dags igen för SVT:s Inför-program som, även om det inte längre finns någon Nordisk Panel, trots allt är en del av min uppladdning inför Eurovision Song Contest. Redan nu kan man se ett litet smakprov av kvällens program på svt.se där Oscar Zia, Helena Paparizou och Wiktoria Johansson delar med sig av sina åsikter kring det ryska bidraget.

Jag återkommer efter programmet (som sänds kl. 20:00 i SVT1 och SVTPlay) med både resultattavla och mina första intryck av programmet. På återseende. 🙂

Jag kan även meddela att det norska inför-programmet “Adresse Stockholm“, som inledningsvis inte gick att se från Sverige, numera kan ses via tv.nrk.no: Del 1Del 2

När vi ändå är inne på nordiska Inför-program så hittar ni resultatet av de tre första programmen av det finska “De Eurovisa” här: Del 1Del 2Del 3

Uppdaterat: Mer om “Inför ESC 2016”-avsnitten hittar ni här:
“Inför ESC 2016” – del 1: – Inför programmetResultatet av del 1
“Inför ESC 2016” – del 2: – Inför programmetResultatet av del 2
“Inför ESC 2016” – del 3: – Inför programmetResultatet av del 3
“Inför ESC 2016” – del 4: – Inför programmetResultatet av del 4

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “Första delen av SVT:s “Inför ESC 2016””

 1. hej

  Jag blir intresserad med tanke på att Helena Paparizou är med. Hon har tidigare deltagit i Eurovision, och vet hur det känns, så då kan ju hon rädda programmet. Men ioförsig deltog ju Saade i Eurovision och vi vet ju alla hur det gick när han skulle bedöma det franska bidraget.

  Hursomhelst, här är min topp 10 av dessa bidrag:
  1. Ryssland
  2. Ungern
  3. Nederländerna
  4. Grekland
  5. San Marino
  6. Kroatien
  7. Storbrittanien
  8. Finland
  9. Armenien
  10. Moldavien
  Men jag tycker om alla bidragen på ett eller annat sätt.

 2. Johan

  Min topplista med dessa bidrag:

  1. Nederländerna
  2. Ungern
  3. Armenien
  4. Kroatien
  5. Ryssland
  6. Grekland
  7. Storbritannien
  8. Finland
  9. Moldavien
  10. San Marino

  För övrigt så har Thomas Lundin börjar lägga upp sin poängsättning på hans hemsida. Kul läsning!

 3. Micke

  @Hej, för att inte tala om hur det gick när Björkman skulle bedöma det franska bidraget. Det var då jag slutligen förstod att han gjort sitt och snarast bör visas ut. I första programmet finns det fyra jag riktigt gillar och fyra jag inte alls gillar. Femteplacerade landet vet jag fortfarande inte i vilken riktning det rör sig för mig och det sjätte är väl mest ännu ett bevis på att det landet inte bryr sig.

  1. Ungern
  2. Kroatien
  3. Grekland
  4. Nederländerna

  5. Ryssland

  6. Storbritannien

  7. Armenien
  8. Finland
  9. San Marino
  10. Moldavien

 4. Adri

  Christer Björkman är en grymt bra tv-producent och överhuvudtaget bra “Melodifestival-ansvarig”, det får jag ge honom. Men som recensent (eller vad man nu ska kalla de som deltar i Inför ESC, panelmedlem kanske är mer korrekt) är han inte den bästa.

  Han hånar låtar, artister och länder och jag tycker det är fel oavsett vem som gör det men när någon som ska föreställa “ansvarig” gör det så blir det lite sorgligt tycker jag.

  Men baserat på intervjuer jag har sett verkar de andra fyra panelmedlemmarna (framför allt Wiktoria) vara väldigt fina personer och det hoppas jag att de fortsätter vara i programmet och att de inte dras ner i Christers
  “hån-anda”.

  Ska Christer Björkman vara panel i år också eller är han “bara” programledare? Jag personligen ser mer fram emot det om han bara håller sig till programledandet.

  Aja, min topp 10 av kvällens låtar då:

  1. Kroatien
  2. Ungern
  3. Armenien (Årets största växare, kan tänka mig att Armenien kommer vara topp 3 av alla 42 låtar snart)
  4. Moldavien
  5. Ryssland
  6. Nederländerna
  7. Grekland
  8. Finland
  9. Storbritannien
  10. San Marino

 5. Adri

  Det har gått fyra år, men saknar fortfarande Thomas Lundin i rutan. Varför går de inte tillbaka till gamla formatet? Det “nya” formatet har ju nästan bara fått negativ feedback vad jag har sett i alla fall.

  Aja, han lägger ju ut omdömen på sin hemsida. Men det är inte alls i samma klass som att höra honom.

 6. Micke

  Nu har jag sett det norska programmet. Jag har fortfarande lite svårt att sluta skratta. Var det så roligt? Nej men deras låga trovärdighet fick mig att skratta. Inte minst när de bedömde det första bidraget 🙂 Nej nu ska jag inget förstöra här 🙂

 7. Micke

  Thomas Lundin kan sina saker 🙂

  “Den första semifinalen inleds bra, tycker jag! En av mina stora favoriter går ut redan som nummer fyra, det vill säga Ungern. Enligt stadgarna är ESC en tävling där kompositionerna tävlar. Men i praktiken är det nog artisternas tävling. En fantastisk komposition och text kan totalförstöras av en dålig artist och en bra artist kan lyfta en i princip rätt medioker låt till oanade höjder. Det tycker jag att ungerska Freddie gör. Övertygande utan att vara övertydlig, med en röst som känns personlig och äkta. Låten är kanske inget mästerverk i sig, men ändå ett bara hantverk där jag bland annat tilltalas av visslingshooken. Och framför allt av Freddies tolkning. Betyg: 5/5.”

 8. Max

  Min rankning på kvällens bidrag:

  1. Armenien
  2. Kroatien
  3. Ryssland
  4. Nederländerna
  5. Ungern
  6. Moldavien
  7. Finland
  8. Grekland
  9. San Marino
  10. Storbritannien

  Har sett på de två avsnitten av det norska programmet, och det var inget roligt. Att hela panelen ger norska bidraget full pott är varken trovärdigt eller objektivt. Sen håller jag inte med dem i de flesta åsikterna, men när de började blanda in Kardashian-familjen med armeniska artisten eftersom de antog att hon hade fyllda läppar tappade jag hoppet helt. Hoppas nu att SVT:s är trovärdigt och objektivt, som finska De Eurovisa. Christer Björkman får inte ge åsikter pga. att han är producent. 🙂

 9. Micke

  @Max, vad var Björkman när han förnedrade sig själv och det franska bidraget förra året?

 10. Max

  @Micke, katastrof. Det var ungefär samma nivå som Adresse Stockholm levererar. Nu, när han i år inte tillåts ge egna åsikter, så hoppas jag att programmet räddas. Paparizou och Wiktoria tror jag kommer ge intressanta vyer, tvekar lite på Zia. Njol Badjie har jag inga tankar om.

 11. Micke

  Ok det var det jag undrade över. Jag trodde han var producent båda åren

  Kommer självklart att tömma mig själv så att säga och ge det svenska programmet en ärlig chans. Har iofs gjort det i några år nu med samma besvikelse som följd. De Eurovisa är nummer ett även om de tappade bort sig totalt vid presentationen av ett bidrag. Även programledarna men de ryckte upp sig och tog tag i det igen. Det visar ännu mer att de har vad andra inte har

 12. Alex

  Jag kan själv tänka mig in i den situationen. sitta med mina vänner och diskutera låtarna. Det är självklart att man lovordar vissa och sänka andra. Det behöver inte vara så hemskt egentligen.

  Förstår att ni menar att man ska visa en viss nivå av respekt. Men det är svårt när man passionerat känner en sak. Man hatar kanske en låt. Då får man ju tycka det.

 13. Micke

  @Alex, absolut, hemma i soffan med släkt och vänner. Inte när man sitter som högsta hönset och spyr galla över bidrag

 14. hej

  Max, är det sant? Hurra så glad jag blir att Björkman inte får säga sina åsikter, för med tanke på Inför ESC de senaste åren var jag rädd att alla länderna skulle gå emot Sverige och bli det nya landet publiken buar åt för att värden ett år hånade sina gäster. Vi får hoppas att det blir ett bra program. Thomas Lundin kan ju leda Inför ESC istället för Björkman, fast så är det inte, men så länge så kan man alltid läsa på hans blogg, vilket jag tänker göra.

 15. Adri

  Christer Björkman har, dumt nog, redan yttrat åsikter om vissa bidrag.

  Hyllat Italien och Frankrikes låtar, gett Spanien en “OK”-stämpel och totaldissat Storbritannien.

  Något han också fått oerhörd kritik för. Men jag hoppas, hoppas att han kan hålla sina personliga åsikter i styr under programmets gång. Annars kan han vänta sig ännu mer kritik.

  Oscar Zia är jag också lite tveksam till. Han pratar i radio och det händer att jag lyssnar och jag har inget emot honom vad gäller radio-pratning men vet inte om han kan sköta sig här.

  Även om han verkar väldigt snäll och proffsig både på radio och i intervjuer så har jag då och då märkt en väldig “trying too hard to be funny”-anda hos honom då och då.

  Och det är ju den attityden de 5 panelmedlemmarna hade förra året och det var hemskt. De försökte vara roliga och mest bara hitta på den “mest kreativa dissen” och det var verkligen plågsamt.

  Men jag är ändå hoppfull än så länge och hoppas att Zia (och de andra SÅKLART) ska kunna sköta sig.

 16. Micke

  TOPP EFTER 6 personers röster (Pinglan, Hej, Johan, Micke. Adri, Max)

  1. Ungern 56
  2. Ryssland 50
  3. Kroatien 49
  4. Nederländerna 41
  5. Armenien 41
  6. Grekland 33
  7. Moldavien 26
  8. Storbritannien 20
  9. Finland 19
  10. San Marino 13

 17. Kerstin

  1. Ryssland
  2. Grekland
  3. Ungern
  4. Kroatien
  5. Nederländerna
  6. Storbritannien
  7. Finland
  8. Moldavien
  9. Armenien
  10. San Marino

 18. Kerstin

  Får korrigera min egen lista. Plats 5. Storbritannien och plats 6. Nederländerna

 19. Micke

  TOPP EFTER 7 personers röster (Pinglan, Hej, Johan, Micke. Adri, Max, Kerstin)

  1. Ungern 64
  2. Ryssland 62
  3. Kroatien 56
  4. Nederländerna 46
  5. Grekland 43
  5. Armenien 43
  7. Moldavien 29
  8. Storbritannien 26
  9. Finland 23
  10. San Marino 14

 20. Alex

  Topp tio av dessa.

  01. Ryssland
  02. Ungern
  03. Kroatien
  04. Armenien
  05. Storbritannien
  06. Finland
  08. Moldavien
  09. Grekland
  10. San Marino

 21. Alex

  Nederländerna före Finland plats 6 så redten åker ner efter det.

 22. Marcus

  Wictoria känns fjortis, Oscar zitter och är znygg, Njol fyller ingen funktion, och Elena pratar göteborska så jag ryser (Jag snackar själv det påstår folk. Vidrig dialekt!)! Känns ändå bättre än förra året!

  Min topp tio ikväll:
  01 Kroatien
  02 Armenien
  03 Nederländerna
  04 Grekland
  05 Ungern
  06 Moldavien
  07 Finland
  08 Storbritannien
  09 San Marino
  10 Ryssland

 23. Rasmus

  Hade Oscar Zia inte varit med alls hade det varit ett bra program. Så omogen och barnslig och bara helt meningslösa kommentarer. Sen att Helena ger bara högt till dem hon känner är lite dumt. Min åsikt det här.

 24. Marcus

  Själv känner jag att Oscar var kvällens räddning. Snygg, smart och rolig. Lite barnslig emellanåt, men inget i jämförelse med Wictoria…

 25. Adri

  Sen det nya formatet kom 2013 så är det här (hittills) bästa versionen/upplagan av “Inför ESC” tycker jag.

  Känns som att de kan vara hårda (förutom Elena som gav 6 och högre till alla) utan att bli respektlösa. Eventuellt lite, lite flamsigt men hellre det än det patetiska snack som Tess Merkel och Christer Björkman drev förra året.

  Sen tycker jag inte att man kallar låtar för “bajs” men fortfarande mycket högre standard än förra året. Hoppas bara de inte använder det ordet igen tycker jag.

  Jag tycker Oscar borde vara snällare och Elena lite strängare (säger jag, men samtidigt är dem där för att säga vad dem tycker så det kan ju bli lite svårt)

 26. hej

  Jag kände ändå att Helena lyfte upp programmet, då hon inte gav taskig kritik vad jag märkte, och om det var något hon störde sig på så sade hon det med respektfull ton vad jag märkte. I övrigt reagerade jag mest på hur lite de visade av bidragen, vilket kan ge fel bild av bidragen. Det var kortare än PKNs musikvideo. Dessutom fick alla inte alltid säga vad de tyckte, då stolarna “fyllde” funktionen. Men jag kommer fortfarande titta, och nu är det även en undersökning på http://www.svt.se/eurovision, precis som förra året. För tillfället leder Ryssland den omröstningen, medan pyttelandet San Marino bara har runt 1 hundradel av alla rösterna.

 27. Adri

  Jag hade tre “klaga-moment” om sändningen:

  1. Elena ger högre betyg till alla, framför allt dem hon känner. Har svårt för det. Minns när Shirley var med 2008 eller 2009 och kände en av Lettlands kompositörer. Hon gav ändå Lettland en nolla det året.

  2. Wiktoria gav Storbritannien ett snäpp högre betyg pga snygga artister.

  3. Oscar och Njol kallade vars en låt för “bajs”.

  Men dessa tre moment förstörde inte sååå mycket för mig så jag tycker ändå standarden har höjts OERHÖRT sen 2013 när detta nya format började.

  Jag kommer fortsätta titta på sändningarna 🙂 Blev mycket bättre nu när Christer Björkman höll sig till ledar-rollen.

 28. Max

  Helt klart mycket bättre än förra året, men har fortfarande lång väg kvar för att nå upp till De Eurovisa. Inte särskilt mycket grupptryck, rätt lugnt och sansat.

  Oscar Zia tog för mycket plats och hade inga rimliga förklaringar till sina betyg, Njol hördes knappt, Wiktoria tycker jag var allmänt snål och hade även hon inga bra argument för sina poäng. Helena gav alla högt och det som stör mig är att hon ger högt för att hon känner inblandade. Jag förstår mycket väl att man vill ge sina bekanta höga betyg och kanske inte skulle våga stå för en lägre siffra, men det gjorde att man inte riktigt kunde tro på vad hon sa. Dock så gjorde hon nog programmet mer seriöst, och det var nog smart av Björkman att ge henne mer talartid än de flesta andra.

  Kommer absolut att fortsätta följa, trots att jag tycker att delar av panelen har en stor utvecklingspotential och gav orimliga betyg *Armenien* så var det ändå ett OK program.

 29. Alex

  Det var flamsigt. Lite för flamsigt. Wiktoria tyckte typ alla låtar var tråkiga. Vore kul om de kunde utveckla varför de ger betygen.
  Helena förklarade iallafall varför hon ger de poäng hon ger.
  Penatos killen fick ju knappt snacka. Det är björkmans uppgift att låta folk tala.och borde gjort det bättre.

  Men trots allt var det kul. Älskar inför program ju!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se