ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Spanien
Land: Spanien deltagit 55 gånger – vunnit 2 gånger: 1968 och 1969
TV-bolag: TVE se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1961 Conchita Bautista kom 9:a av 16 med “Estando Contigo

Spaniens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Amanecer“, Edurne (Internval) 21:a i finalen
2014: Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo (Mira quién va a Eurovisión) 10:a i finalen
2013: Contigo Hasta El Final
(With You Until The End)
“, ESDM
(Internvalda artister + El Sueño
de Morfeo: Destino Eurovisión
)
25:a i finalen
2012: Quédate Conmigo
(Stay With Me)
“, Pastora Soler
(Internvald artist +
Nationell final
)
10:a i finalen
2011: Que Me Quiten Lo Bailao –
They Can’t Take The Fun
Away From Me
“, Lucía Pérez
(Destino Eurovisión) 23:a i finalen
2010: Algo Pequeñito (Something Tiny)“,
Daniel Diges (officiell video)
(¡Tu país te necesita! 2010 + Destino
Oslo, La Gala de Eurovisión 2010
)
15:e i finalen
2009: La Noche Es Para Mí
(The Night Is For Me)
“, Soraya
(Eurovisión 2009: El retorno) 24:a i finalen
2008: Baila El Chiki Chiki “,
Rodolfo Chikilicuatre
(Salvemos Eurovisión) 16:e i finalen


Spaniens ESC-2016-bidrag: “Say Yay!”, Barei

Lyssna på Spaniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Say Yay! officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: text-videolive i Rigalive i Moskva
live i Amsterdamlive i London
Artist: Barei
(Bárbara Reyzábal
González-Aller)
officiell webbsidatwitterinstagram
facebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av eurovision.tv (1:21 – 30:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (3:33 – 17:e april)
Intervju av wiwibloggs (5:46 – 9:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (5:53 – 3:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (5:08 – 2:a april)
Intervju av eurovision.tv (1:45 – 5:e februari)

Startnummer: nr ? i Finalen (14:e maj)
Låtskrivare: Barei (t&m), Ruben Villanueva (t&m), Victor Pua (t&m)
Uttagning: Den 1:a februari arrangerade TV-bolaget TVE en nationell uttagning med 6 tävlande bidrag. Vinnaren utsågs med hjälp av 40% tittar-röster, 30% artist-jury-röster (Loreen, Edurne och Carlos Marín från Il Divo) samt 30% internationella jury-röster. Då det endast var de sistnämnda som inte hade Barei som sitt förstahandsval var det hon som till slut vann. Läs mer om finalen av Objetivo Eurovisión här: “Spaniens Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-05-06): övre halvan (plats 13) av de 42


Åsikter och spekulationer om Spaniens bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Nedre mitten-placerad SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien Betyg: 3 / 5
Vissa låtar verkar ha ett maxtak för hur många lyssningar de klarar av och när det gäller “Say Yay!” så passerade jag nog gränsen för ett tag sedan. Från att ha varit en humör-lyftare som lockar till dans och där jag tyckte om den positiva texten så känns bidraget mer som en axelryckning för mig numera. Låten har seglat ner till en 24:e-plats på min personliga topp-lista och trots att jag egentligen fortfarande tycker att det är en OK låt så har mitt intresse för den totalt försvunnit. Hade den behövt kvala in till finalen är jag inte ens säker på att jag sett den som en finalist. Man vet dock aldrig, det kanske tänds ett nytt intresse för den när det väl gäller.
Schlagerpinglan tror: Nedre mitten-placerad
Spanien har legat bra till vad gäller oddsen under hela försäsongen och enligt dem så verkade landet nästan kunna uppfylla sitt nya resultatmönster, d.v.s. plats 10 vartannat år. Personligen tycker jag dock att Barei har ganska lång väg att gå för att komma upp i nivå med Ruth Lorenzo och Pastora Soler så kanske har oddssättarna blivit lite väl förblindade av Loreens 12:a till Barei i finalen. Hur som helst så tror jag att det är mer realistiskt att tro på en relativt blygsam placering för Spanien i år då de av tradition brukar få “orättvist” låga poäng när de skickar lättsamma glädjepiller till tävlingen, oavsett om det finns ett starkt budskap bakom eller ej.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2016: Spanien – “Say Yay!” – Barei”

 1. Kerstin

  Jag har aldrig riktigt sett storheten i den här låten, absolut inte usel på något sätt men jag förstår inte riktigt hur den kan vara så populär som den ändå verkar. Det finns för mycket i det här som redan känns gjort och refrängen är så tröttsam. Betyg 2+/5.

  Bästa låt av Spanien i ESC. En stoooor personlig favorit, Eres tú från 1973.

 2. Johanna

  Den här är det mest överhypade bidraget i år (som vanligt med Spaniens bidrag) Jag kan inte se det här i topp tio eller ens i närheten av det. För mig är det på plats 26 och jag personligen tycker att det är årets sämsta bidrag…..Kan dock på något sätt förstå varför man skulle gilla det.

 3. hej

  I början såg jag storheten, men när jag såg finalframträdandet blev jag ärrad av den spanska kören. Jag har aldrig riktigt kommit tillbaka, men den är inte dålig för det. Kanske en topp 20 placering i min topp 42

 4. Marcus

  Första gången jag läste titeln när jag såg vilka bidrag de stod mellan i Spanien så rös jag av obehag. Titeln gav mig föraningar om vad som komma skulle, och jag blev inte besviken. En cocktail av tillgjordhet, plastighet och billighet. Sen är den tyvärr sjukt snygg proddad, det medger jag, så jag förstår varför vissa luras att tycka att den är bra…

  Spaniens sämsta: Gwendolyne.
  Spaniens bästa: Spaniens bästa låt är den bästa låten i tävlingens historia: Vivo Cantande med Salome från 1969! Det finns ingen låt som kommer i närheten av livsglädjen och tillfredställelsen den låten bjuder på. Och Salomes byxdress i turkosa porslinspärlor är FAB!

 5. Adri

  Jag håller med om att Spanien brukar vara överhypade, bästa exemplet är ju 2015. Men i år kan jag ÄNTLIGEN förstå varför folk gillar denna.

  Jag har lyssnat på denna låt regelbundet enda sedan januari och är fortfarande inte trött, tvärtom så tycker jag till och med att den fortfarande växer.

  Jag älskar detta. Tycker låten har ett väldigt amerikanskt sound som sällan hörts i tävlingen tidigare.

  Jag älskar även texten. (Många som kritiserar låten klagar på “la-la-la” och “yaay-yaay-yaay” men låten innehåller ju så mycket mer än det.)

  Och framförallt tycker jag att Barei, tillsammans med Laura Tesoro, är en av årets mest likeable artister. Hon har en oerhört skön attityd och skön röst, extremt mycket utstrålning. (OBS! Menar inte att hon har den absolut bästa rösten, utan bästa “helheten” som artist. Bästa rösten har Iveta Mukuchyan)

  Aja… Jag tror på en plats i vänstra spalten i alla fall. Gissar på en plats 8-13.

  Hon lyckades ju ändå vinna med ett ganska mediokert framträdande (pga kören, inte på grund av henne. Hon var fortfarande 10/10) och det lär ju bara bli bättre med all den övning de haft så jag tror faktiskt Spanien eventuellt kan få sin bästa placering på ett par år.

  Som sagt; jag gissar på en placering 8-13 men jag HOPPAS på en placering som är ännu högre, men så länge hon inte faller lika hårt som Edurne förra året så har hon ju lyckats nånvart.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se