ESC 2016 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det, som sagt, dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2016 – Semi 1: (i startordning)
Grekland Grekland – “Utopian Land“, Argo
Ungern Ungern – “Pioneer“, Freddie
Nederländerna Nederländerna – “Slow Down“, Douwe Bob
Armenien Armenien – “LoveWave“, Iveta Mukuchyan
Ryssland Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev
Cypern Cypern – “Alter Ego“, Minus One
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Miracle“, Samra
Island Island – “Hear them calling“, Greta Salóme
Bosnien Bosnien och Hercegovina – “Ljubav je“, Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala
Malta Malta – “Walk On Water“, Ira Losco

Schlagerpinglan: Efter mycket velande och ommöblering av listan så har jag nu äntligen fått fram de tio som jag tror tar sig vidare från kvällens semifinal.

Egentligen är det väl bara Ryssland, Malta och Armenien som jag ser som “säkra” finalister, resten kan jag argumentera för och emot hur mycket som helst men någon gång får man ju ge sig och därför blev min slutgissning som ni ser här ovan. 🙂

De länder som jag anser ställer upp med “halvsäkra” bidrag är Grekland (går alltid vidare, men i år är det osäkert), Ungern (starkt framträdande, men är det tillräckligt intressant?), Cypern (jag kan inte var den enda som älskar detta), Island (står ut ur mängden men gör det det på rätt sätt?) och Bosnien och Hercegovina (samma argument som för Grekland).

Tjeckien och Kroatien hade jag länge med bland mina tänkbara final-kandidater men några måste ju väljas bort och då den tjeckiska “I Stand” har en lite oturlig startposition och kanske bleknar efter Rysslands uppvisning och kroatiska “Lighthouse” mycket väl kan anses vara “för mycket” på fel sätt så valde jag till slut bort dem.

Efter det hade jag elva tänkbara finalister kvar och valet stod mellan att utesluta antingen Nederländerna, Österrike eller Azerbajdzjan. Då det känns så fel att tro att Azerbajdzjan skulle åka ut och jag inte kan se hur ett så pass stabilt bidrag som “Slow Down” skulle ratas av juryn så blev det till slut Österrikes “Loin d’ici“ som jag tog bort från final-listan. Jag kan inte säga att jag är nöjd med resultatet, men det är i alla fall ett resultat. 😀

Mina personliga favoriter inför semifinalen, som jag hoppas tar sig vidare, var däremot mycket lättare att utse, och de är följande:

Schlagerpinglans hoppas på följande bidrag från ESC 2016 – Semi 1:
Ryssland Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev
Cypern Cypern – “Alter Ego“, Minus One
Moldavien Moldavien – “Falling Stars“, Lidia Isac
Österrike Österrike – “Loin d’ici“, ZOË
Ungern Ungern – “Pioneer“, Freddie
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Miracle“, Samra
Armenien Armenien – “LoveWave“, Iveta Mukuchyan
Estland Estland – “Play“, Jüri Pootsmann
Grekland Grekland – “Utopian Land“, Argo
Bosnien Bosnien och Hercegovina – “Ljubav je“, Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala

Schlagerpinglan: Inför kvällens semifinal så är det främst fyra bidrag som jag känner lite extra för och som jag verkligen vill ha vidare till finalen och de är Ryssland, Cypern, Moldavien och Österrike. Jag har en föraning om att kvällens resultat kommer att locka fram väldigt starka och mycket blandade känslor hos mig men ESC-publiken har en vana att överraska så vi får väl se vad som händer. Spännande ska det bli i alla fall. 😀

Som vanligt så påpekar jag att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2016: Dags att gissa semifinal 1”

 1. Nathalie

  Dessa tio tror jag går vidare ikväll:
  Ryssland
  Azerbajdzjan
  Armenien
  Malta
  Nederländerna
  Ungern
  Grekland
  Cypern
  Bosnien & Herzegovina
  Tjeckien/Estland- tippar Estland
  Dessa tio VILL jag ska gå vidare:
  Ryssland
  Moldavien
  Finland
  Bosnien & Herzegovina
  Tjeckien
  Österrike
  Kroatien
  Island
  Estland
  San Marino- gillar denna bara mer & mer
  Ser mycket fram emot semin, men håller tummarna för att inte överreklamerade, eller rättare sagt-skittråkiga länder som Nederländerna, Armenien, Azerbajdzjan & Grekland inte tar sig vidare. Men det lär de väl göra?
  Önskar er alla en trevlig kväll!

 2. Chimaera

  Jag var på jury-genomdraget/ genrepet av första semifinalen i Globen igår, en upplevelse! I vilket fall så gjorde sig nästan alla bidrag sig väldigt bra live och scenshowerna var, för det mesta, mycket lyckade. Dock är det två bidrag som inte helt oväntat ganska säkert inte kommer ta sig till final, och det är San Marino och Montenegro. Tjejen som stod och gjorde rörelser (skulle inte vilja kalla det dans) i Montenegros bidrag såg minst sagt malplacerad ut, i övrigt orkar jag inte kommentera… Men friskt vågat hälften vunnet kan man väl säga 😉
  Övriga sex som jag tror (inte bara tycker) INTE tar sig till final ikväll är:
  Moldavien
  Tjeckien
  Bosnien
  Island
  Finland
  Kroatien

  Flera av ovan åker ut helt enkelt pga för hård konkurrens. Jag hade gärna sett både Island, Finland och Kroatien i final men jag tror de får det svårt. Möjligen snor Finland Estlands finalplats, och kanske är detta året då Grekland för första gången missar finalen, kanske till förmån för Kroatien. Men vi får se. Spännande blir det hur som!

 3. Schlagerpinglan

  @Chimaera, Ja visst är det spännande. För en gångs skull så ser jag varken Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina eller Grekland som säkra finalister utan det kan mycket väl sluta med flera riktigt spektakulära resultat. 🙂

  (Jag vågade dock inte ta bort dem från min lista för det är ju trots allt länder det brukar gå bra för, vad de än skickar, men någon gång ska vara den första och varför inte i år?)

 4. Kerstin

  Tre listor och ingen tror på Tjeckien. Känns nervöst det här.

 5. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Även du får ha en trevlig kväll. Vad gäller vilka länder som “lär” ta sig vidare känner jag nu att jag är mer vilse än innan jag började fundera. 😀

  @Kerstin, Oddsen tror på Tjeckien i alla fall så kanske har vi alla fel så här långt. 😀

 6. Johanna

  De jag tror går till final är följande:

  Nederländerna (bäst i hela semin)
  Ryssland (är väl självklar?)
  Armenien(nästan lika självklar som Ryssland)
  Island (hur skulle hon kunna missa)
  Malta (tråkigast i hela semin, går säkert till final i vanlig ordning
  Grekland (Kan vara ett gränsfall men jag väljer att tro att deras svit fortsätter)
  Estland (också gränsfall men tror nog ändå att tillräckligt många gillar detta)
  Azerbajdzjan (precis som Pinglan kan jag inte tro att de missar)

  Så till de två sista och där står det mellan tre bidrag för mig och det är Tjeckien, Ungern och Bosnien. Jag har valt att tro att Tjeckien missar men jag hoppas (av de tre) att Ungern är den som missar. Inte för att det är en dålig låt (i den andra semin hade jag rankat den i topp fem) utan för att jag helt enkelt gillar de andra två mer

  Dock är de enda säkra finalisterna för mig i denna semin Ryssland och Armenien och troligen Malta. De andra känns det som vad som helst kan hända med. Super-spännande!!

 7. Alex

  Min topp enligt min smak!

  01 Ryssland
  02 Tjeckien
  03 Armenien
  04 Malta
  05 Ungern (framträdandet har gjort att han ramlar några placeringar)
  06 Island
  07 Österrike
  08 Cypern (Rösten håller, bättre än andra som fallerar röstmässigt)
  09 Bosnien och Hercegovina
  10 Moldavien (refrängen är för svår för henne, men gillar verserna.)
  11 Kroatien (snacka om att hon fallit pga sitt framträdande)
  12 Azerbajdzjan (så många som faller pga refrängen Samra är en utav dom. rösten spricker)
  13 Estland (så tråkigt framträdande, förstör allt)
  14 Grekland
  15 Finland
  16 Nederländerna
  17 Montenegro (Refrängen, What a mess)
  18 San Marino

 8. Kerstin

  Medan jag funderar över vilka tio jag tror tar sig till final så kan även jag göra en topplista över kvällens bidrag.

  1. Ryssland , min etta både här och i hela tävlingen.
  2. Tjeckien, min trea av samtliga bidrag och jag hoppas så mycket på att det går vägen för Tjeckien.
  3. Österrike, ännu en favorit som jag håller mina tummar för.
  4. Ungern, bidraget hör hemma i final. Härlig röst, härlig kille.
  5. Nederländerna, det bidrag som växt mest för mig efter repen.
  6. Grekland, så härligt bidrag. Hoppas hoppas dom får till ett bra framträdande ikväll.
  7. Malta
  8. Kroatien
  9. Armenien
  10. Azerbaijan
  11. Estland
  12. Cypern
  13. Finland
  14. Moldavien
  15. Bosnien-H.
  16. Montenegro
  17. Island
  18. San Marino

 9. Daniela

  @Alex: nu fick jag svaret på frågan jag ställde under förra rubriken! Du har Moldavien och B-H som favisar precis som jag, Ungern och Österrike med, men sen går vår smak isär! ☺️ Kul! ☺️ Nu ska jag baka lite mördegskakor och småpizzor som tilltugg! 🙂

  Till er alla: Ha en så trevlig kväl som det bara är möjligt! Kram och vi hörs igen, SNART! ❤️ ☺️

 10. Alex

  Det är så många förändringar i min topp 20, Helt sjukt. Men en låt som man tyckt om kanske är dålig live, eller tvärtom vissa man ogillat och nu älskar efter live framträdandet.

 11. Schlagerpinglan

  @Alex, Precis, de som bara sätter sig vid TV:n och ser ESC-finalen har ingen aning om vad de missar. 😀 Halva nöjet (för mig) ligger i att se hur låtarna förändrar sig över tiden. 😀

 12. Marcus

  Ryssland, Armenien, Kroatien och Malta känns gjutna. Nederländerna, Bosnien och Estland borde inte kunna missa. Island och Azerbaijan känns som om de ska kunna klara kvalet. Hugget som stucket mellan resten.

 13. Kerstin

  Dessa tio tippar jag vidare till final.

  Ryssland
  Tjeckien
  Armenien
  Estland
  Ungern
  Österrike
  Azerbaijan
  Grekland
  Malta
  Nederländerna

  Så får det bli efter massa velande hit och dit. Ha en trevlig schlagerkväll alla!!

 14. Alex

  Med tanke på att Bosnien är det enda landet med balkan stil tror jag faktiskt den kan ta sig vidare. ingen den riktigt bråkar med.. Vad tror ni?

  Trevligt kväll Kerstin!

 15. Micke

  Inte så intresserad av att tippa de tio i final utan mer vilka tio ni vill ha i final. ser att Kerstin och Alex har gjort såna listor:

  Kerstin och Micke har sju gemensamma: De som skiljer är att Kerstin vill ha Malta, Armenien och Azerbaijan medan Micke då föredrar Bosnien-Hercegovina, Cypern och Island:

  Alex och Micke har också sju gemensamma: De som skiljer är att Alex vill ha Moldavien, Armenien och Malta medan Micke då föredrar Kroatien, Grekland och Nederländerna:

  Kerstin och Alex har sex gemensamma: De som skiljer är att Kerstin vill ha Nederländerna, Grekland, Kroatien och Azerbaijan medan Alex föredrar Bosnien-Hercegovina, Cypern, Island och Moldavien

  Om man då leker med tanken att vi får in gemensamma blir möjligheterna följande: Kerstin och Micke där skiljer tre. Tror nog att Kerstin har störst chans på de som skiljer. Alex och Micke skiljer också tre och kollar man dem känns det nästan som dött lopp. Kerstin och Alex skiljer det fyra mellan. Av dessa känns det som Kerstin har störst chans att få in mest.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se