ESC 2016 Schlagerpinglan: I mars, efter att alla ESC-bidragen valts ut, så rangordnade jag dem i en semi-1-lista och innan repetitionerna på plats i Stockholm startade så presenterade jag min topp-42-lista. Nu när vi sett alla bidragen i den första semifinalen repa två gånger så hade jag tänkt se om något förändrats.

Här nedan ser ni därför hur jag personligen rankar bidragen i den första semifinalen (placeringen innan repen samt direkt efter valen inom parentes), länkar till det andra reptillfället, mina bidragspresentationer inför repen, rep-foto-samlingar samt små korta tankar om semifinalsbidragen. 🙂

Schlagerpinglans topplista av Semi-1-bidragen i ESC 2016 – 9/5 (1/5) (17/3):
Ryssland 1.
(1.) (1.)
Ryssland: “You Are The Only One”, Sergey Lazarev
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Min huvudfavorit verkar kunna leverera både röst- och show-mässigt och förhoppningsvis så leder det till en rättvis slut-placering i tävlingen. Även om jag gillar att han fått med de klassiska Lazarev-vingarna och imponerar med 3D-effekter m.m. så är det främst de charmiga Ani Lorak/TV-spels-poseringarna som jag ser som höjdpunkten i framträdandet… i alla fall så här långt. Jag är otroligt nyfiken på hur det kommer att se ut i sändingen och hoppas på en wow-likande reaktion.
Cypern 2.
(2.) (2.)
Cypern: “Alter Ego”, Minus One
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Även om “Alter Ego” varit en av mina absoluta favoriter genom hela för-säsongen så har jag aldrig riktigt vågat tro på någon finalplats då jag fasat för hur det skulle låta live. Nu när jag sett några rep-klipp så börjar jag inte bara tro att det kan bli riktigt bra utan det kan nog, trots allt, räcka till final också. Hoppas, hoppas, hoppas…
Moldavien 3.
(3.) (3.)
Moldavien: “Falling Stars”, Lidia Isac
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Här är ytterligare en av mina absoluta favoriter som jag håller en extra tumme för. Jag är lite tveksam till att kosmonauten från videon får vara med på scenen… men förhoppningsvis fungerar det så att min favoritartist från Moldavien får en finalplats. Kuppen hon gjorde under repet (framförde låten delvis på franska) gjorde mig ännu mer säker på att de borde ha anmält bidraget som tvåspråkigt. Men, men… jag tror knappast det gör någon större skillnad rent resultatmässigt.
Österrike 4.
(6.) (5.)
Österrike: “Loin d’ici”, ZOË
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Själva låten har jag aldrig haft några tvivel på, den är lika underbart vacker som första gången jag hörde den, utan frågetecknen har hela tiden gällt ZOË:s scen-kläder och framträdande. Jag var aldrig riktigt nöjd med fantasivärlden som visades i videon men den fungerar ju klart bättre än den de hade vid finalen. När ZOË dessutom verkar mer hemma på scenen nu och har fått en passande klänning så känns det som att helheten kommer att fungera. Detta kan bli riktigt sockersött… fast på det bra sättet.
Ungern 5.
(5.) (6.)
Ungern: “Pioneer”, Freddie
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Det verkar inte vara några större förändringar vad gäller scenshowen här, men det är heller inget jag efterlyst då den uppenbarligen fungerade. Inte mycket att säga här egentligen. Freddie övertygade i den ungerska finalen och kommer förmodligen att göra detsamma i semifinalen. Fortfarande en finalist i mina ögon.
Azerbajdzjan 6.
(4.) (4.)
Azerbajdzjan: “Miracle”, Samra
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Njae… jag gillar verkligen den här låten och har stora förhoppningar på den inför semifinalen. Så här långt så tycker jag däremot att det låter alldeles för gällt och rörelserna är alltför stela, så att säga att jag är en aning besviken är en klar underdrift. Jag inväntar dock slutversionen innan jag dömer Samra för hårt för det finns fortfarande en chans att det blir bra till slut.
Estland 7.
(8.) (8.)
Estland: “Play”, Jüri Pootsmann
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Personligen hade jag föredragit att Jüri valt svarta (och mer välsittande) kläder… men förmodligen passar det bättre med blått mot bakgrunden. Annars tycker jag om att han fortsätter på det mörka spåret men ändå livar upp det med lite dramatiskt(?) trolleri. Av vad jag sett så här långt så ställer jag mig svagt positiv och Estland får behålla sin finalplats, i alla fall hos mig… i “verkligheten” kan det nog bli svårare.
Armenien 8.
(10.) (13.)
Armenien: “LoveWave”, Iveta Mukuchyan
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: “LoveWave” bara fortsätter att växa till sig och det verkar som att det blir en riktigt imponerande ljusshow som ytterligare kan höja låten några steg. Det enda frågetecknet jag egentligen har är det här med scenkläderna. Jag har aldrig riktigt förstått hur någon kan tycka det är en bra idé att ställa sig på scen i en dräkt skuren som en mormorstrosa. Jag antar att det är menat att vara sexigt, och då är jag kanske inte målgruppen, men själv tycker jag att det bara är fult. Synd att en sådan detalj ska skaka helhetsintrycket på något som annars kunnat bli riktigt speciellt. (Uppdaterat: Har nu sett andra rep-bilder där Ivetas kläder visserligen är mer avslöjande än de jag sågade, men som jag tycker är betydligt snyggare. Väntar med spänning på det slutliga klädvalet. 🙂 )
Grekland 9.
(9.) (9.)
Grekland: “Utopian Land”, Argo
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Greklands bidrag har jag inte sett så många live-framträdande av men jag kan inte säga att jag blev så mycket klokare av detta. Sången kan fungera men själva showen riskerar att bli ett litet kaos. För mig fungerar det inte när en av artisterna lyser mer än de andra, inte bara det att de övriga ser lite tafatta och osäkra ut, utan jag missar helheten då jag luras att följa en av artisterna med blicken hela tiden. Det ska bli intressant att se om det blir likadant på tisdag, och om det i så fall är positivt eller ej. Just nu är jag försiktigt optimistisk och hoppas på en finalplats för Grekland.
Bosnien 10.
(11.) (10.)
Bosnien och Hercegovina: “Ljubav je”,
Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala

2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: “Ljubav je” har hela tiden varit ett gränsfall för mig. Det finns något där som jag gillar men det behövs ett dramatiskt framträdande för att det ska övertyga… och det tror jag numera (efter att ha sett taggtrådsstängslet och färgkontrasterna) att de kan bjuda på. Det verkar t.o.m. som att det inte blir så spretigt som jag befarade, utan det kan nog trots allt bli en fungerande helhet. Om det sedan räcker till final är en annan fråga, men jag hoppas på det.
Tjeckien 11.
(12.) (16.)
Tjeckien: “I Stand”, Gabriela Gunčíková
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Först trodde jag att framträdandet riskerade att bli lite enformigt och trist eftersom det inte verkade “hända” något under repet. Jag väntar dock med att ha alltför säkra åsikter för jag misstänker att Gabrielas röst, som fortsätter att imponera på mig, mycket väl kan hålla uppe mitt intresse genom hela bidraget. Jag är m.a.o. fortfarande lite osäker men ser numera “I Stand” som en möjlig finalist, om det bara funnits plats.
Island 12.
(16.) (17.)
Island: “Hear them calling”, Greta Salóme
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Greta verkar köra på samma scenshow som på Island och det låter ju förnuftigt då den är så genomarbetad. Lyckligtvis så har obehagskänslorna som bidraget gav mig inledningsvis nästan helt försvunnit och jag tycker numera att det är ett helt OK bidrag. Precis som med Gabriela ovan så ser jag gärna att Greta tar sig vidare till final, om det inte vore för att det redan är överfullt där.
Kroatien 13.
(7.) (7.)
Kroatien: “Lighthouse”, Nina Kraljić
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: När jag skrev mina presentationsinlägg så hade jag med Nina bland mina finalister… men även om jag gillar både hennes låt och hennes röst så är det något med helheten som inte alls tilltalar mig. Hon får ett plus för den väldigt Eurovision-aktiga utstyrseln, sådant vill jag gärna se mer av, men med alla intryck summerade så är Kroatien inte längre med bland mina favoriter.
Nederländerna 14.
(15.) (11.)
Nederländerna: “Slow Down”, Douwe Bob
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Njae… jag hade ju redan kommit fram till att jag tycker att bidraget är långtråkigt och tyvärr så var det inget jag såg i rep-klippen som fick mig att ändra uppfattning. Inte ens min lilla förhoppning om att artisten skulle vara så pass charmig att det i alla fall blev lite intressant verkar slå in, men vi får se. Han kanske slår på extracharmen när det behövs.
Montenegro 15.
(13.) (15.)
Montenegro: “The Real Thing”, Highway
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Scenshowen och låten verkar fungera fint tillsammans så det blir väl ett plus i kanten där. Tyvärr så har jag, efter att först ha funnit något lovande i bidraget, hunnit tröttna på “The Real Thing” och tror därför att det kommer att kännas som tre väldigt långa minuter i morgon. Men man vet aldrig, ljuseffekterna är kanske trollbindande.
Finland 16.
(14.) (14.)
Finland: “Sing It Away”, Sandhja
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Då “Sing It Away”, förståeligt nog, fortfarande doftar väldigt mycket gospel så är det ingen låt jag klarar av att ta till mig. Däremot tycker jag att de fått till scenshowen mycket bättre än vid den finska finalen. Med mer röliga körsångare så blir det ett betydligt mer intressant nummer… men, som sagt, fortfarande inget för mig.
Malta 17.
(18.) (12.)
Malta: “Walk On Water”, Ira Losco
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Ira Losco är strålande vacker i sin klänning och hon både rör sig och sjunger som en stjärna. Innan man kommer fram till refrängen så har hon nästan övertygat mig om att hon är en självklar finalist… men sedan kommer gospelkören in och påminner mig om varför jag inte har med Malta bland mina favoriter i år. Jag kan dock (tyvärr) förstå varför hon är tippad att gå vidare till finalen.
San Marino 18.
(17.) (18.)
San Marino: “I Didn’t Know”, Serhat
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Jag hoppades in i det sista att Serhat skulle överraska och förvandla “I Didn’t Know” till ett riktigt disco-drypande “guilty pleasure” för mig. I stället så verkar det bli lika sliskigt som jag befarade och bidraget åker därmed ner till 18:e-platsen igen.

Schlagerpinglan: Som synes så har inte mycket hänt i min topp-tre och det beror på att jag känner lite extra för dessa tre och de befinner sig i en egen liga. Jag vet därför redan nu att jag kommer att ta det ganska hårt om någon av dem åker ur. Jo, jag vet att det “bara” är en tävling och att det finns riktiga problem i världen, men ens känslor blir ju inte mindre verkliga för det. Jag hoppas i alla fall på det bästa. 🙂

Därefter kommer det (lämpligt nog) sju bidrag som jag väldigt gärna vill ha vidare till finalen, men skulle det inte gå vägen så kommer jag nog över det ganska snabbt. 😀 Jag hade m.a.o. inga större svårigheter att utse mina finalister från den första semifinalen i år. I gengälld så har jag desto större vånda i den andra, men mer om det senare.

De fyra främsta av mina icke-finalister i semi 1 är bidrag som jag inte har något emot utan är t.o.m. helt OK med att se i finalen, om det inte vore för att de tar platser från bidrag jag hellre vill ha där. Till sist finns det då fyra bidrag som jag absolut inte vill ha vidare till finalen men med tanke på oddsen så har jag redan nu börjat att förbereda mig på att det inte kommer att gå helt enligt planerna i morgon. Men, men… det är ju det som gör det hela så spännande. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


51 kommentarer till “Eurovision 2016: En titt på första semifinalen efter andra repet”

 1. Micke

  Så har jag då för första gången sett Rysslands bidrag live. Jag har ju varit lite chockad över att jag inte tycker illa om den här låten då den definitivt inte är min stil. Men där har funnits något som tilltalat mig ändå och eftersom jag hört rykten om robotdansare och liknande nedköp live hos dem har jag avstått att titta. Nu har jag dock gjort det. Så vad tyckte jag då? Njaaaaaa! Visst robotarna kom och förlöjligade sig själva och övriga inblandade, som såna alltid gör, men mitt problem var inte just detta utan kan beskrivas med ett enda litet ord: BORING! Tyckte hela “showen” var enormt tråkig, träig, överarbetat och allmänt utan charm. Synd för nu föll bidraget lite.

 2. Micke

  Mycket enkel semifinal för min del då 10 bidrag är klart före de övriga 8. Återkommer med ranking men de åtta JAG INTE VILL HA TILL FINAL ÄR:

  Finland, Montenegro, Azerbajdzjan, Armenien, Moldavien, Malta, San Marino och Estland med den senare som förstareserv om någon av mina tio ska bort

 3. Micke

  Vissa gånger är det svårare än andra att släppa saker som hänt som gått emot ens eget tycke och smak. Ett praktexempel är Finland. Hur är det ens möjligt i fantasins värld att vi än en gång står utan Mikael Saari i en stor ESC-final då han ställt upp i finska uttagningen. Till råga på allt fick han däng av i mina ögon lättviktsmaterial, i synnerhet 2013. Har lagt ut länka med honom förut men det kan aldrig bli för ofta så här kommer det igen 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=tqdNy-yTl-4

  https://www.youtube.com/watch?v=JnVmDdLKuhE

  Kära finska grannfolk nu är det dags att vakna upp ur er dvala. Om nu Saari kan bortse med er förnedring av honom och trots allt ställer upp en gång till så se då till att ha tvättade öron och ögon öppna för det fantastiska han står för. Tro mig finska medborgare jag ser inte ned på er men ni får gärna vid nästa tillfälle Saari ställer upp bevisa er i alla fall

 4. Alex

  Har ni sett hur sura alla är över att Justin ska sjunga i finalen?!

 5. Josef

  Mina tips och funderingar första semifinalen! 🙂

  1. Ryssland: En fullständig promenadseger borde vara fallet här. Vad jag faktiskt kan invända mot helheten är att showen tar lite bort en från själva låten. Sedan hur allt med örnvingar och kosmosflygningar har med hans stora kärlek till “the only one” måste jag få hjälp med. Han sjunger otroligt stabilt och säkert och kan dansa och har utstrålning. Min fråga till Schlagerpinglan är: “Skjuter man en fluga med kanon här?” 🙂 Vad jag menar är att showen kanske stjäl lite av själva den fina låten och man minns mest showen efteråt? Hursomhelst jag har spelat på seger här och det känns lika säkert som när Måns vann sin semifinal med 65 poäng förra året!

  2. Armenien: Låten är sämre än Ungerns men hon är så “dangerous” i sin framtoning och sjunger med otrolig inlevelse. självklar topp 5.

  3. Holland: Vilken växare som ger de röster för de som är trötta på robotdansare och liknande. Han sjunger nästan lika bra som Jamala för sin kategori.

  4. Ungern: Jag vet inte vad som har hänt!? Freddie känns lite trött när jag ser han på scen och kanske ett fullpackat schema lurar bakom hans oengagerade stil. Bästa låten! 🙂

  5. Grekland: Om de kom sexa förra året i semin med i mitt tycke ganska intetsägande låt kommer denna femma. Visst har den brister men den sticker ut!

  6. Malta: En helt konstruerad låt med en robotdansare på scen. Ett eländigt jämrande tills gosspeldelen kommer och låten får en sådan otrolig kraft trots fågelljuden. “eh öh öh eh öh öh” 😉 Och tonen hon ska gå upp i kanske Jamala kan hjälpa henne med i några lektioner innan tävlingen!

  7. Estland: Näs bästa låten efter Ungern men kan han sjunga återstår att se!?

  8. Tjeckien: Nu när man slapp videon blev denna sega låt klart bättre. Hon har någon innerlighet trots att jag inte gillar detta “I stand”. För svullstigt i min smak. Men tonbyten i själva musiken och en bra producerad vers ger en finalbiljett.

  9. Island: Inget ändras i denna mediokra låt. Men hon sticker ut i att inte förändra så mycket från NF-versionen. Stabil på scen fastän väldigt tunn röst.

  10. Bosnien: Det minst dåliga av de dåliga. Han sjunger bättre än på videon och trots att låten rasar med den hemska skäggrapparen som plötsligt kommer in så är bidraget i övrigt ganska bra.
  *********************************************************************************
  11. Kroatien: Tyvärr blir det ingen final tror jag. Hon sjönk som en gråstten i repen och all denna klädsel stör på scen. Var hon en idolsångerska av något slag med så många falska toner!?

  12. Cypern: Denna poplåt har gjorts om till en rocklåt och det lyser igenom från Thomas Gson’s manus. Detta har bara sjunkit varje vecka för mig. Och med alla dessa galler på scen där man i övrigt står och vickar på sig på samma plats ger mig ingenting.

  13. Azerbadjan: Detta blir första respass för det framgångsrika AZE. Hon kan inte kamoflera alla brister där t.o.m kören inte känns synkad. Finns inget att förlåta här trots en godkänd svenskprodukt!

  14. Montenegro. Ja det låter lite Depeche men sen tar det hela slut. Jobbigt att höra på “the real thing” och sen det där primalskriket.

  15. Moldavien: Hon känns ju direkt som en idolartist i Lisa Ajax-klass men visst har hon rykt upp sig i sång och framförande och slipper sistaplatsen. Den där astronauten ger tyvärr nog inga pluspoäng..

  16. Österike: Så tunt så oroligt “fragile”. Ska rösten hålla som påminner lite i tjatiggheten från förra årets holländska “aj aj aj aj aj Walk along walk along Baby” och den rök med besked.

  17. Finland: Hon kom hon sågs och det totalt fallerade. Skärpning säger jag här. Hur ska man kunna få röster utan att ha förberett sig på scen och i rösten. Låten är inte alls bland de sämsta så hon kunde tagit team-Finland till final om hon hade gjort ordentliga förarbeten.

  18. San Marino. Vad ska man säga? Och att sätta denna låt framför Lazarevs bidrag är ju som att man absolut vill få bort numret!? Den största behållningen är de sexiga damerna som klappar sig på höfterna!
  Hans röst är inte i klass med Leonard Cohen och låten är beklämmande för mig. 🙁

 6. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag fick själv lite Kate Ryan / “Je t’adore“-farhågor där en sväng vad gäller Ryssland men viftade snabbt bort dem, både för att jag inte vill tänka så och dels för att det knappast är risk för någon final-miss… men visst finns risken som du påpekar, att låten försvinner bland allt “extra allt”. Jag hoppas att det blir riktigt bra, för om det verkar överarbetat eller inte imponerande på rätt sätt så lär det märkas när rösterna läses upp. Vissa döms hårdare än andra och favoriter har mer att bevisa än andra, tyvärr. :/

 7. Alex

  Att Ryssland kommer på andra plats minst är redan säkrat anser jag. i och med att Frankrike inte längre känns som en vinnare, ser jag faktiskt inget bidrag som kan vinna över Ryssland. finns 3-4 låtar som jag anser är skibra men helheten drar ner dessa låtar. Exempelvis Australien hur tråkigt som helst. drf kan jag inte se någon annan som etta

 8. Taktikrösta

  hej. angående ryssland. Ryssland låt är bra och troligen kommer Ryssland vinna men nackdelen(det kan också en fördel) att då kommer tävlingen arrangeras i Ryssland. Jag tror att många fans inte vill att tävlingen ska arrangeras där av många olika saker. Egentligen är jag emot taktikröstning/att man ska taktikrösta mot någon låt av politiska orsaker. Jag skulle rekommendera att man lägger en röst på någon som ligger precis efter Ryssland i oddset, i finalen.

 9. Micke

  Hmm! Med all respekt. Det här är en musiktävling ingen politiktävling. Rösta på det ni tycker om oavsett vilket. Även om det så skulle gälla Spanien som jag ser som så dåligt som något kan bli. Hellre en spansk seger på ärligt sätt än en seger för någon på oärligt sätt

 10. Schlagerpinglan

  @Alex, I min lilla värld kan jag inte se någon annan vinnare än Ryssland… men med tanke på att det trots allt finns de som blandar in allt möjligt när de röstar så kan man aldrig så noga veta, vilket i och för sig gör att det blir extra spännande.

  Jag sticker dock inte under stol med att jag blir väldigt besviken (milt uttryckt) om det visar sig att någon annan vinner och om det dessutom blir ett land som man kan misstänka får sin vinst till viss del p.g.a. anti-Ryssland-röster så kommer jag inte att tillåta mig själv att skriva något på bloggen förrän efter minst en tio-tolv timmar så att jag inte skriver en massa saker jag senare kommer att ångra. Bara en varning så här på förhand, ifall det skulle inträffa. 😉

 11. Schlagerpinglan

  @Taktikrösta, Jag skulle rekommendera att man lyssnar på låtarna, ser framträdandena och sedan röstar på det bidrag som tilltalar en mest. Skulle det sedan vara Ryssland så förtjänar de väl vinsten? Varför göra det svårare än så?

 12. Marcus

  Rysslans finalplats är närmast en formalitet, men jag är inte säker på rysk vinst längre (tack gode gud)! Sverige och Australien kommer komma högt hos juryn OCH folket, Ukraina har juryn i sin hand och kan skrälla rejält i vissa grupper bland de röstande. Jag är osäker på hur mycket Ryssland kommer kunna hämta från juryn, och när det gäller tv-publiken får jag precis som pinglan Kate Ryan-vibbar (FYI, Je T’adore är en av de låtar i tävlingens historia jag verkligen HATAR), och jag tror att det blir lite för mkt av det goda. Jag är övertygad om att det blir dessa fyra plus Frankrike i topp fem, men den inbördes ordningen är jag inte säker på än…

 13. Schlagerpinglan

  @Marcus, Själv gillade jag “Je t’adore”, men blev lite väl mycket “action” på scen för att det skulle fungera, men jag hoppas att ryssarna har koll på allt så att det blir precis lagom. Men, men… vi får helt enkelt vänta och se.

 14. Alex

  Jag älskade/älskar Je t’adore so back off :p

  Pinglan tror du inte att Frans får bra med röster av de engelsktalande länderna? tror dom lättare tar till sig en sådan låt med just den dialekten. Det jag ser med frans är att han kan komma att glömmas bort just pga det avskalade som alla säger är till hans fördel. JAg tänker om Frans charmade mig samt hela svenska folket varför skulle inte Europa känna likdant?

 15. Schlagerpinglan

  @Alex, När det kommer till Frans och hans avskalade stil så kan jag mycket väl se hur det sticker ut och samlar på sig riktigt hyfsat med poäng, precis som du säger: varför skulle han inte kunna göra samma med Europa som han gjorde med Sverige, men tyvärr så tycker jag att det är lika lätt att se honom helt glömmas bort och därmed hamna ganska långt ner i resultatlistan. Min gissning är därför att det blir en kombination och att han därför hamnar runt mitten, förhoppingsvis på övre halvan. Men som sagt, Frans är så pass annorlunda att det kan gå hur som helst, allt hänger på de avgörande framträdandena.

 16. Taktikrösta

  @Schlagerpinglan, Problemet (det beror på hur man ser på det) är då att tävlingen kan nästa år arrangeras nästa år i eurovision. Men det bästa vore är att Ryssland inte vinner av musikaliska orsaker
  @Marcus jag skulle stark tippa på att Sverige inte kommer topp 5. Iprincip varje år kommer blir slutresultatet för Sverige sämre än oddset och i flera fall klart sämre.

 17. Taktikrösta

  …..Problemet är då att tävlingen arrangeras i Ryssland om de vinner tävlingen.

 18. Daniela

  @Marcus: för min del är platsen i semifinal till final och sen till segern för Ryssland en formalitet! Det är redan bestämt, Ryssland vinner och jag vandrar detta genom att låtsas att jag inte bryr mig! Och när jag blir riktigt frustrerad då tittar jag på ett videoklipp då Serghey sjunger på ryska och visar sina drama/ teatraliska färdigheter! Då blir det lungt! Jag vill så gärna se Moldavien, Grekland och Bosnien – Herzegovina i finalen, så att de länderna kommer att få mina röster! Och är det så att I den stora finalen kommer vår Frans på en topp 3 pladdrigt då är jag riktigt nöjd! ☺️
  @schlagerpinglan så roligt att Moldavien är en av dina favoriter, jag älskar Lidia och gillar Gabriel Allares sen Idol! Men jag såg idag en inspelning på en studio då han, Lidia och en till av låtskribenterna uppträdde och då blev jag lite lack på honom för han verkade så disträ och Lidia förkännar verkligen all respekt av honom! Han har erkänt själv tidigare att han inte hade jobbat färdigt denna låt, men Lidia och hennes team gör värnplikten allt de kan för att få den ljusa!

 19. Daniela

  Inte “vandrar” utan hanterar! Blir tokig på min typing!

 20. Daniela

  Topp 3 placering!

 21. Daniela

  Oh, värnplikten, nej inte det ordet utan de gör allt de kan!!!

 22. Schlagerpinglan

  @Taktikrösta, Jag ser inget problem med att tävlingen hamnar i Ryssland, det är en del av tävlingens regler att vinnarlandet får arrangera tävlingen året efter. De som inte vill åka dit är inte tvingade att göra så. ESC är ingen tävling där vissa människors önskan står över reglerna, det är en tävling där alla människor är lika värda. Man kan inte å ena sidan säga att man kämpar för alla människors lika rättigheter och sedan vända ryggen åt vissa utvalda. I praktiken så kämpar man då egentligen bara för sina egna rättigheter… men det låter ju inte lika vackert.

 23. Micke

  @Daniela, har sagt det förut och säger det igen: Ryssland vinner inte det här 🙂

 24. Daniela

  @Micke: Okey då ☺️

 25. Daniela

  @Micke: vem gör det då?

 26. Micke

  Till skillnad från Josefs lista är min inte efter mina tips utan efter min egen smak:
  1. Ungern: I mina ögon tävlingens klart bästa låt och klart bästa manliga röst. Lite off i sina rep vilket fått mig att än mer tro på att han ska leverera. Jag vet av egen erfarenhet hur det är innan det kommer loss så att säga. Man går in i sig själv, laddar upp och sedan jädrar. Europa ni vet vad ni ska göra när årets bästa låt kommer. Go for it Freddie!
  2. Kroatien: En av de vackraste i år. Men snälla det vi ser i repen kan väl ändå inte vara sant. Jag har hört henne så mycket live och blivit så impad. Förhoppningsvis håller hon igen. Än värre dock det tjejen har fått sin kropp inklistrad i. Skojar de eller. Ta genast av henne detta och sluta förnedra henne.
  3. Grekland: Vet inte riktigt vad vi har att vänta, det kan bli succe och det kan bli fiasko i liveframträdandet men jag tror vi får se äkthet och spontanitet och det är något Ryssland, australien mm i år inte ens kan stava till. Bidraget gör mig glad, att de sjunger delar på grekiska gör mig glad, att det låter inhemskt gör mig glad, ja hela jädra bidraget gör mig glad och då kan jag banne mig ta vissa skönhetsfläckar 🙂
  4. Tjeckien: Oj så mycket bättre jag tycker detta är än tvillingsjälen Australien. Det här känns inte lika konstruerat och man är i besittning av en av årets absolut bästa kvinnliga röster. Knappast något som kommer att leva kvar till eftervärlden men det har väl aldrig varit det ESC handlar om. En stark växare
  5. Bosnien-Hercegovina: Jag börjar med att tacka av hela min själ för att ni tar det på eget språk. Har sagt det förut och säger igen, Ana Rucner ÄGER och när hon är låten då ÄR låten. Den kvinnliga sångerskan är snäppet över den manliga och bidraget känns äkta men sedan havererar det när skäggmurveln får sina uppkastningar. Synd annars ett bidrag från hjärtat.
  6 Holland: Ibland kan det vara så jädra gott att bara få se några personer med ett avskalat nummer. Befriat från robotdansare som Josef säger. För mig det mest svårtippade bidraget av alla. Underskatta aldrig musik från grunden med fötterna på jorden. Går det verkligen att bli upprörd på det här? Märkligt i så fall.
  7. Island: Ett bidrag jag gillade skarpt inledningsvis men som tappade efter scenshowen och i synnerhet i samband med byte av språk. Väldigt svårtippat men det räcker nog till final. Synd bara att de tittade för mycket på Måns scenshow som var stulen redan när han tog sig an den. Islands är inte stulen men klart inspirerad.
  8. Cypern: Vet inte vad det är för fel här. Jag får inte upp Cyperns rep så jag kan inte se och höra. Jag gillar dock bidraget förutom staccatorefrängen take it on take it on. När Josef nu säger att den gått från poplåt till rocklåt låter det i mina öron bara positivt men tydligen tycker inte han det. Eftersom jag inte vet kan jag inget säga tyvärr
  9. Österrike: Josef jag vill inte låta som någon besserwisser men hon är inte tunn och fragile i rösten. Jag var där när hon tävlade i Österrike, jag såg henne innan, under och efter. Jag hörde henne sjunga när nerverna var på plats och jag hörde henne när nerverna inte var på plats. Tro mig du skulle inte ens tro det var samma röst. Får hon till det så kommer hon att förvåna er något grymt men tyvärr är jag orolig att nerverna inte håller. Känns som de fixat en bättre bakgrund nu.
  10. Ryssland: Är helt övertygad om att det här inte vinner. Var inte det förut men efter att nu sett “showen” så känner jag mig övertygad om att Ryssland får vänta på sin första seger. Det här är ett dötrist framträdande, kliniskt befriad från äkthet och spontanitet. Jag tror faktiskt Ryssland har lånat japanska självmordspiloter från Andra Världskriget för att framträda med deras bidrag. Jisses varje sekund är lånad från tidigare erfarenheter sammanflätade till en enhet det tror sig erövra Europa. Jag tror inte på det utan deras självmordsbälten verkar vara totalt felinställda vilket leder till en smäll för landet.

  Dessa är de tio jag vill ha till final. Övriga åtta förutom möjligen Estland är i mina öron ganska tråkiga eller väldigt tråkiga. Avstår därför att kommentera dem och tar mig an dem först om de skulle dyka upp i final.

 27. Schlagerpinglan

  @Micke, Ryssland har vunnit ett år så detta blir deras andra. 😉 Själv fortsätter jag att tro att slutresultatet blir i det närmaste perfekt när man ser TV-sändningen, men det kan man ju dividera om hur länge som helst. Vi får helt enkelt se vad som händer. 🙂

 28. Micke

  Jisses! Har nog runnit ut lite hjärnsubstans här 🙂 Självklart har Ryssland vunnit. Hur kunde jag glömma det 🙂

 29. Josef

  @Schlagerpinglan: “Jag fick själv lite Kate Ryan / “Je t’adore“-farhågor” Nej, nu tycker jag att du överdriver. Jag minns detta framträdande 2006 och det var så falskt sjunget och så nervöst i framträdandet att det nästan blev pinsamt. Nej vad jag menar är att det kanske blir för mycket känslan att “Ryssland tar guldet lätt” och att folk känner att varför uppträdde han inte med en “vanlig” show och stod över att förstärka det Måns påbörjade förra året!? Som Alex och andra säger finns ju bara ett par 4-5 låtar som ens kan tänkas utmana detta. Lazarev kommer från Ryssland och ryssar vet hur man tävlar och vinner under stenhårda förutsättningar! 🙂

  @Micke: Angående Cypern var det något sambon sa plötsligt när vi hade på lite bidrag under en kväll. “Vet du, det här läter som något vilket var tänkt som poplåt från början, där man senare fick göra om den till en rocklåt för att passa deras stil”!? Det var hennes munväder som fick mig att börja fundera lite. Kanske helt fel. Men jag gillar inte det jag såg på repet och när videon försvann, försvann också all den här stämningen som fanns i den officiella video…

 30. Micke

  @Josef kul att höra från dig igen. Orolig att jag sist sa något du missuppfattade och tog illa vid dig av. Men tydligen inte 🙂 Nej jag fattar inget här. Det är bara Cypern jag inte lyckas få upp. Allt annat kan jag lyssna på

 31. Daniela

  Ok, @Micke du säger att Ryssland inte vinner, @schlagerpinglan att Ryssland vinner! @Josef har mer än rätt när han talar om ryssarnas egenskaper och erfarenheter av att vinna under tuffa förhållanden! Jag vill bara inflika att Jamala från Ulraina sitter fint på plats två enligt några beting sites och Iveta håller sig tät där bakom Jamala på topp tre, she is there to win! Mm, väldigt spännande!

 32. Schlagerpinglan

  @Josef, Ojsan, här blev det nog ett rejält missförstånd. 😀 Jag försöker absolut inte jämföra de båda bidragen med varandra utan känslan kom endast från detaljen att de eventuellt försöker få in väldigt många saker under kort tid och därför kanske inte ger publiken en chans att hämta andan och verkligen lyssna på själva låten. Men, som sagt, jag försökte att slå ifrån mig tanken lika fort som den kom då jag vill tro att de vet vad de gör. 🙂

 33. Micke

  Nu hoppas jag att jag inte sårar någon men det finns en sak som verkligen förvånat mig. Tror ni alla vet att jag tycker Spanien är överlägset sämst i år och ett av de sämsta någonsin. Men den tycks vara populär. Är det detta som förvånar mig. Nej det är det inte för den är lättillgänglig om man nu gillar sånt. Det som dock förvånar mig är att Azerbajdzjan ligger så högt på listorna. Den är långt ifrån sämst i år för mig, det finns minst 10-15 jag rankar lägre. Men jag har faktiskt blivit överraskad över dess popularitet. För mig en låt som skrivs minst 10 gånger dagligen på något hobbyrum eller garage eller liknande, i synnerhet refrängen. jag begriper det helt enkelt inte. Någon som har något bra svar? Bara jag som är körd i huvudet eller vad tusan handlar det om? 🙂

 34. Micke

  @Daniela nej jag tror inte Ryssland vinner. Det har blivit för upphaussat och framträdandet tonar inte direkt ned den känslan. Skulle jag ha något emot rysk vinst? Nej varför skulle jag ha det? Den är inte på min topp 15 men det där med vem som vinner tar jag inte så allvarligt. Finns bara tre bidrag jag skulle bli riktigt, riktigt besviken om de vann. Spanien för att den är så fruktansvärd usel och att jag skäms för mina spanska vänners skull. Stackare!!!!! Litauen för jag skulle bli såååååååå besviken om MF-röken även tar över i ESC. Kan det låta mer MF? Slutligen då Ukraina och det är för att detta kunde ha blivit så bra om Jamala gett bort låten. Hon har gjort ett gott jobb med den annars det ska hon få från mig.

 35. hej

  Min topp 10:
  1. Estland
  2. Ryssland
  3. Nederländerna
  4. Ungern(sjunkit lite på min lista sedan de anonyma framträdandena på repetitionerna förra veckan, men fortfarande en bra låt)
  5. Grekland
  6. Österrike
  7. Armenien
  8. B&H
  9. Malta
  10. Cypern
  Min tippning vilka som går till final:
  Ryssland
  Malta
  B&H
  Nederländerna
  Grekland
  Armenien
  Finland
  Estland
  Island
  Österrike, Cypern, Tjeckien eller kanske San Marino tar den sista platsen.

 36. Kerstin

  Micke, vad gäller Spanien så förstår jag också att den är populär. Jag skrev något om att jag inte förstod att den var så populär när Schlagerpinglan tog upp Spaniens bidrag men det jag menade var att jag inte förstår att den är sååå populär så att den ligger väldigt högt på folks youtube listor, där den på väldigt många listor ligger etta, högt på OGAE omröstningen, i de här inför programmen osv osv. Jag tycker det är en medioker låt och därför reagerar jag att den är så omåttligt populär. Men det känns visserligen som om det där har dämpats lite vad gäller Spanien åtminstone är det min känsla i nuläget. Vad gäller Azerbaijan så tillhör den samma kategori som Spanien, låtmässigt. En medioker poplåt som man tröttnar oerhört fort på. Men jag tycker faktiskt Barei har en betydligt bättre röst men Azerbaijan ett snyggare framträdande. Två direkta poplåtar med en refräng som sätter sig.

 37. Schlagerpinglan

  @Micke, Då jag är en av de som faktiskt gillar Azerbajdzjans bidrag “på riktigt” (och är oerhört spänd på att få höra det slutliga live-framträdandet) så borde jag kunna förklara saken för dig, men det är inte så enkelt. Min hjärna är väldigt tydlig med att förklara för mig att jag hört denna typ av låt hur många gånger som helst och att jag egentligen inte har någon anledning att bli alldeles till mig över den. Men… det är, som sagt, en välskriven låt som använder sig av melodislingor som de vet fungerar och det gör de verkligen. Som jag skrivit förr så triggar det mitt “må-bra”-center och jag njuter av att lyssna på låten… vilket var lite svårt att göra när jag hörde rep-klippen… och med tanke på att jag inte var alltför imponerad av scenshowen heller så får vi se hur det hela slutar. 🙂

 38. Micke

  @Kerstin, det finns en stor fara med musiksmak och tycke och det är att man ibland kan få för sig att man vet bättre än andra, vilket ju självklart är rent dyngtänkande. Musiksmak är personligt och ingens är bättre än någon annans. That simple. Jag anser mig vara ganska bra på att hålla mig inom de ramarna men jag är inte mer än människa och ibland tappar även jag greppet. Det har som jag sagt hänt sju gånger i ESC-historien och en av dem är då Spanien i år. Jag kan vara ärlig och säga att jag tycker den är så dålig så det borde vara straffavgift på dem som har skrivit den. Det är inte ens musik i mina öron utan mer organiserat oväsen synkroniserat i märkliga dansrörelser.

  Men grejen är den att detta är hur jag känner. Det betyder inte att det är så. Jag sitter inte inne med någon magisk formel som gör att jag kan avgöra vad som är bra eller dåligt. Vad som är bra eller dåligt avgör varje person om varje låt och låtstil. Det som får igång någon är ju givetvis bra i den personens ögon och öron och då är det ju det. as simple as that. Varje människa blir lycklig på sin tro som de säger.

  Varför tjatar jag om detta då? Därför att jag hoppas att ingen tagit illa upp för det jag skrivit om Spanien. Det är som sagt ett av sju tillfällen i ESC då jag inte riktigt kunnat hålla mig inom mina egna satta gränser. Jag är en principfast jävel ska ni veta 🙂

  ESC kan sannerligen dra upp icke önskvärda känslor. Jag läste om hat mot Oscar Zia för hans åsikter i inför programmet. Hur kan det bli så? Hur kan man bli så arg att man hatar för något så simpelt som en tävling i musik. Jag såg bara första programmet och blev själv irriterad på Oscars åsikter men hur kan man gå vidare till hat? Det är väl bara att låta bli att titta. Det jag blev irriterad på var hans eviga tjat om “det bidraget var verkligen up to date”, “det var verkligen 2016”, och liknande trams. För tusan grabben om du uteslutande vill se “up to date” lyssna då på såna listor. ESC ska inte ha med sådant att göra. Där ska vara blandat

 39. Kerstin

  Micke, du fick ett väldigt bra svar av Schlagerpinglan angående Azerbaijan. Insåg att mitt svar var uselt. Men det beror kanske på att jag är lika frågande som du till varför Azerbaijan är så populär.

 40. Micke

  @Schlagerpinglan: Det är det jag menar och inte att det är fel att gilla det bidraget. Blev bara så förvånad över att den låg så högt eftersom det är något jag hört så mycket förr. Men pinglan gilla du låten hur mycket du vill. Om den träffar ditt “må-bra”-center” då har det ju verkligen hittat rätt. Det är ju det musik handlar om 🙂

 41. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstod att du inte menade det på det viset utan du är mer frågande, och det är jag också. 😀

 42. Kerstin

  Exakt Micke, mår man bra av en låt då kan det aldrig vara fel. Jag mår så jäkla bra av Danmarks bidrag som är så nederlagstippat som något kan bli känns det som men så länge jag blir sprudlande glad och får positiv energi så kan det inte vara fel att gilla den låten och det är väl samma sak för dom som gillar Spaniens bidrag eller San Marinos eller vad tusan det nu kan vara.

 43. Micke

  @Kerstin helt rätt. Jag minns ett rumänskt bidrag som hittade mitt “må-bra”-center”. Ett bidrag som många hånade men rent ut sagt. vad tusan brydde jag mig om det. Jag blev glad av bidraget. Det var ett nonsensbidrag men vad spelar det för roll. Jag blev som sagt på gott humör.

  https://www.youtube.com/watch?v=QIEDaAEJyxQ

  @schlagerpinglan, jag är lite skadad av märkliga missförstånd på bloggar det är därför jag hellre blir övertydlig ibland 🙂

 44. Alex

  Gud vilken låt Micke, hahaha

  Min smak och din smak är världsdelar ifrån varandra har jag märkt med tidens gång….. Men det är så världen blir lite rolilgare.

 45. Kerstin

  Det bidraget minns jag. Jag saknar verkligen den typen av bidrag i ESC. Humoristiska, charmiga och med glimten i ögat.

 46. Micke

  @Alex jag är inte alls övertygad om att det är så. Grejen är som jag sagt SÅ MÅNGA GÅNGER att jag gör skillnad på min vanliga musiksmak och ESC. Jag tror inte det ens tio bidrag genom alla år som jag lyssnar på i min “vanliga musiksmak”. Esc är för mig en plats där generationer samlas för att lyssna på musik. Det enda ställe det är så. Hits och sånt skiter jag i. Här vill jag ha variation, nationers särart, humoristiska bidrag and so on. Det är det som är ESC för mig min vän. Det här rumänska bidraget skulle jag inte ens komma i närheten av i min vanliga musiksmak men i ESC blir det jädrigt mysigt bidrag som får mig på gott humör 🙂 Hoppas du greppar vad jag menar.

  @Kerstin visst saknas de. där hör du Alex, hon förstår vad jag menar 🙂

 47. Micke

  @Alex det är främst rock som gäller för mig i vanliga fall men jag gillar nästan all sorts musik. Musikdåre som jag är 🙂 Jag är ju deltidsmusiker och stortrivs med det. Folk brukar uppskatta blandningen när vi spelar. Ibland röjer vi fullständigt med hårdrock, ibland blir det mer visor och det kan bli det mesta. Det är väldigt vanligt egentligen att hårdrockare tycker om musik typ Melissa Horn och Sofia Karlsson. Det är definitivt inte bara jag 🙂

 48. Micke

  @Alex, nu ska jag dra iväg här men jag tänkte ge dig ett råd om det är ok. Skit i att läsa annars 🙂

  Rådet är: Släpp på det där med att hitta hits i ESC och ta till dig det länderna har att erbjuda från sin egen skatt. Var öppen för udda bidrag. Du kommer att få fan så mycket roligare Alex 🙂 Hits och liknande kan du ju hitta alla andra dagar på året.

  Ha en bra dag ni alla här 🙂

 49. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar, det ska nog inte bli så svårt. 😉 Du får ha en trevlig dag du med. 😀

 50. Alex

  Alltså jag går igång på det som är bra musik enligt mig, dvs Malta, live även Armenien, Ryssland, Italien, Tjeckien. När det kommer till Öst musiken är det serbien som är min favorit Molitva, Lane moje, Nije Ljubav Stvar, Rumänien, croatien så det är väl lite blandat. Men jag märker att jag gillar det dom “flesta” gillar. Riktigt mainstream kille alltså.

  För mig behöver inte något vara annorlunda, distinkt, influerad utan bara bra. och vad det betyder för mig är väl inte samma som en annan kanske. Men vad jag har märkt va de flesta gillar om du förstår vad jag menar.

 51. Alex

  Ha en trevlig dag micker.

  Måste bara säga, vilken tur att vädret är så kanon när ESC är igång! folk måste ha blivit chockade de tog ju säkert med lite tjocka kläder. Och sverige är ju som vackrast när det är såhär.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se