ESC 2016 För första gången så kommer Eurovision Song Contest att TV-sändas i USA. Det är genom ett avtal med EBU och Logo som ungefär 50 miljoner hem i Nordamerika nu kan följa finalen av den (till största del) europeiska tävlingen i direktsänding.

Förutom de vanliga TV-sändningarna så kommer Logo att webbsända finalen exklusivt i USA på LogoTV.com och i LogoTV-appen.

För tredje gången totalt så kommer tävlingen även att sändas i Kina, som för övrigt har tolv kinesiska journalister på plats i Stockholm. Förra året direktsände den kinesiska nätkanalen Mango TV tävlingen online, vilket man även gör i år, och nu utökar man bevakningen med att även sända den i repris i de vanliga TV-sändningarna. (Källor: svt.se och svt.se)

Schlagerpinglan: Eurovision Song Contest växer så att det knakar och det kan man ha väldigt varierande åsikter om. Själv är jag av den åsikten att så länge utvecklingen går i rätt riktning och tävlingen inte förändras alltför snabbt, utan att man fortfarande känner sig hemma i den, så kan det vara trevligt med nyheter.

Nu var det ju detta endast en fråga om att USA och Kina sänder tävlingen, vilket egenligen inte påverkar oss mer än att Justin Timberlake dyker upp i finalen, men det var ju så det började med Australien. 😉

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se