ESC 2016 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2016 – Semi 2: (i startordning)
Lettland Lettland – “Heartbeat“, Justs
Polen Polen – “Color of Your Life“, Michał Szpak
Israel Israel – “Made Of Stars“, Hovi Star
Serbien Serbien – “Goodbye” (Shelter)“, ZAA Sanja Vučić
Litauen Litauen – “I’ve Been Waiting for This Night“, Donny Montell
Australien Australien – “Sound Of Silence“, Dami Im
Bulgarien Bulgarien – “If Love Was A Crime“, Poli Genova
Danmark Danmark – “Soldiers of Love“, Lighthouse X
Ukraina Ukraina – “1944“, Jamala
Belgien Belgien – “What’s The Pressure“, Laura Tesoro

Schlagerpinglan: Som vanligt så krävdes det väldigt mycket velande innan listan blev klar men nu har jag bestämt mig för vilka jag tror tar sig vidare från kvällens semifinal.

Först ut på listan, de som jag tycker är så “säkra” man kan vara, är Ukraina och Australien.

De länder som jag tycker ställer upp med de “halvsäkra bidragen” i denna semifinal är Lettland (populär sångare, intressant låt), Polen (förhoppningsvis för bra helhet för att kunna missa finalen), Israel (blir förmodligen otroligt vackert), Serbien (imponerande sångerska), Bulgarien (sticker ut på förhoppningsvis rätt sätt).

Efter att ha räknat bort en del bidrag så hade jag till slut sex tänkbara finalister och bara tre finalplatser kvar. Jag valde att ge dem till Belgien (Laura “går genom rutan”), Litauen (man ska aldrig underskatta Donny och “svensklåtar”) och Danmark (glada danskar brukar gå hem).

Jag känner mig inte helt nöjd med att inte ha med Makedonien (finns många starka artister i semifinalen, juryn kan inte rädda alla och då tror jag att Kaliopi åker), Georgien (med rätt show kan det trots allt fungera), Vitryssland (kan bli något att komma ihåg), Irland (med tillräckligt många gamla fans så….) eller Norge (“svensklåts”-argumenten) på min lista, men jag fick ihop en gissning i alla fall. 😀

Mina personliga favoriter inför semifinalen, som jag hoppas tar sig vidare, var däremot mycket lättare att utse, även om jag även här gärna hade velat ha med Georgien, och de är följande:

Schlagerpinglans hoppas på följande bidrag från ESC 2016 – Semi 2:
Polen Polen – “Color of Your Life“, Michał Szpak
Bulgarien Bulgarien – “If Love Was A Crime“, Poli Genova
Makedonien Makedonien – “Dona“, Kaliopi
Vitryssland Vitryssland – “Help You Fly“, Ivan
Australien Australien – “Sound Of Silence“, Dami Im
Danmark Danmark – “Soldiers of Love“, Lighthouse X
Irland Irland – “Sunlight“, Nicky Byrne
Lettland Lettland – “Heartbeat“, Justs
Schweiz Schweiz – “The Last Of Our Kind“, Rykka
Belgien Belgien – “What’s The Pressure“, Laura Tesoro

Schlagerpinglan: Som jag sagt tidigare, om bara Polen går vidare så kommer jag förmodligen att känna mig nöjd med resultatet hur det än blir, men jag hoppas naturligtvis på att de flesta av mina favoriter går vidare. 🙂

Som vanligt så påpekar jag att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2016: Dags att gissa semifinal 2”

 1. Adri

  Har redan kommenterat på ett tidigare inlägg men det känns som om det hör hemma mer på detta inlägget, så här kommer vilka jag tror avancerar och vilka jag hoppas ska avancera 🙂

  De jag TIPPAR tar sig vidare:

  – Serbien
  – Ukraina
  – Australien
  – Polen
  – Israel
  – Bulgarien
  – Belgien
  – Makedonien
  – Lettland
  – Irland (Jag ber att jag har fel för det här är bannemej sämst i år)

  De jag HOPPAS tar sig vidare:

  – Serbien
  – Ukraina
  – Lettland
  – Bulgarien
  – Belgien
  – Litauen
  – Norge
  – Schweiz
  – Slovenien
  – Australien

 2. Alex

  01 Australien (uppträdandet verkar tråkigt, Men rösten och låten gör att den ändå är 1)
  02 Serbien (om hon inte överdramatiserar kan detta gå långt)
  03 Israel (Mycket bättre live, än videon)
  04 Bulgarien (Denna behövs verkligen för att liva upp denna delfinal)
  05 Polen (Älskar rösten, låten, dialekten ja allt)
  06 Norge (Vad Norge växt! älskar den och det gjorde jag verkligen inte innan)
  07 Lettland (Väldigt skrikigt, hade annars vart högre upp)
  08 Belgien (Snacka om att charm och glädje räcker långt. Funkar bättre live)
  09 Litauen (Jag visste inte att Danny Saucedo skulle ställa upp för Litauen)
  10 Ukraina (Hatar hennes andra låtar, men denna har nåt. Dock anser jag inte att hon ska vinna!)
  11 Schweiz (Bra låt, Rösten räcker inte till, synd)
  12 Vitryssland (versen är dålig, refrängen är bra, tonerna lite off)
  13 Slovenien (Älskar Alive partiet, resten är skit)
  14 Albanien (Vad ska man säga)
  15 Danmark (så dåligt, var är fantasin)
  16 Irland (dålig låt, medioker artiskt)
  17 Makedonien ( blir inga donuts här inte)
  18 Georgien (No comment)

 3. Micke

  Usch vad tråkigt! Har försökt skriva något om kvällens bidrag så som jag alltid gör men jag tappar intresset. Tycker det är slentrian rätt igenom tyvärr. Georgien, Israel, Makedonien och Polen är allt jag bryr mig om och så hoppas jag då även på Ukraina för att den inte följer ramarna. Inte ofta jag saknar ord men nu gör jag banne mig det

 4. Nathalie

  Dessa tio tror jag tar sig vidare ikväll:
  Lettland
  Polen
  Australien
  Norge
  Litauen
  Serbien
  Belgien
  Irland
  Bulgarien
  Ukraina

  Dessa tio VILL jag ska ta sig vidare:
  Makedonien- Please!!!!!
  Ukraina
  Polen
  Serbien
  Australien
  Bulgarien
  Albanien
  Norge
  Israel
  Litauen

  Personligen bryr jag mig endast om de fyra första på min lista: Makedonien(nu när Bosnien föll, så kan väl ändå Kaliopi få gå vidare), Ukraina, Polen & Serbien. Jag är dock 90 procent säker på att Kaliopi ryker ikväll. Kanske sitter även Ukraina osäkert, vem vet? Det tycks ju endast vara dessa halvtråkiga engelska bidrag som ska fram.
  Jättetråkigt.
  Att Bosnien försvann & i mitt tycke bedrövliga Samra från Azerbajdzjan tog sig vidare, för att inte tala om snarknumret från Nederländerna- är utan tvekan årets skandal.

  Önskar er alla en trevlig kväll! Även om jag känner på mig att jag kommer att bli besviken för egen del.

 5. Jan-åke

  Mitt tips, men inte exakt vad jag hoppas på är att det blir final för:

  Australien
  Norge
  Polen
  Ukraina
  Albanien
  Danmark
  Serbien
  Belgien
  Slovenien
  Lettland

 6. Kerstin

  Dessa tio tippar jag tar sig till final.

  Israel
  Serbien
  Bulgarien
  Australien
  Lettland
  Danmark
  Belgien
  Irland
  Ukraina
  Polen

 7. Alex

  @Kerstin är det också vilka du vill ska komma till final?

 8. Kerstin

  Alex, nästan. Det är väl Serbien och Belgien som jag inte riktigt gillar så mycket. Skulle kunna tänka mig att byta ut dom mot Norge och Litauen. Även Irland kan jag tänka mig byta ut ifall han sjunger falskt ikväll. Jag hade sett fram emot att snacka med er alla här under dagen idag men jag har mått förskräckligt dåligt idag. Känner mig något bättre, men nu ska jag krypa ner i sängen och se semi 2. Ha en trevlig schlagerkväll Alex och Schlagerpinglan och alla andra fina schlagervänner.

 9. Isabell

  Hej!
  Först & främst så vill jag hylla Petra & Måns för fantastiska & underhållande programledare!!! 😀 Douze point får de!!!

  De låtar som jag tror och hoppas gå vidare till final ikväll är följande:
  Israel
  Serbien
  Irland
  Australien
  Bulgarien (min definitiva favorit ikväll)
  Belgien
  Danmark
  Ukraina (växer & växer i mina öron)
  Norge (ogillar dock tempo ändringen)
  Polen (mkt tveksam till denna låt..)

  Mycket nöje önskar jag er alla! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se