ESC 2016 Schlagerpinglan: I mars, när ESC-bidragen precis valts ut, så rangordnade jag dem i en semi-2-lista. Innan repetitionerna i Stockholm startade så presenterade jag min topp-42-lista. Nu, precis som inför semi 1, så tar jag en titt på om något förändrats i den andra semifinalen efter de inledande två repen.

(Observera att jag, p.g.a. Rumäniens tragiska diskning, flyttat upp placeringarna på bidragen som var befann sig under Ovidiu Antons “Moment of silence“ på den inledande semi-2-listan.)

Här nedan ser ni därför hur jag personligen rankar bidragen i den andra semifinalen (placeringen innan repen samt direkt efter valen inom parentes), länkar till det andra reptillfället, mina bidragspresentationer inför repen, rep-foto-samlingar samt små korta tankar om semifinalsbidragen. 🙂

Schlagerpinglans topplista av Semi-2-bidragen i ESC 2016 – 12/5 (1/5) (21/3):
Polen 1.
(1.) (1.)
Polen: “Color of Your Life”, Michał Szpak
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: En otroligt vacker och nostalgidrypande ballad som framförs av en skönsjungande och väldigt intressant artist. Detta är min absoluta favorit i den andra semifinalen och det enda bidrag som jag känner att jag måste ha vidare till finalen.
Bulgarien 2.
(2.) (2.)
Bulgarien: “If Love Was A Crime”, Poli Genova
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Lyckligtvis, då jag är väldigt förtjust i både låten och artisten, så tycker jag att det verkar som bidraget övertygat på repen. Även om det finns en risk att det hela blir lite enformigt så hoppas jag att det räcker till en välförtjänt finalplats. Detta skulle i så fall vara första gången Bulgarien tar sig vidare från en av semifinalerna. Hoppas, hoppas, hoppas…
Makedonien 3.
(3.) (6.)
Makedonien: “Dona”, Kaliopi
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Precis som i fallet med Polens bidrag så har vi här en stor ballad och en artist med en ännu större röst. För mig träffar dock “Dona” inte lika rätt som “Color of Your Life” gör men det är likväl en riktigt bra låt som jag gärna ser i finalen. Då varken Grekland eller Bosnien och Hercegovina lyckades att bevisa att man faktiskt kan nå framgångar med bidrag som inte sjungs på engelska eller franska så tycker jag att det är extra viktigt att Kaliopi gör det.
Vitryssland 4.
(5.) (4.)
Vitryssland: “Help You Fly”, Ivan
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Jag får känslan av att de eventuellt kan ha kastat in lite väl mycket saker i scenframträdandet och då mer för att de kan än för att det nödvändigtvis tillför något. Men, men… när man ser helheten så ser man kanske den röda tråden. Hur som helst så gillar jag fortfarande låten och IVAN:s engagemang så för mig är det en säker finalist. Jag är däremot inte helt säker på att vare sig juryn eller tittarna håller med.
Australien 5.
(4.) (3.)
Australien: “Sound Of Silence”, Dami Im
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Även om en stor del av den wow-känsla jag inledningsvis fick av “Sound Of Silence” har försvunnit så ser jag den fortfarande som en säker finalist, både på min personliga och verklighetens listor. Inte heller det faktum att rep-klippen visade bidraget från en oroväckande kall och ointressant sida får mig tvivla på att Dami Im kommer att bjuda på ett imponerande framträdande i kväll. Frågan är bara hur långt det kan tänkas räcka.
Danmark 6.
(6.) (7.)
Danmark: “Soldiers of Love”, Lighthouse X
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Ett bra exempel på att ett bidrag inte behöver vara så komplicerat utan ibland räcker det med en lättsmält poplåt för att locka fram ett leende och därmed “fungera”. Får jag bestämma så blir det final för Danmark, men de känns verkligen inte självskrivna där. Årets nordiska trend kan mycket väl fortsätta med ytterligare en nordisk final-miss.
Irland 7.
(8.) (9.)
Irland: “Sunlight”, Nicky Byrne
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Precis som i fallet med Danmark ovan så är detta ett lättsmält bidrag som inte alls känns självklart i finalen men som med lätthet hade hamnat där om jag personligen fick bestämma. Jag håller tummarna för att det håller live så att vi får se Nicky framföra sitt bidrag i alla fall två gånger i ESC 2016.
Lettland 8.
(9.) (8.)
Lettland: “Heartbeat”, Justs
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Inga större överraskningar här. Justs är Justs (med alla sina fördelar och brister) och “Heartbeat” är en helt OK, halvmodern poplåt som jag förmodligen kommer att önska vidare till finalen… om inget annat övertygar mer, vill säga. Jag är fortfarande inte helt säker på att jag kommer att köpa det men ser gärna att jag bli positivt överraskad.
Schweiz 9.
(7.) (5.)
Schweiz: “The Last Of Our Kind”, Rykka
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Schweiz fortsätter att tappa mark hos mig men repklippen hjälper till att behålla Rykka i min topp-tio. Jag var aldrig riktigt förtjust i den söt-sexiga Monroe-stilen utan tycker att den här nyare med platt, lila hår och lite mer intressanta kläder passar låten bättre. Jag hoppas på final för Rykka men tvivlar på att hon klarar av att “göra en ZOË”.
Belgien 10.
(15.) (13.)
Belgien: “What’s The Pressure”, Laura Tesoro
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Jag känner här att min inledande inställning mycket väl är på väg att förändras och det väldigt drastiskt. Hela tiden har jag hävdat att jag önskar en finalplats för Laura men absolut inte med “What’s The Pressure”. Efter att ha hört så många allvarliga och tunga låtar så börjar jag dock att uppskatta Lauras glädjepiller på ett helt annat sätt. Jag skulle inte bli förvånad om jag på torsdagskvällen sitter och hoppas på en finalplats för henne OCH låten för redan nu lutar jag åt det hållet.
Georgien 11.
(10.) (15.)
Georgien: “Midnight Gold”, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Egentligen vill jag har vidare Georgien till final men efter att ha jämfört de olika repklippen så kom jag fram till att det förmodligen är just “Midnight Gold” som kommer att dra det kortaste strået. Låten är fortfarande som skapt för finalen men jag tvivlar på att de kommer att lyckas få det att kännas intressant i tre minuter. Men, men… Cypern (som för övrigt också tävlade med en G:son-låt) klarade ju av det så man vet aldrig.
Serbien 12.
(11.) (10.)
Serbien: “Goodbye” (Shelter)”, ZAA Sanja Vučić
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Jag var lite orolig över att Sanja skulle kännas alltför överdramatisk på scenen, men det verkar faktiskt som att hon balanserar det riktigt bra. Låten (som handlar om kvinnomisshandel) presenteras på ett effektfullt sätt och även om jag fortfarande inte är helt såld på själva låten så tror jag att helheten kommer att imponera.
Litauen 13.
(13.) (11.)
Litauen: “I’ve Been Waiting for This Night”, Donny Montell
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Jag önskar att jag kunde placera Donny Montell bland mina finalister för jag tycker att han är väldigt underhållande att titta på. Tvyärr så kan jag inte blunda för att jag inte är så förtjust i låten och därmed har jag inget annat val än att placera bidraget relativt långt ner på listan. Det smärtar mig (nåja, nästan) att konstatera att även om denna kombination var det bästa Litauen hade att bjuda på så platsar det inte bland de tio främsta i ESC-semifinalen.
Israel 14.
(12.) (17.)
Israel: “Made Of Stars”, Hovi Star
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Just för tillfället så känner jag inget speciellt för denna ballad men innan jag tröttnade på låten så gjorde jag det så jag inser ju att det här finns en stor potential. Jag är beredd på att jag mycket väl kan dras med och åka på ett rejält gåshudsangrepp vid semifinalsframträdandet, men fram tills att (om?) det händer så kan jag inte se “Made Of Stars” bland mina finalister.
Norge 15.
(14.) (12.)
Norge: “Icebreaker”, Agnete
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Precis som väntat så verkar Agnete att satsa på ett snyggt och stilrent nummer som framhäver låten på bästa sätt. Själv står jag kvar på samma plats och har lite svårt för temoväxlingen. Om inget drastiskt inträffar i semifinalen så kan jag därför inte se Norge bland mina finalister. Förhoppningsvis går det bättre i verkligheten då det hade varit trevligt med lite fler nordiska bidrag i finalen.
Slovenien 16.
(16.) (14.)
Slovenien: “Blue and Red”, ManuElla
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Njae… då jag inte haft så höga tankar om vare sig låten eller artisten så här långt så hade det behövts något alldeles extra på repklippen för att jag ska börja intressera mig för Sloveniens bidrag. Av vad jag sett så tvivlar jag på att jag kommer att ge ManuElla en av mina finalplatser, men man ska aldrig säga aldrig. Låten är trots allt svängig och med så många hel- och halv-ballader så kan vad som helst hända.
Albanien 17.
(17.) (16.)
Albanien: “Fairytale”, Eneda Tarifa
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Fortfarande så känns Albaniens bidrag som alltför anonymt och ointressant. Jag vill inte kalla det dåligt, för det finns ju trots allt något där och artisten verkar kompetent, men det ger mig ingenting.
Ukraina 18.
(18.) (18.)
Ukraina: “1944”, Jamala
2:a repetesckaz.com-rep-klippbidrags-presentationrepet i bilder
Schlagerpinglan: Melodislingan i refrängen känns ganska trevlig… men sedan hittar jag inte mycket mer positivt att säga om detta bidrag. Resten, vilket inkluderar allt från de många skriken, låten som helhet och hela den deprimerande inramningen, är inget som jag gärna lyssnar på frivilligt.

Schlagerpinglan: Till skillnad från den första semifinalen, där jag hade fyra favoriter men gärna ville ha vidare 10 bidrag, så har jag här i den andra semifinalen endast en favorit medan jag gärna ser hela 12 bidrag vidare till finalen.

M.a.o. så håller jag tummarna för att Polen går vidare samt att de övriga nio finalplatserna går till några av de länderna jag placerat på plats 2-12 på ovanstående lista. Jag misstänker dock att Ukraina enkelt tar en av platserna så inte ens jag själv tror på ett “perfekt” resultat i kväll. Nåja, så länge Polen inte åker ut så ska jag nog kunna känna mig nöjd, hur det än slutar. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “Eurovision 2016: En titt på andra semifinalen efter repen”

 1. Adri

  De tio jag ÖNSKAR vidare ikväll är:

  – Serbien
  – Ukraina
  – Lettland
  – Bulgarien
  – Belgien
  – Litauen
  – Norge (Gränsfall-finalist)
  – Schweiz
  – Slovenien (Gränsfall-finalist)
  – Australien (Gränsfall-finalist)

  Efter första semifinalen visade sig att 8/10 drömfinalister gick vidare, men jag har MYCKET svårt att se en liknande framgång denna kväll.

  Jag tror ju på att Polen, Israel och Makedonien kommer ta finalplatser också. Om de tre går vidare tror jag att det blir Slovenien, Schweiz och Litauen som får stanna i semifinalen.

  Men som synes av listan ovan så tycker jag väl att Norge, Slovenien och Australien är de “sämsta av de bästa” så om de tre balladerna från Polen, Israel och Makedonien tvunget ska ta sig vidare så får jag väl hoppas att det blir mina tre gränsfall-finalister som “får ta smällen”. (Men hur stor är chansen att Australien åker ut? Näst intill obefintlig skulle jag säga.)

 2. Adri

  Håller för övrigt med dig om att Rykkas nya stil passar låten mycket, mycket bättre 🙂 Hennes röst har också fått sig en REJÄL förbättring. Så jag vill inte ge upp hoppet om en schweizisk finalplats än i alla fall. Håller alla mina tummar.

 3. Daniela

  @schlagerpinglan: TACK! Mitt sår av att Rumänien som du ändå hedrar i din presentation genom sättet du respektfullt uttryckte deras bortfall fick en hel del tröst! ❤️ Tack! Dessutom talar du i sådana varma termer om Makedoniens Dona och Kaliopi så att mitt hopp väcks till ljuset inför kvällen! Well Done Pinglan! ☺️ ❤️
  Dessutom inte nog med det jag just sagt så är Michal också en av mina främsta favoriter i år! I början tyckte jag att hans ballad var tråkig, men Michal har höjt sången genom sin talang, vackra röst samt inlevelse och i och med det har han vunnit stort i mina ögon och öron och säkrat en plats i finalen! ❤️ Heja Michal! ☺️
  När du sedan nämner Danmark då dansar jag här av glädje för att ” I simply fell in love with it from the first moment!” ❤️ ❤️ ❤️
  Irland måste ta sig till finalen eftersom trots vad jag tyckt tidigare om denna låt så tycker jag att Nicky levererar och nu gillar jag det helt enkelt! Skulle vilja kunna klistra ett grönt hjärta och en fyrklöver, men det går inte så att det blir en ☺️!

  När det gäller Georgien tror jag att de kommer trots allt att ta sig till final på grund av G:son! Under tiden de spelar går jag ut på altanen!

  Norge kommer också att ta sig till finalen och jag hoppas även på Istael på Israel!

  Däremot är jag lite orolig för både Justs! Tror inte att han tar sig till final!

  Mina finalister i Semi 2 så som jag önskar är och utan inbördes ordning är:

  1) Polen
  2) Makedonien
  3) Danmark
  4) Ukraina
  5)Irland
  6)Israel
  7)Serbien
  8) Albanien
  9)Litauen
  10) Denna plats lämnar jag “öppen” för oavsett vem för det är Ovidius plats, han skulle vunnit säkert en plats till finalen idag! Så att lycka till kära artister!

  http://youtu.be/MpfCufKRrcA

 4. Micke

  Som jag sa tidigare här. Nu får det banne mig hända något här. Vi kan inte ha alla finalisterna sprungna från en mall. Jag menar kolla på de tio finalisterna? Där finns flera som jag tycker om men det finns ju ingen som sticker ut, ingen annorlunda. Nu får det hända något så Georgien, Makedonien och Ukraina måste vi helt enkelt ha i final. de två förstnämnda dels för att de är lite annorlunda och dels för att de är bra. Sistnämnda bidraget enbart på grund av att det är annorlunda. I övrigt vill jag ha Israel och Polen i final. Utöver det spelar det ingen större roll då jag varken hittar något bra eller annorlunda i de kvarvarande. Fy fan rent ut sagt vilken själlös final vi har framför oss på lördag.

 5. Daniela

  Jag skulle skrivit att jag är orolig för både Litauen och Lettland men har på känn att en av de klarar sig iaf!

 6. Micke

  Måtte det inte vara Litauen i så fall

 7. Chimaera

  Åh vad roligt att det är fler än jag som fastnat för Polen! Ni som hört vår podcast Vi Snackar Eurovision Här kommer kanske ihåg att jag var ensam i vår panel med att uppskatta herr Szpak… När jag var på jury-repet igår kväll i Globen satt två finska (?) tjejer bredvid mig, och Polen var faktiskt deras favorit. Så nu ska det verkligen bli spännande att se hur det går för Michal ikväll!

  Nu ska jag återigen redovisa min “negativa” lista, dvs de bidrag jag INTE tror går till final. Det är extra svårt i den andra semin, för jag har många favoriter där och jag lyckas inte vara helt objektiv. Därför är gränsen mellan det jag tror och det jag tycker hårfin.
  EJ TILL FINAL:
  Georgien (varför skulle Europa köpa detta när Montenegro misslyckades? Alldeles för rörigt)
  Albanien (De förstörde en bra låt med ett trist arrangemang och det MÅSTE straffa sig)
  Vitryssland (Sorry, jag tror inte IVANs koncept fungerar, särskilt inte i den konkurrensen)
  Danmark (Detta kallas durterrorism och är nästan lika otäck som annan terrorism)
  Israel (Balladen drunknar och glöms bort. Jag gillade originalmelodin bättre)
  Slovenien (Samma här, det glöms snart bort. Men jag ÄLSKAR den halvnakne mannen med staken… förlåt, pålen… förlåt, alltså, han har en akrobatisk stav som… ÄH)
  Schweiz (Jag är osäker på om låten och sången fungerar i sammanhanget även om Rykka gjorde bra ifrån sig igår)

  Det åttonde bidraget som inte går vidare är högst osäkert. Det kan stå mellan Polen och Makedonien tror jag. De andra bidragen känns hyfsat säkra, förutom möjligen Bulgarien. Då jag gillar alla dessa tre bidrag skarpt känns det extra svårt att behöva välja mellan dem… men jag gör ole, dole, doff och då blir det Polen. Hoppas jag har fel.

 8. Micke

  Kvinnan med DET. Gör skillnad ikväll nu

  https://www.youtube.com/watch?v=rydVezxCoW8

 9. Daniela

  @Micke: mm! Hoppas att de som röstar, röstar både med hjärtat och suntförnuft! Hoppas! ❤️

 10. Marcus

  Så länge Ukraina vinner ikväll, Makedonien går vidare och Danmark åker ut så är jag egentligen nöjd.

  Serbien, Lettland, Australien och Bulgarien hör till de låtarna jag både tror och hoppas går vidare. De låtar jag gärna slipper se igen är Israel, Polen, Litauen, Georgien men framförallt Danmark – den är så enfaldig och aggressivt meningslös att jag vill stänga av Danmark tills de börjar skärpa sig!

  För övrigt är Jamala drottning. Alltid och överallt.

 11. Chimaera

  @Marcus, jag håller HELT med dig angående Danmark!!!

 12. Kd

  Tror inte makedonien har någon chans. Särskilt efter semi 1 resultatet. För dålig låt

 13. Kd

  Men man kan alltid hoppas

 14. Adri

  Ser att det är många som vill ha Makedonien vidare ikväll.

  Jag tycker Kaliopi är en av årets bästa sångerska (dock ingen match mot Armeniens Iveta) men oj oj oj, vad låten inte ens är i närheten av “Crno i belo”. Den var min 4:e plats det året och var en fullträff. Årets bidrag är en riktig “downer” men med tanke på att den förmodligen tar sig vidare hoppas jag att Kaliopi kan ge ett övertygande framträdande som höjer låten.

  Annars får jag nog helt enkelt inse att det är en låt jag helt enkelt inte förstår. Jag tycker det är fint när musik är nostalgiskt, men detta är verkligen bara gammaldags för mig.

  Sen ser jag personligen en bra låt med dålig artist (Slovenien) ta sig vidare framför en bra artist med dålig låt (Makedonien).

  Aja, jag hoppas fortfarande på de tio jag skrev ovan… men jag är väldigt, väldigt förberedd på besvikelse.

 15. Alex

  Ingen bra låt alls från makedonien.

 16. Daniela

  @Marcus: skrev det tidigare att jag saknar dig Och din vassa lite mercyless “ton” du lägger i dina kommentarer! Du får mig alltid le om inte skratta lite eftersom du verkar vara en kille med en bra portion av humor! Jag är inte helt på noterna med dig men eftersom Ukraina och Makedonien är både dina och mina största favoriter så är jag JÄTTE glad! Jag befarar dock att det inte är Ukraina som vinner utan det kanske blir Armenien! Jag vet inte på vilket språk eller vilka språk jag ska uttrycka mig för att vara så uttrycksfull
  som möjligt när jag säger att för min del är detta – och då skriver jag först på rumänska: ceva ingrozitor de rau asa ca plec afara! – och sedan på svenska: det är något så fruktansvärt dåligt att jag går ut! Jag skulle föredra att stänga av Tv apparaten under tiden hon företräder MEN till min häpnad älskar min dotter detta! Meh Va’? Säger jag då, vad har jag uppfostrat? Sen går jag ut 3 minuter.

  Så med denna “divagation” avslutad säger jag Marcus tack för glädjen du ger mig genom dina coola inlägg! ☺️

 17. Micke

  Är det spårlöst försvunnen här. Handlar det om folk man saknar här? I så fall saknar jag Isabella som har försvunnit och tidigare än det finska Daniela och Rickard 🙂

 18. Kerstin

  Min lista över kvällens bidrag i den ordning jag gillar dom.

  1. Israel
  2. Bulgarien
  3. Australien
  4. Lettland
  5. Danmark
  6. Irland
  7. Norge
  8. Ukraina
  9. Litauen
  10. Polen
  11. Makedonien
  12. Slovenien
  13. Schweiz
  14. Vitryssland
  15. Belgien
  16. Albanien
  17. Georgien
  18. Serbien

 19. Linnea

  Jag hoppas att följande länder går vidare ikväll: Danmark, Litauen, Irland, Bulgarien,Australien,Israel, Serbien och Schweiz 🙂

 20. Linnea

  * det ska vara Norge istället för Schweiz såklart

 21. Linnea

  De jag tror går vidare ikväll: Ukraina, Belgien, Georgien, Vitryssland, Makedonien, Australien, Bulgarien, Lettland, Serbien och Israel
  🙁

  Håller mina tummar att antingen Danmark eller Litauen förhoppningsvis går till final!

 22. Micke

  Adri jag tar ett längre svar vid senare tillfälle. En grej bara. Det som skiljer dig o mig o säkert många andra är att skiljer på Mickes smak i ESC o Mickes smak irl. När jag är i bubblan ställer jag in mig på musik som jag normalt inte lyssnar på. Ta exempelvis det där roliga/mysiga rumänska ja lade ut från ett tidigare år. Tro mig skulle aldrig lyssna på det irl. Lika så de spanska jag skrev om. Irl finns de inte ens men i bubblan älskar jag dem. Grymt svårt att förklara min vän. Jag tror man måste ha det där generationstänket o länders särartstänket i grunden. Jag har följt ESC i mer än 30 år o jag tror det är högst 5-10 bidrag som jag lyssnar på även irl. Ändå älskar jag ESC. Låter konstigt kanske men så är det 🙂 Ungern i år exempelvis. Fullkomligt älskar den. Outstanding i år men ingen låt jag skulle lyssna på irl.

 23. Daniela

  @Micke: nej Micke, det är inte spårlöstförsvunnen, men man bondar med varandra här på bloggen, vi är inte så många som skriver – har faktiskt ingen aning hur många vi är- men man ” umgås” lite här med varandra och även vi endast har våra inlägg som uttrycksmedel så är det naturligt mänskligt att trots det neutrala linjen som en blogg har just för att man inte ses i verkligheten, så säger våra texter och sättet vi uttrycker oss skriftligt lite om oss som personligheter! Jag jobbar mycket i mitt yrke med text och skrivande – är specialiserad i tre stora litteraturer plus film och drama- så man får en liten glimt av personen som skriver, det är som författare, filmregissörer eller låtskrivare i och för sig! Nåväl hoppas att ni inte tycker att jag skryter här, det är inte min mening!
  För resten @Micke jag skrev en mycket kort mening på rumänska i mitt förra inlägg, hur långt ifrån spanskan tyckte du det var? Kände du igen något ord på spanska? Du ville ju lära dig rumänska minns jag?!

 24. Adri

  @Micke: jag kan relatera till det till viss del… jag lyssnar just på de traditionella låtarna jag gillar (Estland 2009, Kroatien 2009, Finland och Slovakien 2010, Makedonien 2012 etc) väldigt sällan. I ESC-bubblan är de perfekta, men på mina privata spellistor passar de inte in alls. Men jag lyssnar på dem om de skulle dyka upp i huvudet, och då älskar jag dem låtarna 🙂 men annars lyssnar jag sällan på dem, men det händer… kanske någon gång om året om jag får ett litet ESC-sug men annars blir det mycket sällan 🙂

 25. Micke

  @Daniela, jag skojade bara med det där om spårlöst 🙂 Bara roligt om folk bondar med andra här. Faktum är att jag vet inte vem jag känt längst här om man räknar bort pinglan. Magkänslan säger Kerstin men jag är inte helt säker. Nej om man ska jämföra spanska och rumänska så blir det inte riktig lika på den mening du där skrev. Måste erkänna att jag förstod ingenting av det där 🙂 Men du får gärna lära mig jag älskar språk som jag sa. Spanskan är med mig från tonåren med första förälskelsen som jag skrev om. Tyskan också från än längre bakåt i tiden. Älskar språk. Synd jag inte var lika bra student i övrigt som när det gäller språk 🙂

  @Adri men ok då är du med på vagnen så att säga då 🙂 Missförstå nu inte bara. Jag menar inte att min musik irl är mycket bättre och intelligentare eller nåt. Menar bara att det är min verkliga musik. Om det är ok för Schlagerpinglan så kanske jag kan lägga ut något som jag och mitt band gjort. Men det blir längre fram i så fall bara för skojs skull. Och är det inte ok så spelar det mig nada roll. Tar inte det minsta illa upp. Cross my heart

 26. Daniela

  @Micke: av det jag skrev fanns de ett ord som är lättare att känna igen och det är: ” afara” som på spanska är “fuera” och då är det mutationer på fonologisk nivå som händer där vilket gör att de låter nästan lika! Sen finns på det rumänska ca 35 procent av ordförrådet, ord från slaviska språk, som till exempel ordet jag skrev ” “groaznic” som på spanska betyder
  ” terrible”, som även finns på rumänska och då heter det : teribil! Jag lär dig gärna lite rumänska om du vill! ☺️
  Nu ska jag villa mig lite inför kvällen då jag är lite spänd på grund av Makedonien! ❤️ Jag kommer att svära som jag aldrig gjort förut om Kaliopi inte går vidare!!!

 27. Micke

  Jag har en rumänsk vän så det hade ju alltid varit kul att imponera lite på henne 🙂 Ja du min vän om Kaliopi missar final i det bleka startfältet då börjar jag lindrigt sagt misströsta.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se