ESC2016 Schlagerpinglan: Då jag redan rangordnat alla de tävlande bidragen i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 och det sista av de tävlande bidragen i den andra semifinalen presenterades i dag så är det inte speciellt svårt att räkna ut vad nästa topp-lista blir. 🙂

Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 19 bidrag som tävlar i den andra semifinalen den 12:e maj, i den mån de presenterats på eurovision.tv och i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen, låttexter samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


Official Recap: Semi-Final 2 (2016 Eurovision Song Contest)” (av eurovision.tv – 7:08)
Snabbgenomgång av de 19 bidrag som tävlar i den andra semifinalen av ESC 2016

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den andra semifinalen av ESC 2016 (2016-03-21):
Polen 1. Polen – “Color of Your Life“, Michał Szpak
Bulgarien 2. Bulgarien – “If Love Was A Crime“, Poli Genova
Australien 3. Australien – “Sound Of Silence“, Dami Im
Vitryssland 4. Vitryssland – “Help You Fly“, Ivan
Schweiz 5. Schweiz – “The Last Of Our Kind“, Rykka
Makedonien 6. Makedonien – “Dona“, Kaliopi
Danmark 7. Danmark – “Soldiers of Love“, Lighthouse X
Lettland 8. Lettland – “Heartbeat“, Justs
Irland 9. Irland – “Sunlight“, Nicky Byrne
Serbien 10. Serbien – “Goodbye” (Shelter)“, ZAA Sanja Vučić
Litauen 11. Litauen – “I’ve Been Waiting for This Night“, Donny Montell
Norge 12. Norge – “Icebreaker“, Agnete
Belgien 13. Belgien – “What’s The Pressure“, Laura Tesoro
Rumänien 14. Rumänien – “Moment of silence“, Ovidiu Anton
Slovenien 15. Slovenien – “Blue and Red“, ManuElla
Georgien 16. Georgien – “Midnight Gold“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
Albanien 17. Albanien – “Fairytale“, Eneda Tarifa
Israel 18. Israel – “Made Of Stars“, Hovi Star
Ukraina 19. Ukraina – “1944“, Jamala

Schlagerpinglan: I den första semifinalen hittade jag hela tio bidrag som jag vill ha vidare till finalen, i denna andra semifinal så är antalet endast åtta stycken vilket ger lite “wiggle room” och ökar chansen till ett “bra” resultat. 🙂

Precis som i den första semifinalen så hittade jag två bidrag i semi 2 som jag tycker står i en klass för sig, d.v.s. den nostalgidrypande balladen från Polen samt överraskningen från Bulgarien. De är mina “måste”-bidrag medan de sex efterföljande är sådana som jag gillar men som inte har det där lilla extra, i alla fall inte för tillfället. Sådant kan dock ändra sig snabbt. 😀

Se även: Min personliga rangordning av de 18 bidragen i den första semifinalen av ESC 2016, de 5 nordiska bidragen, de 10 “ex-sovjetiska” bidragen och de 6 “ex-jugoslaviska” bidragen.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “Eurovision 2016: Alla bidragen i den andra semifinalen”

 1. Johan

  Här kommer min! Semi-2 håller inte alls lika hög kvalitet som semi final 1 och resultatet blir ju att lottningen sållar bort några bra bidrag i semi 1 för att ge plats åt medelmåttiga eller sämre låtar från semi 2.

  1. Bulgarien
  2. Lettland
  3. Australien
  4. Norge
  5. Serbien
  ——————————————
  6. Litauen
  7. Rumänien
  8. Irland
  9. Polen
  10. Israel
  ——————————————
  11. Makedonien
  12. Ukraina
  13. Georgien
  14. Belgien
  15. Slovenien
  16. Danmark
  17. Vitryssland
  18. Albanien
  19. Schweiz

  5 riktigt bra låtar, 5 bra/medelbra bidrag och resten har skavanker. Schweiz är min nya jumbo, för jag klarar verkligen inte av falsksång av den rangen. Georgien klättrar, och Albanien djupdyker pga fiaskot med den nya versionen. Skandal.

 2. Marcus

  Vad hände med Israel, var inte den en stor favorit?

 3. Marcus

  För övrigt är Makedonien, Ukraina, och Bulgarien överlägsna i den här semin. De enda låtarna av alla i år jag ens lagt in på mp3-spelaren (förutom Sveriges).

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, Israel finslipade sitt bidrag efter att de fått för sig att originalet inte var så omtyckt av vissa fans. Det blev en fin ballad i stället för en intressant låt. Hur det fungerar återstår att se, för mig fungerade det inte. 🙂

 5. Micke

  Jaså du gillar Polen pinglan. Jag trodde jag var ensam om det 🙂 Bland folk jag träffar irl är det många som gillar Polen men min känsla är att här på bloggen är den inte så populär. Kul att se att Georgien klättrat lite bara lyssna vidare du så klättrar den än mer 🙂 Nu ser jag att den tydligen även klättrar på Johans. Se nu jädrar händer saker 🙂

  Men snälla kan ingen tala om för mig vad det är för bra med Lettlands bidrag. Ja även vad det är för dåligt med den om ni tycker det. Totalt noll inför det bidraget. Begriper det bara inte. Ser bara en oengagerad snubbe på scen.

 6. Schlagerpinglan

  @Johan, Tyvärr så blir det väl så. Är redan nu beredd på att många av mina favoriter får lämna tävlingen i förtid och andra “mindre bra” bidrag får en extrachans för att de hade turen att hamna i rätt semifinal. Men, men… är det tävling så är det och då kan allt hända. 🙂

 7. André

  Det är först nu jag börjat lyssna in mig på Eurovision-låtarna, så därmed är det riktigt kul att se era listor eftersom det först är nu som jag kan reagera på det. När det gäller den andra semifinalen så känner jag att min lista skiljer sig en del från Johans här ovanför och dessvärre ännu mer från din lista Pinglan.

  Min lista (som dock är preliminär):

  1. Rumänien (MICKE: om du läser detta, var det inte just denna låt du länkade till mig för ett tag sen? Riktigt kul att den är med i ESC)
  2. Bulgarien
  3. Polen (både Bulgarien och Polen är bättre än vanligt. Hade vart kul med någon av dessa som vinnare i och med att det så sällan händer att de är i topp)
  4. Israel
  5. Lettland
  6. Georgien (svårt att förklara men det är något med denna alltså…något spännande)
  7. Litauen (Kul att de har med Stockholm i musikvideon)
  8. Australien
  9. Norge
  10. Irland
  11. Belgien
  12. Makedonien (Hennes låt från 2012 var mycket bättre)
  13. Danmark
  14. Schweiz (förra året var första gången någonsin jag inte gillade Schweiz låt…tyvärr verkar det upprepas i år)
  15. Serbien
  16. Slovenien
  17. Albanien
  18. Ukraina
  19. Vitryssland

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Hur kan man inte gilla Polens bidrag? 😉 Underbar melodi som får en att smälta och som grädde på moset så har artisten en både vacker och stark röst. Bland de fyra-fem främsta i ESC 2016 om jag får bestämma.

  Även jag är nyfiken på hur Lettlands bidrag har blivit så populärt i vissa kretsar. Själv vill jag ha vidare det till final men det är mest för att jag gillar studioversionen. Om Justs inte skärper till framträdandet i Stockholm så kan han mycket väl hamna under strecket hos mig… för det finns en hel del bidrag som börjat klättra uppåt.

 9. Johan

  Jag tror mycket av Lettlands popularitet i år bygger på hur enkel låten är. Lyssna på den och tänk i termer av ackord och melodi – det är fantastiskt enkel harmonik med ett sakta byggande dynamik till den sista finalen. Hela scenframträdandet speglar ju just detta, det är först i slutet som det existerar en ren passion och scennärvaro.

  Det tog mig x antal gånger innan jag också hoppade på Justs-tåget, men nu är jag med i svängarna. Samma sak var det med förra årets bidrag, och då greppade jag det först i semifinalen.

 10. Micke

  Andre: Yepp det var den Rumänska låten 🙂 Bara orolig för liveframträdandet. Både den och Tyskland måste göra något för många kommenterar inte längre låtarna utan hur de ser ut på scen. Se där se där. Ännu en som börjar upp täcka Georgien 🙂

  Schlagerpinglan: Som jag skrev i min topp 18. Polens sångare ligger just nu väldigt högt för mig vad det gäller sångröst bland männen. Kanske rent av högst av alla.

  Johan: Jag försökte lyssna nu igen på Lettland men det är absolut ingenting som greppar tag i mig vare sig positivt eller negativt. Precis som med Estland. Men jag ger inte upp 🙂

  Marcus: Jag är av samma åsikt som Schlagerpinglan när det gäller Israel. Ibland när man vill för mycket och gör allt för att förbättra det än mer glömmer man bort det man egentligen byggt hela grunden på och råkar riva den helt. Just det som hänt med Israel. Där finns ju ingenting kvar.

 11. Marcus

  Själv tycker jag Israel räddade det som räddas kunde. Man slipade bort allt det billiga, smöriga och gjorde en rätt snygg, om än dödligt trist, poplåt av det hela.

  I övrigt missade jag att Lettland var med i denna semin, också en favorit.

  Men HUR kan ni ogilla Ukrainas låt så mycket? En av de starkaste låtarna, artisterna och budskapen som tävlat på flera, flera år! Påminner i mångt och mycket om Mariza Kochs Panagia Mou från 1975, en odödlig klassiker.

 12. Adri

  Som vanligt ändras mina åsikter väldigt mycket för tillfället då man första gången nu måste jämföra alla, alla låtar men just nu ser min lista ut såhär:

  1. Schweiz (Hoppas dock att Rykka bättrar sig lite tills Maj, men det är jag övertygad om 🙂 )
  2. Bulgarien (Wow. Lyssnade på den igen, den växer som in i.)
  3. Litauen
  4. Slovenien
  5. Lettland
  6. Norge
  7. Serbien
  8. Australien (Topp 8 är överlägsna, plats 9-10 är dom två sista finalplatserna just nu, men där är jag mer villig att kompromissa)
  9. Israel (tror sällan en låt har tjänat så mycket poäng hos mig efter en finslipning som Israels låt gjort)
  10. Ukraina

  11. Polen
  12. Belgien (Laura som artist får högt betyg av mig och versen är lovande… sen händer refrängen och låten förlorar det fina den byggt upp)
  13. Makedonien (En del av mig vill ha den i final bara pga det är Kaliopi… men låten är inget för mig.)
  14. Danmark
  15. Rumänien (Lite mycket musikal)
  16. Georgien (16/19 verkar kanske inte så bra men med tanke på att låten innan var SUPERSIST så har den i alla fall växt litegrann)
  17. Vitryssland
  18. Albanien (Motsatsen till Israel)
  19. Irland

 13. Adri

  Problemet hos Ukraina för mig, kan ju bara svara för mig själv. Vill dock påpeka att jag ogillar inte Ukrainas låt, dock är det likväl inte en favorit.

  För mig är problemet att låten är för otydlig. Skillnaden mellan vers och refräng är för liten och därför blir det mest att låten bara “flyter på”, utan något som väcker en. Det håller ungefär halva låten, men sen blir det lite tråkigt och händelselöst för mig.

  Sen har jag dock bara goda ord att säga om Jamala 🙂 hon sjunger felfritt 🙂

 14. Marcus

  Ögonblicket när Jamala går in i refrängen och börjar sjunga på krimtatariska är helt magiska för mig, jag hamnar som i trans varje gång. Man känner att hon menar varje ord, och att det är en högst levande smärta och sorg hon förmedlar.

  Jag förstår att den är lite svår, och att man kanske föredrar uptempo och så, men hur man inte ens kan se och förstå lite av dess storhet och ranka den sist, det begriper jag verkligen inte. Jag känner så starkt för låten att jag nästan blir upprörd då…

 15. Micke

  Marcus: Mitt problem med Jamala är inte själva låten. Jag hör det du pratar om den fina uppbyggnaden och allt men mitt problem är Jamala själv. Jag tycker inte om hennes röst. För min del fanns det en annan helt fantastisk röst som dominerade i Ukraina men det bidraget kom bara tvåa om jag minns rätt. The Hardkiss – Helpless. Där hade du sannerligen en röst som var magisk för mig.

  Men det där är som Adri kommenterade här ovan åsikter och inte fakta. Jag älskar mörka, kraftfulla kvinnoröster och kanske kom jag precis rätt in i låten med The Hardkiss. Kanske tvärtom med Jamala, kanske kom jag fel in. Kanske kom du precis rätt in i Jamalas. Många kanske 🙂

  “Ögonblicket när Jamala går in i refrängen och börjar sjunga på krimtatariska är helt magiska för mig”

  Ja du precis så känner jag när körtjejen går in och startar refrängen som sedan följs upp på ett mäktigt sätt av sångerskan i The Hardkiss

 16. Schlagerpinglan

  @Marcus, Precis som du så letar jag efter magiska ögonblick i bidragen och de hittar jag i vissa delar av bl.a. Rysslands, Cyperns, Polens bidrag. Tvärtom så finns det i Ukrainas bidrag partier som ger mig obehagskänslor och när jag inte heller gillar Jamalas speciella röst så blir det ett bidrag som jag inte gärna lyssnar på. Något annat än en sistaplats är det därför inte att tala om.

 17. Alex

  Efter att Margaret inte vann gav jag polen ingen chans. Well lyssnat på hela låten ett par gånger och den e fin. En sak som stör mig dock är engelska uttalandet. Men låten är bra. Top 15 for sure.

 18. Alex

  Jamala skrattade åt låten. Sa att man antingen hatar den eller älskar den. Hon var så dramatisk, utan att jag förstod vrf. Lyssnade sen på texten och jag förstod dramatiken jag inte gjorde innan.

  Texten gör mycket. Fick mig att gå från att hata till att förstå och tycka att den är helt ok men samtidigt konstig. Topp 25

 19. Micke

  Har ju inte gjort färdigt min topp 18 än då topp 3 återstår men eftersom ingen av dessa tre finns i semifinal 2 så slänger jag ut en ranking här.

  1. Georgien – (Mastodontväxare. Från usel till min topp 4)
  2. Makedonien – (Bästa kvinnliga rösten)
  3. Polen – (Möjligen bästa manliga rösten)
  4. Rumänien – (Alldeles för bra för scenshowen ni visar upp. Skärp er)
  ——————————————
  5. Bulgarien – (För tidigt med bestämt utlåtande men mycket lovande)
  6. Australien – (Bra men i strävan efter perfektion har något gått förlorat)
  ——————————————
  7. Serbien – (Med den serbiska versionen solklart topp 10 nu runt 20)
  8. Irland – (Som sagt. Visar åtminstone lite intresse för en gångs skull)
  9. Slovenien – (Fattas en del live med småmysig)
  ——————————————
  10. Israel – (Först missade de bästa versionen, sedan fördärvade de även vinnarens version)
  11. Albanien – (Ja du tänk så man kan halvera ett bidrag genom att ändra språk)
  12. Lettland – (Förstår fortfarande inte detta bidraget eller sångaren)
  ——————————————
  13. Vitryssland – (En av årets ojämnaste bidrag. Från högt till lågt under tre minuter)
  14. Ukraina – (Säger bara – The Hardkiss)
  15. Schweiz – (Platzhirsch kom tillbaka. Vi vill ha Holz vor dr Hütta)
  16. Norge – (Icebreaker!!! Kanske det som behövs för att bryta sig in i bidraget)
  17. Danmark – (Vad är detta för något?)
  ——————————————
  18. Litauen – (Snälla låt inte MF ta över ESC också)
  19. Belgien – (Not my cup of tee)

 20. hej

  Jag kör topplistor i båda semifinalerna.

  Semifinal 1:
  12 pts Estland
  10 pts Ryssland
  8 pts Ungern
  ———————
  7 pts Nederländerna
  6 pts Österrike
  5 pts Island
  4 pts Cypern
  3 pts Bosnien Hercegovina
  2 pts Malta
  1 pt Finland

  11. Azerbajdzjan
  12. San Marino
  13. Kroatien
  14. Grekland
  15. Tjeckien
  16. Moldavien
  17. Armenien
  18. Montenegro
  Så den stora förändringen är att Nederländerna växt och att Azerbajdzjan sjunkit lite grann. För tillfället är det mest bara Ungern, Ryssland och Estland jag vill ha vidare, Nederländerna är ett plus, och resten bryr jag mig helt enkelt inte om(så länge inte montenegro går vidare)

  Semifinal 2:
  12 pts Polen
  10 pts Rumänien
  8 pts Australien
  7 pts Lettland
  6 pts Serbien
  5 pts Bulgarien
  4 pts Norge
  3 pts Danmark
  2 pts Belgien
  1 pt Slovenien
  11. Litauen
  12. Makedonien
  13. Irland
  14. Vitryssland
  15. Schweiz
  16. Israel
  17. Ukraina
  18. Georgien
  19. Albanien
  Det är bara min topp tre som är måste(Men inte lika mycket som Ungern, Ryssland och Estland i semifinal 1), Bulgarien, Serbien och Lettland är plus för att få till en bra final, medan resten är bidrag jag knappt bryr mig om de går vidare.

 21. hej

  Men om Israel hade behållit den gamla verisionen hade den gått till final

 22. Micke

  Tänkte börja avrunda min topp 18 (19 sedan Bulgarien dök upp med min topp 3. Jag är nöjd med året. Har man bland de 43 bidrag som tävlar i maj hittat 15 riktigt bra bidrag och ytterligare fyra som man tycker om då kan man ju inte vara annat än nöjd. Så då till de tre bästa.

  3. ITALIEN: (Just nu är det här bidraget numero tres för mig men det kan givetvis ändras snabbt när den nya versionen kommer. Många försöker tona ned det hela och säger “Ja men det är ju bara en refräng som är på engelska.” Kan så vara men det kan tyvärr vara mer än nog för att bidraget ska kapsejsa. Tidernas största grundstötning var för mig när Frankrike år 2001 drabbades av en härdsmälta och bestämde sig för att framföra sin underbara ballad på engelska i andra halvan av låten. Kan Frankrike så kan Italien och vi har tyvärr sett det förut hos en mängd länder. För mig är det helt obegripligt att man ens kan fundera på engelskt text när man är i besittning av världens vackraste språk inom musik den fantastiska italienskan som väver in varje stavelse rätt i varje ton. Som nästan alltid levererar Italien hur som helst även om jag tror jag hade föredragit vinnarbidraget i San Remo. Men det är absolut gränsfall för jag hade varit nöjd oavsett vilket om de bara behåller italienskan. Oj så mycket bra Italien har bjudit oss på genom åren. Tveklöst det land bland “de stora” som hela tiden har levererat. Ett stort tack till Italien att ni återvänt. Som jag saknade er under alla år. För mig är det här bidraget just nu nummer tre men vi vet ju inte slutprodukten än)

  2. KROATIEN: (Jisses! Om vi bara ska utse årets vackraste bidrag kan vi avsluta tävlingen här och nu och kora Kroatien till ESC champions 2016. Älskar såna här låtar som bara får en att försvinna bort, damma av sig all stress och liknande och bara ge sig hän. Nina måste ha lånat rösten från Cranberries sångerska Dolores O’Riordan. Exakt samma röstläge och sätt att leka med toner och växlingar i låten. Hon gör det på ett härligt sätt. Problemet med den här sortens låtar och ESC är att den här typen av musik ofta tar längre tid att lyssna in sig på och med all respekt för alla schlagerfans så är det väl inte det de är mest kända för, att ge låtar tid. För mig är det inga som helst problem för “drömmusik” är kanske det jag lyssnar mest på efter hårdrock. Helt underbart att Kroatien har tagit detta på allvar igen. Men mitt i all denna beundran över bidraget kan jag ändå inte låta bli att drömma mig bort ett steg till ut ur bubblan och föreställa mig hur fantastiskt detta bidrag hade kunnat vara om Nina och folket runt henne hade haft modet att låta henne framföra det på landets eget språk. Visst en utopi men nog kan man väl få drömma. Solklar final om de inte havererar live. För mig nummer två)

  Så då till det bidrag som jag rankar lägst av alla.

  43. SPANIEN: (No comments, dels vet ni vad jag tycker, dels vill jag respektera de som gillar bidraget och dels skulle jag få svårt att hålla tillbaka om jag väl börjar)

  Kvar är då endast numero uno. Adri och Hej som lyckads lista ut min plats 43, har ni något grepp på min nummer ett? 🙂

 23. Micke

  Möjligen gör min rädsla för vad Italien ska göra med sitt bidrag att jag håller ned det lite. Något säger mig att hade jag inte gått och oroat mig för detta, om allt varit lugnt, mycket väl hade kunnat haft den som stark konkurrent till min etta på topplistan.

 24. Alex

  Italiens bidrag är fantastisk. Älskar refrängen. Sen har den klass, något som många bidrag ofta saknar i eurovision. Bland topp 8

 25. Daniel

  I semifinal 2 har jag tre låtar som jag gillar. Det är Lettland, Ukraina och Belgien. Den sistnämnda verkar ingen direkt gilla men jag tycker det svänger bra och hon är ju störtskön som artist.

 26. Isabell

  Håller med dig Johan, att i första semin finns det många fler bra bidrag än i den andra. Hade svårt att hitta en riktigt bra favorit i den andra semin, men top 1-4 är helt ok!
  Här kommer min lista för den andra semin…

  1. Irland – Sunlight – Nicky Byrne
  2. Bulgarien – IF Love was a crime – Poli Genova
  3. Belgien – What’s the pressure – Laura Tesoro
  4. Polen – Color of life – Michal Szpak
  5. Australien – Sound of silence – Dami Im
  6. Danmark – Soldiers of Love – Lighthouse
  7. Schweiz – The last of our kind – Rykka
  8. Makedonien – Dona – Kaliopi
  9. Litauen – I’ve been waiting for this night – Donny Montell
  10. Lettland – Heartbeat – Justs
  11. Norge – Icebreaker – Agnete
  ____________________________________________
  12. Serbien – Goodbye – ZAA Sanja Vucic
  13. Israel – Made of stars – Hovi Star
  14. Vitryssland – Help to fly – IVAN
  15. Albanien – Fairytale – Eneda Tarifa
  16. Georgien – Midnight gold – Nika Korachov
  17. Slovenien – Blue and red – ManuElla
  18. Rumänien – Moment of silence – Ovidu Anton
  19. Ukraina – 1944 – Jamal

 27. hej

  Micke, är din 1-platsarr Ungern

 28. Micke

  Räknade ihop våra sammanlagda poäng. Vi är sju stycken som har röstat

  SAMMANLAGT 7 st
  1. Bulgarien 63
  2. Polen 49
  3. Australien 41
  4. Rumänien 33
  5. Lettland 33
  6. Schweiz 22
  7. Serbien 21
  8. Irland 21
  9. Litauen 19
  10. Makedonien 18
  ——————————————
  11. Norge 18
  12. Georgien 17
  13. Danmark 12
  14. Israel 11
  15. Slovenien 10
  16. Belgien 10
  17. Vitryssland 7
  18. Ukraina 1
  19. Albanien

  Du är inte så dum du HEJ 🙂

 29. Micke

  Du har alltså helt rätt HEJ om min topp ett. Det är Ungern. Jag tycker det är ett oerhört jämnt år. Gillar 19 bidrag varav 15 riktigt bra. Plats 2-15 kan jag egentligen kasta om hur som helst. Men något som inte kommer att förändras är min plats 1 och plats 43. Ungern är helt överlägset bäst för mig och Spanien lirar inte i någon division överhuvudtaget utan mer i gärdsgårdsserien bland tomtar och troll 🙂

  Dy fan rent ut sagt så tråkigt det är just nu. Nån mer som drabbats av influensa. Verkar ju som de flesta har det nu

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se