ESC 2016 Schlagerpinglan: I kväll kommer den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 att avgöras och då får vi veta vilka 10 av de 18 tävlande bidragen som tar sig vidare till finalen den 14:e maj.

I söndags, efter att ländernas två enskilda reppass genomförts, redovisade jag hur oddsen såg på ländernas chanser att ta sig vidare till finalen. Sedan dess har inte bara den första semifinalen avgjorts utan den andra har repeterats två gånger i sin helhet under onsdagen (då även juryn röstade) så det finns all anledning att göra ytterligare en titt på oddsen för att se om det skett några sena förändringar.

Här nedan ser ni hur Oddschecker.com rankar bidragens finalchanser i jämförelse med hur oddslistan såg ut i söndags, innan de båda semifinal-2-repen genomförts på onsdagen:

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2016-05-12)
Semifinal 2-länder
som tippas gå vidare:
Semifinal 2-länder
som tippas missa finalen:
Ukraina Ukraina:
1944
Georgien Georgien:
Midnight Gold
Australien Australien:
Sound Of Silence
Makedonien Makedonien:
Dona
Serbien Serbien:
Goodbye” (Shelter)
Danmark Danmark:
Soldiers of Love
Lettland Lettland:
Heartbeat
Vitryssland Vitryssland:
Help You Fly
Belgien Belgien:
What’s The Pressure
Irland Irland:
Sunlight
Israel Israel:
Made Of Stars
Slovenien Slovenien:
Blue and Red
Bulgarien Bulgarien:
If Love Was A Crime
Albanien Albanien:
Fairytale
Litauen Litauen:
I’ve Been Waiting for This Night
Schweiz Schweiz:
The Last Of Our Kind
Polen Polen:
Color of Your Life
Norge Norge:
Icebreaker
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Norge och Georgien hade tillfälligt bytat plats tidigare i veckan men nu är de tillbaka i vanlig ordning igen. I övrigt så är det samma länder som hela tiden befunnit sig i topp-tio så det verkar vara främst de elva länderna som oddsen “tror” på.

Jämför man hur oddsen såg ut inför den första semifinalen och hur resultatet blev så märker man att de fick 9 av 10 rätt och att det endast var Island/Österrike som hamnat fel. Hur pass bra oddslistan ovan stämmer in med verkligheten får vi dock inte reda på förrän i kväll.

Själv återkommer jag under dagen med ett “Inför semi 2”-inlägg samt mina personliga favoriter och gissningar inför kvällens semifinal. På återseende. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Eurovision 2016: Oddsen på semifinalsmorgonen”

 1. Micke

  IKVÄLL HÅLLER VI PÅ JAMALA. EUROPA RÖSTA PÅ UKRAINA!!!!!!!

  Va!!! Har han fått ett hjärnsläpp snubben eller kanske ni undrar när ni läser min uppmaning? Nej då mitt omdöme kvarstår. Jag vet hur bra det här bidraget kan vara om det framförs av rätt artist. Jamala är inte denna rätte artisten, uppfödd bland getter och får som hon måste vara med tanke på lätet. Men min uppmaning kvarstår. RÖSTA PÅ JAMALA

  Hur många idag vet varför ESC startade och vad det skulle handla om. Inte många och även om en del vet så skiter de fullständigt i det. Varför har det blivit så? Jag föddes på 70-talet och som jag berättat blev jag ESC-idiot redan vid fyra års ålder. Jag älskade blandningen av musikstilar och att det kunde vara både allvarliga och roliga bidrag. Jag var inte ens tvåsiffrig i ålder när det stora uppvaknandet för mig angående syftet med ESC drabbade mig. En del visste jag redan som att tanken med ett musikaliskt ställe där alla generationer kunde dela upplevelser.

  En annan del drabbade mig genom en kvinna vid namn Remedios Amaya. Den lille Micke var helt hänförd över vad han såg och hörde. Han hade aldrig hört något liknande och från den dagen förstod, hur liten han än var, orden som är skrivna om syftet med ESC “Att sprida mångfald med olika kulturella och språkmässiga musikaliska uttryck”. För er som älskar och förstår grundsyftet med ESC här lägger jag nu ut Remedios Amaya från 1983. För er som inte förstår utan bara ser ESC som en vanlig topplista bry er inte ens om att titta. Ni kommer aldrig att förstå. Det säger jag med respekt och inte förakt. Fullkomligt älskar den här kvinnan och hennes inlevelse och spontanitet. Ett bidrag jag älskar under ESC-bubblan men inte ens skulle fundera över att kolla på utanför bubblan.

  https://www.youtube.com/watch?v=sL89tL0kOh8

  ESC har till skillnad från MF varit väldigt duktig på det här med generationstänk, kulturellt tänk och allt sånt. I alla generationer har det funnits mindre nogräknade människor som velat köra över detta och bara göra det till ett topplistetänk. Men varje årtionde har det slagits tillbaka men nu börjar jag bli riktigt orolig. När Serbien, Spanien, Kroatien och i stort alla överger landets särart för att istället närma sig det västerländska hitmakeriet som vi hört 856 liknande låtar av då blir man lite undrande.

  De få som fortfarande vågar har tyvärr inget för det längre. Grekland och Bosnien-Hercegovina rök så nu är det Kaliopi från Makedonien som är det enda kvarvarande hoppet för det gamla tänket. Nja det finns ett annorlunda till och det är där vi hamnar hos Jamala. De två enda kvarvarande bidragen som inte är stöpta i samma form. Jag säger bara Lane Moje Serbien. Var håller ni liknande hus idag? När Italien som blivit begåvade med världens vackra sångspråk överger detta för slentrian engelskan då är vi riktigt, riktigt illa ute.

  @Adri med handen på hjärtat du har hela tiden varit en av de roligaste personerna att prata med här. Varför? vi har ju lika ofta totalt motsatt smak som vi har lika smak. men det är ju det som är grejen, det är det som gör diskussionerna om man bara respekterar varandra. Men jag läser det du säger om Grekland och bosnien-Hercegovina och då inser jag att du troligen är långt ifrån grundtankstänket och troligen mer i hittänkandet. jag kan ha fel och då får du gärna driva till mig om du så vill 🙂 Har en liten känsla av att du inte är så där jättegammal men jag kan ha fel om det också.

  Jag älskar som sagt musik och är deltidsmusiker kan man kalla mig. Vi har lite spelningar då och då. Faktum är att första gången jag stod på scen och uppträdde inför en större publik så var det med ett bidrag från ESC. Ett annat udda bidrag från Spanien från 1990. Gick i grundskolan då och vi skulle ha en större musikstund då föräldrar mm kunde komma och titta på oss. Jag var ihop med min första tjej som var Spanienfödd och inflyttad till Sverige. Hon, jag, hennes syster och dennes kille bildade en grupp och uppträdde med den här låten. Någon som kommer ihåg den? Jag dyrkade den men det hade väl både med att jag dyrkade ESC och att jag dyrkade tjejen att göra 🙂 Jag lirade gitarr o jädrar så jag tränade 🙂 Tror inte det fanns ett enda moves som de gjorde som vi inte plagierade 🙂 Jag höll på att sabba hela skiten för oss då jag höll på att stå på näsan då jag skulle rusa fram till tjejerna med min gitarr. Snubblade på en upphöjning i golvet men lyckades precis parera 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=7UOCbcYwM_w

  Back to business. Sorry det blev långt det här. Ta ett litet tag och kolla över alla bidrag som fick vidare från semifinalen. Hur många av dem har något udda i sig som vi inte sett förut. Hur många har något udda överhuvudtaget? Därför mina vänner säger jag och uppmanar alla här trots att det skär rakt igenom mig av obehag: Rösta på Jamala och låt det udda få ha kvar sin plats i ESC

  Eftersom jag lagt ut två spanska bidrag jag gillar och då jag föraktar årets kan jag väl lägga ut tidernas bästa från Spanien i mina ögon. Ett bidrag som förenar två saker till ett. Ett svängigt och samtidigt oerhört vackert bidrag.

  https://www.youtube.com/watch?v=naAC37W42ro

 2. hej

  Jag tror precis som oddsen för tillfället, dock att Vitryssland/Danmark kan ta den sista finalplatsen istället för Polen. Av dessa tre så hoppas jag att Polen tar det, men då jag är Stockholmsbo så såg jag IVAN sjunga “Help you fly”(Jag var egentligen där för Dami Im) och det var ändå ett bra framträdande.

  Min topp 19(Ja, jag räknar fortfarande med Rumänien, som en protest mot denna felaktiga diskvalificering) ser ut så här:
  1. Polen
  2. Rumänien
  3. Serbien
  4. Lettland
  5. Georgien
  6. Bulgarien
  7. Vitryssland
  8. Slovenien
  9. Litauen
  10. Australien
  11. Belgien(Luktar “Another one bites the dust”… På mils håll)
  12. Ukraina
  13. Danmark
  14. Israel
  15. Schweiz
  16. Norge
  17. Irland(Liveframträdandet var svagt)
  18. Albanien(Om inte ett mirakel sker har jag troligtvis glömt bort denna låt till nästa vecka, synd då Eneda är en bra sångerska)

 3. hej

  Jag menar att jag åkte till Eurovillage för Dami Im

 4. Marcus

  Inte en chans i h-e att Kaliopi bommar finalen.

 5. Micke

  @Marcus nej inte om man går efter kvalité men gör teleröstarna det?

 6. Adri

  Jag personligen hoppas att Makedonien åker ut. Kaliopi = lika bra som alltid. Hennes låt däremot? Ingenting för mig. Men jag tror nog dock hon tar sig till final med tanke på hennes röst + hon är ju en superstjärna i balkan-länderna och den delen av europa.

  Menmen… nog om det. Detta, likt första semifinalen, är ganska svår att tippa men jag TROR det blir något så här:

  ABSOLUT TILL FINAL:
  – Serbien
  – Ukraina
  – Australien

  TROLIGTVIS FINAL:
  – Lettland
  – Polen
  – Israel
  – Bulgarien
  – Belgien
  – Makedonien

  50/50-CHANS:
  – Vitryssland
  – Irland
  – Litauen
  – Danmark
  – Norge

  TROLIGTVIS UTSLAGNA:
  – Schweiz
  – Slovenien
  – Georgien
  – Albanien

 7. Micke

  Är du kvar K2? Du säger att vi nästan alltid har samma smak. Ok då testar jag 🙂 Har redan lagt ut detta men ska kolla med dig nu då. De tre bästa bidragen i mina ögon 2016 vann inte och fick inte representera sina länder. Ok då ska vi se vad du tycker om dem då? Får man fråga om du är tjej eller kille?

  Det tredje bästa bidraget i år fick en pallplats i sitt land som sedan representerades av ett bidrag som vi väl hört 43 gånger tidigare. Dessutom tyckte jag synd om tjejen i semifinalen. OJ!!! Så falskt det lät om henne. Men här kommer då plats 3.

  3. https://www.youtube.com/watch?v=JnVmDdLKuhE

  Det näst bästa bidraget kom tvåa i sitt lands uttagning. Det är refrängen jag älskar. Ett udda bidrag så som jag vill ha mer av. Vinnaren har jag redan sagt en väldig massa om.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=HD9ilT6bBN8

  Slutligen det i mina ögon bästa bidraget 2016. Vinnaren säger jag inget om för den gillar Schlagerpinglan.

  1. https://www.youtube.com/watch?v=r2uj_tO785c

 8. Daniela

  @Hej: ❤️

 9. Adri

  @Micke: ojdå, jag såg inte att du skrev till mig i första kommentaren så detta svaret blir lite sent men jag skriver här ändå.

  Men angående det jag skrev om Grekland och B/H så är jag inte helt säker på vad det är du syftar på, men det enda jag kan komma på som jag skrivit om dem handlade om jag tyckte det visade på en viss rättvisa i tävlingen då det finns en massa “anti-ESC”-människor som hela tiden påpekar att samma länder hela tiden tar sig till final (Ryssland, Grekland, Rumänien, Serbien, Sverige etc.) men när nu två länder som båda haft 100% succé i semifinalerna åker ut så kan de i alla fall få tyst på det argumentet. Det var det jag menade med att det fanns något LITE positivt i deras utslagningar.

  Sen att jag tycker det är rätt att låtarna åkte ut, handlar 100% om personlig smak då ingen av dem (framför allt inte B/H) var något för mig.

  Jag är jätteglad att Bosnien, Grekland, Makedonien etc vågar sticka ut och vara annorlunda. Men jag tycker inte det är en tillräcklig bra anledning för att skicka dem till final. Annorlunda behöver inte betyda bra, så även om jag är glad att de sticker ut och erbjuder variation så tycker jag likväl att det var helt rättvist att de fick stanna.

  Sen håller jag inte med dig (eller om det kanske var någon annan som skrev det, men tror det var du) om att allting är på väg att låta likadant. Där håller jag absolut inte med 🙂

  Armenien och Kroatien fick båda framgångar med poplåtar som ändå hade traditionella influenser (speciellt Armenien hade TYDLIGA armenska influenser). Jag tycker att folk lägger så stor vikt i språket och jag gör ju inte det. En bra låt är för det mesta en bra låt oavsett språk (undantag Albanien i år, den var bra på albanska, men totalt menlös på engelska)

  Sen vet jag inte helt vad jag ska svara på angående om jag är i “grundtänkandet” eller i “hittänkandet”. För jag tycker ju det är jätte, jättekul när så många olika stilar och kulturer möts under samma tak och så tycker jag det ska förbli och som sagt tycker jag fortfarande att det bjuds på enormt många stilar och ingen låter en annan låt likt.

  Men sen tänker jag såklart också på vilken typ av musik jag personligen gillar och då gissar jag väl att det är det du kallar “hittarna”.

  Jag är inte helt säker på om det jag skriver här är ett svar, men jag hoppas du förstår vad jag menar med detta långa svar 🙂

 10. K2

  Micke, jag är kvar och frågan är fri. Jag är en tjej men säkert lite äldre än sällskapet här. Jag har lyssnat på dina bidrag med blandade känslor. Tre helt olika stilar. Fördel för nr 3 som är helt ok att lyssna på och helt klart bättre än eländet i semin. Nr 2 känns svår förutom att hon har en bra röst. Nr 1 är lite lättare att ta till sig musikaliskt för där finns lite av igenkännande tack vare flöjten då det är just det som saknas i dom flesta låtar som är stöpta i samma form. Man lär väl inte bli särskilt överraskad ikväll heller.

 11. Adri

  @Micke: Vill påpeka att jag har väldigt blandad musiksmak så ibland kan jag tycka om en poplåt som inte krånglar till det alls (Ex: Moldavien och Litauen 2016) men nästan lika ofta kan jag uppskatta traditionella låtar på egna språket som man aldrig hör någon annanstans (Ex: Estland 2009, Kroatien 2009, Finland 2010 och Makedonien 2012)

  Så när jag lyssnar på låtarna tänker jag mestadels på hur jag personligen uppskattar dem och hur bra det helt enkelt låter i mina öron. Men samtidigt uppskattar jag absolut låtar som Greklands eller Bosniens låt i år, även om det inte är något jag vill lyssna på frivilligt igen 🙂

 12. Micke

  @K2 ok då välkomnar jag dig till bloggen K2. Om du är kvinna eller man gör ju egentligen detsamma men det är alltid intressant att veta. Du K2 jag har sagt det tidigare på bloggen att ålder har nada betydelse. om du är född 1910 eller 2010 så behandlar jag dig och diskuterar jag med dig på exakt samma sätt. Jag tror faktiskt alla här tycker detsamma. Ska givetvis inte tjata så detta blir det sista. Läs du bloggen men skriv gärna också 🙂

  Tyckte det var intressant att veta vad du tyckte om mina tre favvisar under året då du sa att vi haft så lika smak. Tack för svaret. Jag är allätare. Vissa dagar kan jag lyssna helt på hårdrock, andra dagar opera, ytterligare andra visor eller mer modernt eller vad som helst nästan. Det man kan veta inte är min musik (vilket de flesta här nog vet nu) är dutt dutt syntar och robotdansare :-9

 13. Nathalie

  Om Serbien, Albanien, Bulgarien & Slovenien ger höga poäng till Makedonien, vilket de borde- så tycker jag faktiskt att Kaliopi borde kunna ta sig vidare ikväll.
  Jag har för mig att det även bor många ex-jugoslaver i Schweiz med…
  Och om man samtidigt tänker på grannröstande, tycker jag att barnbidraget från Belgien borde falla. Österrikiska Zoe och hennes låt var underbar, men Belgien blir endast fånigt i mina öron…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se