RumänienTV-bolaget TVR har meddelat att Rumänien anmält sitt intresse inför Eurovision Song Contest 2017 och skickat in alla nödvändiga dokument. Förhoppningen är, om de kan betala avgiften, att EBU tillåter dem att delta trots att de blev uteslutna ur EBU inför förra tävlingen.

TVR påpekar dock att de fortfarande ser det som en möjlighet att de eventuellt kan komma att dra sig ur, vilket de kan göra fram till den 10:e oktober utan att riskera böter. Frågan är m.a.o. långt ifrån avgjord. (Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Precis som jag tidigare påpekat så vill jag gärna att TVR genomför Selecţia Naţională 2017 och att det leder till ett vinnarbidrag som garanteras en plats i ESC 2017, men att det i nuläget känns som ett icke troligt drömscenario.

Jag har svårt att se hur ett land kan tillåtas delta i ESC om de inte sköter sina ekonomiska åtaganden. Det hade skickat fel signaler till resten av deltagarländerna och i slutändan förmodligen riskerat hela tävlingens framtid. Så jag fortsätter att hoppas på det bästa medan jag förbereder mig för det värsta… om inget annat så för ESC:s skull.

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se