Hovig för Cypern 2017!

2016-10-21 (fredag)

Cypern TV-bolaget CyBC avslöjade i dag, fredagen den 21:a oktober, att de gjort ett internval som går ut på att de kommer att låta Hovig få representera Cypern i Eurovision Song Contest 2017.

Hovig, som ursprungligen kommer från Armenien och är känd från den grekiska versionen av X Factor 2009, har försökt att få representera Cypern i ESC två gånger, se länkar nedan. Precis som 2016 så kommer Cypern 2017 att tävla med en låt av den svenska låtskrivaren Thomas G:son. Bidraget presenteras vid ett senare tillfälle. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)


“HOVIG will represent Cyprus at the 2017 Eurovision Song Contest”

Länkar till smakprov på låtar med Hovig:
Stone In a River“, Hovig (4:a i “Eurovision Song Project 2015“)
Goodbye“, Hovig Demirjian (delad 3:a i Cyperns ESC-2010-uttagning)

Schlagerpinglan: Cypern blev därmed inte bara det första landet att presentera sin artist för Eurovision Song Contest 2017 utan de blev även det första landet (Sverige borträknat) som meddelar att de skickar ett “svensk-bidrag” till Kiev. Det ska bli intressant att se hur många länder som sällar sig till den gruppen i år. 😛

Hur som helst så tycker jag att det är väldigt roligt att Thomas G:son, som stod bakom Minus Ones fantastiska “Alter Ego” 2016, återigen får förtroendet att skapa ett nytt cypriotiskt mästerverk. Jag väntar med stor nyfikenhet på resultatet. 😀

Personligen så har jag ingen egentlig åsikt angående valet av Hovig mer än att jag inte trodde att han skulle vara 2017-valet. De skickade ju vinnaren av Eurovision Song Project 2015, John Karayiannis, till ESC 2015 och juryns vinnare Minus One till ESC 2016 så därför trodde jag att tittarnas vinnare Panagiotis Koufogiannis var det logiska valet, inte den artist som kom fyra. Nåja, det finns säkert en bra anledning till detta och det visar sig förhoppningsvis när de väl blir klara att presentera tävlingsbidraget. 😀

Mer information om Hovig Demirjian hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Cyperns förberedelser inför Eurovision Song Contest 2017 hittar ni här: “Cypern i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Hovig för Cypern 2017!”

 1. Micke

  Tråkigt att börja som en gnällspik men jag kan tyvärr inte låta bli. Årets första besked om klar artist mm blev ett riktigt anti för min del. Inte vad gäller artist för han vet jag inget om. Låter faktiskt skaplig på smakproven. Däremot tråkigt att vi ska fortsätta köra på inhyrda låtskrivare. Det är för mig ett riktigt, riktigt anti

 2. Lukas

  Håller med Micke, det känns trist att man kör på att importera igen… trodde att den där trenden skulle dö ut år 2017. Men nej, nu vet jag iaf att min favoritlåt (om jag hittar nån) inte kommer komma från Cypern.

 3. Adri

  Sålänge låtskrivarna presterar så bryr jag mig inte om de är inhyrda eller inte 🙂 Thomas G:son är fruktansvärt kompetent så jag kan förstå varför man vill sätta honom på det jobbet 😀

  (Även om jag verkligen avskydde “Alter Ego” i årets tävling)

 4. Schlagerpinglan

  Jag kan förstå er som är besvikna över Cyperns beslut att återigen köpa in ett utländskt bidrag. Själv hoppas jag på lite strängare ESC-regler som slutar med att endast inhemska artister och låtskrivare blir tillåtna. Är det landskamp så är det.

  I väntan på dessa regler så kan jag dock inte hjälpa att jag lider av en enorm dubbelmoral just när det gäller G:son. Han har skrivit så många bra ESC-bidrag att jag inte kan låta bli att känna en enorm nyfikenhet och förväntan inför bidrags-presentationen. 🙂

 5. Adri

  Det skulle nog bli väldigt svårt för San Marino då, men jag kan förstå tanken.

 6. Lukas

  Jag kan erkänna att jag också kör lite på dubbla måttstockar, i alla fall vad gäller mikrostater som importerar låtar. Där kan jag liksom känna att det inte är någon större fara på taket eftersom de annars inte får så mycket att gå på. Men Cypern är ju ändå ett kanske inte så där jättemycket större land, men ändå tillräckligt förmögna till att skicka något inhemskt material?

 7. hej

  Resultatet av ogae second chance är publicerat. Och mina tre favoriter (Avantasia, Mikael Saari och Kallay Saunders Band) kom alla i topp 10.

 8. Adri

  Kollade också resultatet av OGAE SECOND CHANCE CONTEST och överlag var väl resultatet inget att klaga på, förutom en sak.

  Raiven med “Crno Bel” fick endast 6 ynka poäng och kom 20/22… det där är en helt ovettig placering för ett sånt mästerverk. Menmen… jag får väl fortsätta njuta av den i ensamhet då!

 9. Adri

  Nu när både Turkiet och Slovakien återigen bekräftat sin frånvaro från tävlingen är det väl bara Moldavien och Australien kvar från 2016 års upplaga att uttrycka sig över sitt beslut!

  Jag tycker det är lite oroväckande när de tar så lång tid på sig… speciellt i Moldaviens fall för de kan mycket väl hoppa av pga “dåliga resultat” de senaste tre tävlingarna. Det var ju till stor del det som ledde till Portugals avhopp både 2013 och 2016.

 10. Lukas

  @Adri Vad gäller Moldavien, om de hoppar av, så kan det också bero på att de kanske inte heller har alla pengar de behöver. Jag har för mig att Moldavien är ett av Europas fattigaste länder.
  Australien räknar jag faktiskt inte med att de är med i år…

 11. Adri

  Jag räknar inte heller med att Australien kommer till skott i Kiev men jag hoppas då de
  1. verkligen presterat som in i på sina ynka två år (på två försök har de fått två bättre placeringar än vad Portugal fått på 48 eller nåt) och
  2. jag lever efter “the more the merrier”

 12. Schlagerpinglan

  @hej och Adri, Jag återkommer i morgon med en titt på resultatet av OGAE Second Chance Contest samt mina egna favoriter, som naturligtvis inte var nominerade. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se