Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har utökat sin spekulationslista med ytterligare två namn och säger sig nu veta 15 av de artister som kommer att delta i Melodifestivalen 2017. Här nedan ser ni den uppdaterade versionen, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2017 (enligt aftonbladet.se)
Les Gordons (bekräftade efter “Svensktoppen Nästa“)
The Fooo Conspiracy
Lisa Ajax (ev. med en låt av bl.a. Ola Svensson)
Elisa Lindström
Ida LaFontaine
Ace Wilder (ev. med en låt av Thomas G:son)
Mariette Hansson (saknar ev. tävlingslåt)
Alice Svensson
Robin Bengtsson
Boris René
Wiktoria Johansson (saknar ev. tävlingslåt)
Axel Schylström
John Lundvik
De vet du
Jon Henrik Fjällgren
Artister som “jagas” inför Melodifestivalen 2017 (enligt aftonbladet.se)
Tommy Körberg (med en låt ihop med Dead by april)
(Källor: aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Efter förra uppdateringen av spekulationslistan, då Ace Wilder/Thomas G:son-ryktet framfördes, så var jag ganska nöjd. Det räcker ju trots allt med ETT vinnarbidrag. 😉 Skulle det däremot visa sig att även min favorit från 2015, Jon Henrik Fjällgren, gör comeback så lutar det åt ett riktigt trevligt år… i alla fall artist-mässigt. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Sverige i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2017 – del 3”

 1. Mr A

  Så där kom vinnaren alltså Jon H Fjällgren. Ja om inte Yohio dyker upp.

 2. Lukas

  Det jag hoppas med Jon Henrik Fjällgren, om han är aktuell, är att han kommer tillbaks med nån låt som är i samma kaliber som en av hans tidigaste verk, “Daniels jojk”. Där lyckades han kombinera jojk med känslor på ett strålande sätt, nånting som jag tyckte föll bort en del i “Jag är fri”.

  Här är låten:
  https://www.youtube.com/watch?v=PL9_INg9u-E

 3. Micke

  @Lukas, vi är både överens och inte överens. Det är inte ofta numera som jag slänger mig in i snack om MF då jag inte ens kollar på företeelsen längre. Det går dock inte att helt undvika kontakt hur mycket man än önskar det 🙂 Många av bidragen går ju runt på radio mm så de kommer till en ändå. När jag hör dessa blir jag än mer övertygad om att jag tagit rätt val att hoppa av MF.

  Det finns dock undantag och ett av dessa ytterst få är Jon Henrik Fjällgrens låt “Jag är fri.” Blev glad när jag hörde den och insåg att åtminstone en lite annorlunda kunde leta sig in i den jämntjocka smeten. Tycker riktigt bra om den låten även om jag håller med dig om att den inte når upp till “Daniels jojk”. Men i tra la la MF hade en sådan aldrig fått utrymme trots klass, därför var de tvingade att förändra.

  Men som sagt Lukas “Daniels jojk” är på en högre nivå även för mig 🙂

  Om han skulle komma med en lika bra låt i MF 2017 så får du gärna gasta till så jag får koll och går in och lyssnar 🙂

 4. Adri

  Jag märkte ganska snabbt förra året att, när det gällde “Jag är fri” så, var jag i en riktig minoritet då jag inte fattade någonting. Den bara pågick i mina ögon, var lite som ett pausnummer för mig. (Gillade “Daniels jojk” vill jag dock poängtera)

  Jag gillade sista biten efter det att han snackat, då fick låten lite kraft i alla fall. Men i övrigt tyckte jag mest låten var som ett rakt streck bara.

  DOCK, så vill jag påpeka, tyckte jag att låten absolut fyllde sin plats i tävlingen och jag är mycket glad att den deltog då den bidrog med lite variation i året 2015 som var ett ganska svagt MF-år. Men jag är ändå glad att den ändå inte vann.

  Om han deltar ska han absolut få en chans till att imponera på mig, för det är inte alltid det klickar för mig på första försöket men sen andra gången så smäller det till ordentligt. Så var det t. ex för mig gällandes Oscar Zia. Hans låt 2014 var för mig en ren töntfest, men sen kom han i år och kom på en mycket, mycket välförtjänt andraplats.

  Sen tror jag tyvärr inte att någon som Jon Henrik Fjällgren faktiskt kan komma att vinna, då 50% av våra röster kommer från en internationell jury. De satte rejält med käppar i hjulen för honom 2015 och deltar han inom samma genre 2017 så kan jag bara se att det kommer hända igen.

 5. Adri

  MF är mycket varannat för mig. Varannat år är det en kanontävling, sen varannat år är det väldigt väldigt låg kvalité.

  2011 – Riktig kass kvalité på låtarna.
  Min vinnare: Loreen – “My heart is refusing me”
  2012 – Kanonår. Många värdiga vinnare i mina öron.
  Min vinnare: Loreen – “Euphoria”
  2013 – Riktigt kalkonår.
  Min vinnare: Ulrik Munther – “Tell the world I’m here” eller Amanda Fondell – “Dumb” (ingen av dem låtarna hade ens varit nära final 2012 i mina öron)
  2014 – Fantastiskt år.
  Min vinnare: Ace Wilder – “Busy doin nothing”
  2015 – Mediokert.
  Min vinnare: Mariette – “Don’t stop believin'”
  2016 – Riktigt riktigt grymt bra år.
  Min vinnare: Ace Wilder – “Don’t worry”

  Detta tänket gör så att jag inte vågar ha så höga förhoppningar på 2017 års upplaga. Men om det visar sig att Ace Wilder, Mariette och Wiktoria faktiskt ska delta så har jag ändå lite att se framemot. (Dock ser jag gärna att Wiktoria slipar sin röst lite)

  Sen om Tommy Körberg och Dead by April faktiskt ska delta och samarbeta så ska det bli mycket spännande att se framemot resultatet, även om det inte låter som någonting för mig. Dead by Aprils låt från 2012 var för mig sämst det året (t.o.m efter Sean Banan…), till 99% på grund av growling-ljudet.

 6. Adri

  (lite spam här… förlåt för det)

  Jag tycker Melodifestivalen oftast erbjuder en ganska bra variation, och de tycker jag de ska fortsätta med… men jag hoppas ändå innerligt att det inte stämmer att “De vet du” ska delta. Jag klarar inte av dem.

  Stör mig överhuvudtaget på “rolig musik” (Gud vilken glädjedödare jag verkar vara… men jag kan inte komma på något exempel alls på en skämtlåt i MF eller ESC jag gillat)

 7. Jonas

  @Adri en bra skämtet finns det ju ändå markoolio & linda bengzing – värsta schlagern.

 8. Lukas

  @Jonas, en detalj bara. Den låten tävlade aldrig.

  I vilket fall har jag dragit ner förväntningarna väldigt mycket på senare år. Antingen pga dåliga lineups eller “dåliga” resultat (alltså, att det inte alls gick som jag hoppades).

  2011 – Relativt bra, i stort sett gick samtliga av mina favoriter vidare, men vinnaren var inte bra. Bara först efter Eurovision när Saade blev trea (vilket jag faktiskt inte alls väntade mig) kunde jag finna en viss uppskattning i den.

  2012 – Ok. Dead By April som var mina favoriter då gick vidare (och jag älskade growlet). Men sen vann ju Loreen en jordskredsseger, och det var ju inte så mycket att orda om.

  2013 – Började väldigt svagt, men sen kom ju min stora favorit i slutet, Bed On Fire, och rättmätigt gick den raka vägen till final. Tyvärr har det visat sig vara sista gången jag kunde känna mig nöjd efter en MF-kväll. Jag anser än idag att Ralf blev bestulen på segern. Tror faktiskt den hade gått bra i Eurovision också.

  2014 – Illa! Låtmässigt lyckades jag hitta flera pärlor, framför allt Outtrigger, “Echo”. Problemet? Ingen nådde finalen!

  2015 – Svagare startfält får man leta efter. Det enda jag egentligen hoppades på var att Dolly Style skulle åka ut. Vilket de till slut gjorde i andra chansen. Som jag själv sa efter det “Hello hi~ AND GOODBYE.”

  2016 – Samma problem som 2014 fast värre. Trots att det var som 2015 att man skar ner på antalet tävlande lyckades jag hitta tre låtar jag gillade. “100%”, “You Carved Your Name” och “Runaways”. Men inte nog med att ingen av dem nådde finalen, de fick inte ens en andra chans.

  Så ja… de senaste tre åren har MF verkligen kraschlandat för mig. Och jag undrar om det överhuvudtaget kommer kunna förändras. Kanske, men hoppet försvinner för varje år.

 9. Adri

  För mig finns det i alla fall den trösten, sen 2014, att även när kvalitén sjunkit (som 2015) har nästan alla mina favoriter gått vidare MINST till andra chansen.

  Finns såklart några undantag: “Black Swan” 2015, “You carved your name” 2016 och “Hela natten” 2014, men överlag har jag lämnat de flesta MF-kvällar mer eller mindre nöjd.

  Jag har svårt att se att MF inom snar framtid kommer bli mörkare för mig än 2013. Riktigt låg kvalité på låtarna och de mycket(!!) få som ändå lyckades ha något åkte NÄSTAN alla ut. Ulrik var väl lilla räddaren i finalen för mig, med Louise Hoffsten och Ralf Gyllenhammar som “dugliga” alternativ medan resten av startfältet var lite av ett skämt. (Förlåt till de som faktiskt uppskattade Robin Stjernberg, Yohio, Anton Ewald eller State of Drama).

  Nej, 2013 var på egen hand nära att få mig att lämna MF-bubblan… men med tanke på tävlingens (för mig) uppsving både i line-up och framför allt resultat är jag glad att jag stannade kvar!

 10. Adri

  @Lukas: Även om jag gärna, för nyfikenhetens skull, ser Dead by April återvända med Tommy Körberg så har jag fortfarande svårt för dem. De är lite som ett pojkband, som leker tuffa för mig.

  Men, glad att du nämnde Outtrigger… de hade jag nästan glömt. “Echo” var ju riktigt grym (ingenting mot “Busy doin nothing” dock, men den var såå överlägsen det året). De får MER än gärna återvända till tävlingen med något dylikt. Där gillade jag dessutom growl-delen, låtens svagaste punkt men inget som störde 😀 Tack för att du påminde mig om dem!

 11. Johanna

  Ser inga intressanta namn här så jag hoppas verkligen att de intressanta dyker upp när de väl avslöjas:-)

 12. Jonas

  Daniels jojk nämndes tidigare här, den sjunger han till minne av sin döde barndomsvän. Årets vinnare Jamala framkallar hos mig samma innerliga känslor när hon framför sin låt till minne av vad hennes mormor blev utsatt för 1944. Jag har svårt att se hur jon henrik ska kunna få in samma känslor i en annan sång. Även om han skulle göra det är han ett eller två år för sent ute. Två likvärdiga låtar brukar sällan vinna två år på raden.

  Vill också säga att jag är medveten om att värsta schlagern aldrig har tävlat. Men den borde ha gjort det bättre låt än En jävla schlager.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se