Eurovision 2017: Blandade nyheter

2016-12-07 (onsdag)

ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en blandad kompott av korta nyheter med anknytning till Eurovision Song Contest 2017:

Polen Polen: Nationell final i februari utlovad
En talesman för TV-bolaget TVP har bekräftat att Polens bidrag i ESC 2017 kommer att utses genom en nationell final i februari. Ytterligare information kommer när allt är klart. (Källa: wiwibloggs.com)
Tyskland Tyskland: 33 artister vidare i “Unser Song 2017”
Över 2000 artister har anmält sig till Tysklands ESC-uttagning men endast 5 stycken får delta i finalen den 9:e februari. Som ett första steg i utgallringen har juryn valt ut 33 artister, ni hittar dem alla här. (Källa: eurovision.de)
Tjeckien Tjeckien: Över 300 låtar mottagna
TV-bolaget ČT har stolt avslöjat att de fått in över 300 låtar efter att deadline passerats den 30:e november. Nu återstår det endast att lyssna igenom alla bidragen och göra det utlovade internvalet. (Källa: escxtra.com)
Ungern Ungern: A Dal 2017-final den 18:e februari
Den 8:e december kommer Csilla Tatar och Levente Harsanyi hålla i en presskonferens där allt om A Dal 2017, inkl. programledarna, artisterna, bidragen och jurymedlemmarna, kommer att presenteras. Källan, escbubble.com, menar även att finalen kommer att avgöras den 18:e februari. (Källa: escbubble.com)
ESC2017 ESC 2017: Slogan och logo väntas redan i december
Oleksandr Kharebin, NTU:s förste vice generaldirektör, uppger i en intervju att både slogan och logotypen för Eurovision 2017 väntas redan i december. Oleksandr säger även att huvudmålet för NTU, förutom att klara av att organisera tävlingen, är att besegra Ryssland i det pågående informationskriget. (Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Som synes så rapporteras det framsteg på många fronter, t.o.m. vad gäller ESC-förberedelserna i Ukraina. 🙂

Som utomstående betraktare så tycker jag dock att NTU borde lägga mindre krut på informationskriget och mer fokus på ESC-förberedelserna, för resultatet kommer ju att tala för sig självt i maj oavsett. EBU:s tidigare uttalanden om att de var oroliga p.g.a. att NTU låg efter tidsmässigt går ju trots allt inte att informationskriga bort utan det löses endast med hårt arbete. Förhoppningsvis lyckas de ta igen förlorad tid och kan imponera på oss alla med en väl fungerande tävling i Kiev om fem månader. 🙂

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Eurovision 2017“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se