Estland För en tid sedan avslöjade TV-bolaget ERR namnen på de artister, bidrag och låtskrivare som kommer att tävla i “Eesti Laul 2017“, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, se startfältet här.

Förra torsdagen presenterades de bidrag som ska tävla i den första semifinalen, lyssna på dem här, och i dag är det dags för bidragen som ska delta i den andra semifinalen, den 18:e februari, att premiärspelas. Ett bidrag i timmen mellan 09:00 och 18:00 CET via bl.a. ERR:s Eesti Laul-sida är det utlovat, se mer info här.

De tävlande artisterna / bidragen / låtskrivarna i Estlands “Eesti Laul 2017”:

Semifinal 2, 18:e februari:
Keep Running“, Liis Lemsalu
(Liis Lemsalu, Mihkel Mattisen, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin)
etv.err.eelåttext
Verona“, Koit Toome ja Laura
(Sven Lõhmus)
etv.err.eelåttext
This Love“, Rasmus Rändvee
(Bert Prinkenfeld, Stewart James Brock, Ewert Sundja, Rasmus Rändvee)
etv.err.eelåttext
Spirit Animal“, Kerli
(Kerli Kõiv, Brian Ziff)
etv.err.eelåttext
All I Need“, Daniel Levi
(Ago Teppand, Daniel Levi Viinalass)
etv.err.eelåttext
Make Love, Not War“, Alvistar Funk Association
(Inga Kaare, Margus Alviste, Jürgen Urbanik)
etv.err.eelåttext
Sounds Like Home“, Close To Infinity featuring Ian Karell
(Ian Robert Karell, Johannes Kanter, Sander Ulp, Tanel Kordemets)
etv.err.eelåttext
Electric“, Almost Natural
(Amiran Gorgazjan, Anis Arumets, Noah McNamara, Willie Weeks)
etv.err.eelåttext
Vihm“, Antsud
(Aile Alveus-Krautmann)
etv.err.eelåttext
We Ride With Our Flow“, Angeelia
(Angeelia Maasik, Andres Kõpper)
etv.err.eelåttext

Schlagerpinglan: Vill ni ha ännu fler bidrag med Eurovision-ambitioner att lyssna på så hittar ni länkar till de olika uttagningarna i bl.a. Georgien, Schweiz, Spanien, Vitryssland, Finland och Ukraina samlade här: “Eurovision 2017-kandidater att lyssna på (så här långt)“.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Estland i ESC 2017“.

Spanien På tal om annat så kommer de 10 bidrag som tagit sig vidare i Spaniens Eurocasting-del att avslöjas i dag via rtve.es med start klockan 13:00 CET. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till ““Eesti Laul 2017”: Lyssna på Semifinal 2-bidragen”

 1. Micke

  Oj vad ska man säga om de här två som hittills släppts? Ettan måste vara väldigt nära årets tråkigaste refräng medan tvåan måste vara årets hittills största låtstöld. Men jag ger inte upp det är åtta kvar 🙂

  Angående min kommande topp 10 så är det kul att alla länder finns med där förutom Finland (som jag lagt ned för ESC 2017) och Schweiz (som ligger farligt nära samma åtgärd). Men de övriga sex är representerade på min topp 10 som egentligen kommer att bli en topp 15. Ungern och Ukraina har jag inte ens lyssnat igenom allt så som jag gjort med övriga.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Låtstöld, säger du? Jag fastnade för låten direkt och kände ett mysigt igenkännande men det ringde aldrig några klockor. Någon ledtråd?

  Vad gäller Ukrainas onlineuttagning så är det kanske lite slöseri med tid då det endast är ett av alla bidragen som går vidare till finalen. Men, men… jag hittade två låtar som jag gillar att lyssna på så jag är nöjd. 😀

 3. Micke

  @Pinglan, jag släpper det där med låtstöld. Gillar du bidraget så gör det du. Det ska inte jag förstöra. Vad gäller Ukrainas bidrag så har jag bara lyssnat på de fyra som du nämnde extra. Ett av dem gillar jag skarpt

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Vi kan använda andra ord, för jag blev lite nyfiken. Vilken låt tycker du att det låter som att den inspirerats av? 🙂

 5. Micke

  Grejen är att det handlar om mer än inspirerats. Inte så som Hasse Anderssons bidrag för så kan det bara gå till i Sverige utan att någon reagerar och gör något. Men som sagt. Nej pinglan jag lämnar det men jag kan ju säga mindre känd från några som pratar modernt 🙂 Resten lämnar jag till andra att lista ut. Det är jag som tyvärr får glappkäft ibland pinglan och slänger ur mig dumma grejer utan att tänka på att det kan förstöra för andra som tycker om låten. Sorry

 6. Adri

  Av de sex bidrag som släppts hittills är jag väldigt optimistiska. Har redan hittat fem som är värdiga att gå vidare, ett som jag gärna släpper med detsamma. Så det är nästan att jag hoppas att de övriga fyra ska hålla lite lägre/medelmåttig kvalitet så att det blir enklare att rangordna.

  Av dessa sex är min lista hittills:

  1. Spirit Animal (som väntat, Kerli är fantastisk)
  2. Verona
  3. All I need
  4. Keep running

  5. Make love, not war (avskyr verkligen den låttiteln men låten i sig var lite härlig)

  6. This love (Låter som en vattnad version av “Play”, och den gillade jag aldrig från början)

 7. Adri

  av Estlands alla släppta låtar är dock “In or out” fortfarande på den översta guldplatsen.

  1. In or out
  2. Spirit Animal
  3. Verona

 8. Micke

  Det här var något helt annat än Semifinal 1 och tyvärr i negativ mening. I den första var det för mig klockrent där fanns fem bidrag jag tyckte om. I den hittar jag inte någon som matchar de fem. Visst jag älskar när det finns udda bidrag, vilket är anledningen till att jag överhuvudtaget finns med i den här bubblan. Ett sånt bidrag är “Vihm“, Antsud som jag inte ens skulle ägna en sekund utanför ESC men som i ESC blir ett glädjepiller och ger mig extra lust för tävlingen. Där finns också ett bidrag som jag inte riktigt vågar uttala mig om än för den kan utveckla sig åt båda håll. Pratar om “We Ride With Our Flow“, Angeelia. Om nån vecka kanske på min topp 10 men den kan då lika gärna vara på min botten 10.

  I övrigt då? “Verona“, Koit Toome ja Laura är ju given bland mina fem egentligen men jag tvekar och anledningen har jag redan snackat om längre upp här. Låt ett och fem är skräckexempel på låtar som känns som de byggs upp till något bra men som sedan massakreras i en horribel refräng. Så var hitta övriga tre? Solklar är en småmysig “Make Love, Not War“, Alvistar Funk Association. SEn vet jag inte. Låt 4, 7 och 8 är alla tre skapliga och får kämpa om den femte finalplatsen.

 9. Adri

  Vilken låt är det du anser att “Verona” stulit från? 🙂

  Också nyfiken 🙂 (och jag är säker på att det inte kommer ta bort mina positiva åsikter om bidraget. Vill bara höra och avgöra själv… om jag nu inte redan hört den)

 10. Micke

  Ta inte illa upp Adri men jag avstår. Fick ett hjärnsläpp bara utan att tänka på att jag kan förstöra för andra. Än värre med tanke på att jag gjorde samma sak med ett annat bidrag inför 2016. Trodde man lärde av sina misstag men tydligen inte. Säger bara som jag sa till Pinglan mindre känd med några som pratar modernt

 11. Micke

  Så här vill jag sen den estniska finalen avslutas

  1. “Valan pisaraid“, Janno Reim & Kosmos
  2. “In or Out“, Elina Born
  3. “Vihm“, Antsud
  4. “Feel Me Now“, Ariadne
  5. “We Ride With Our Flow“, Angeelia
  6. “Verona“, Koit Toome ja Laura
  7. “Slingshot“, Lenna Kuurmaa
  8. “Make Love, Not War“, Alvistar Funk Association
  9. “Hurricane”, Leemet Onno
  10. “Spirit Animal“, Kerli

 12. hej

  Otroligt nog så har nog jag och Micke exakt samma topp 3, så här hoppas jag nämligen att det går i Eesti Laul:
  1. “Valan Pisaraid” Janno Reim och Kosmos
  2. “In or out” Elina Born
  3. “Vihm” Antsud
  4. “Hurricane” Leemet Onno
  5. “Verona” Koit Tomme ja Laura
  6. “We ride with our flow” Angeelia
  7. “Everything but you” Carl-Philip
  8. “Make love not war” Alvistar Funk Association
  9. “Suur Loterii” Ivo Linni
  10. “Sounds like home” Close to infinity feat. Ian Karell

 13. hej

  Men “Supernatural” är typ lika bra som Sounds like home, och skulle lika gärna kunna vara på min plats 10, men det är framför allt vem som helst ur min topp 4, särskilt då Janno Reim och Kosmos, som jag hoppas vinner

 14. Micke

  @Hej, inte nog med det jag ser att vi på topp 9 har alla bidrag gemensamma förutom två 🙂 En liten tanke om det som skiljer oss på topp 9. “Feel me now” som jag har med är en riktig växare för mig. Blivit allt bättre. Min andra “Slingshot är lite på väg åt andra hållet. Om de två du har på topp 9 som inte jag har. “Suur Loterii” är helt ok för mig men inget speciellt. Det som verkligen skiljer oss åt är “Everything but you” som är ett av de bidrag jag absolut inte vill se som vinnare. Det är främst refrängen som ger mig de vibbarna. Men visst sju lika av nio är inte illa 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se