Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 11 av 25:


Gone” – Bodies Without Organs (5:a i deltävling 2 i MF 2005)

Schlagerpinglan: Bodies Without Organs (eller snarare BWO) och deras 2009-försök “You’re Not Alone” hade jag på plats nr 23 på min topp-25-lista över “missade-finalen-favoriter” men deras första försök, “Gone” i Melodifestivalen 2005, är min största favorit av alla deras bidrag och spelar i en helt egen liga.

Anledningen är, för de som delar min musiksmak, väldigt uppenbar. Kombinationen av de underbara melodislingorna och den passande rösten är helt omöjlig att motstå. Hur man inte kan vilja lyssna på låten om och om igen var något jag försökte förstå mig på 2005… och jag kan väl inte säga att det klarnat med åren. Låten är, för mig, lika vacker än i dag. 🙂

Extra-info: BWO har deltagit i Melodifestivalen ytterligare två gånger: 2006 blev det en andraplats med “Temple of Love” medan det 2008 blev en tredjeplats med “Lay Your Love on Me“. Enligt min smak så hade de (och ett antal bidrag till) varit värdiga vinnare båda åren, men ibland får man uppenbarligen vara nöjd om de “bästa” bidragen ens når finalen. 😉

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se