Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 9 av 25:


La chica de la copa” – Pablo Cepeda (7:a i deltävling 2 i MF 2006)

Schlagerpinglan: Egentligen så känns det lite fel att ta upp finalfältet i Melodifestivalen 2006, som jag tyckte var riktigt bra, i detta sammanhang men då de missade en del guldklimpar så har jag inget val. Vissa låtar tar lång tid att få upp ögonen för, vissa bleknar med tiden, en del förstår man sig aldrig på medan det finns de som fastnar direkt och aldrig verkar tappa sin glans. “La chica de la copa” tillhör, för mig, den sistnämnda kategorin vilket gör att jag aldrig kommer att förstå hur det bara kunde bli en sjundeplats i deltävlingen. Fel tidpunkt, skulle jag gissa, men då jag tycker att den är näst intill tidlös så köper jag det inte rakt av. 😉

Extra-info: Som låtskrivare har det däremot gått bättre för Pablo Cepeda då han 2002, tillsammans med de andra fyra låtskrivarna, kom tvåa i finalen med “Adrenaline“, framförd av Méndez (som i sin tur fick en 21:a-plats på min lista, fast med låten “Carnaval“).

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till ““La chica de la copa” – Pablo Cepeda (MF 2006)”

 1. Lukas

  Här är jag helt inne på din linje! Lika lite förstår jag hur denna kunde åka ut då jag minns att den var finaltippad.

  Däremot kan det ha att göra med att jag såg deltävlingen live just då. Jag ska inte säga att jag är vidskeplig, men jag misstänker att det kan vila en förbannelse över mig och favoritbidrag när jag tittat live då alla jag hållit på alltid kommit sist! (I det här fallet var denna och den som blev sist mina favoriter, ja, “Oh Yeah” är en guilty pleasure för mig)

 2. Adri

  Det verkar vara väldigt svårt att delta i Melodifestivalen när man försöker visa upp en annan kultur än den svenskar generellt är vana vid. Då går man antagligen in med oddsen emot sig.

  Det kan absolut gå bra, som det gjorde för till exempel: Mendez 2002, Javiera 2002, Saraha 2016 eller Andres Esteche 2004.

  Men det känns som att den större sannolikheten är att man kommer åka ut ganska snabbt: Simone Moreno 2006, Gregor 2006, Andra Generationen 2008 OCH 2010, Fernando Brito 2003, Baccara 2004, Getty Domein 2010, Sheida 2007, Sofia 2007 OCH 2009, Mickey Huskic 2008, OPA 2012 och i det här fallet Pablo Cepeda 2006.

  Jag tycker det här verkar varit ett problem franför allt där runt 2006-2010 så Pablo kanske helt enkelt valde helt fel tidpunkt att tävla på.

  Jag tycker egentligen inte denna låt har något speciellt. Men den deltävlingen som denna låt deltog i var så extremt svag så tycker jag ändå den kunde fått en andra chans åtminstone.

  Kikki Danielsson och Östen Med Resten förtjänade i mina öron, inte de placeringarna de fick. Och två av låtarna från den deltävlingen; Niclas Wahlgren och The Elephantz är några av bottenbidragen genom Melodifestivalens historia för mig.

  Så även om denna låt inte väcker något inom mig egentligen så fanns där fyra sämre låtar den deltävlingen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se