StorbritannienSchlagerpinglan: I kväll, fredagen den 27:e januari, är det dags för finalen av Storbritanniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. En expertpanel kommer att få ge sina åsikter om de 6 tävlande bidragen men det är 50/50 jury- och tittarröster som utser vinnaren.

Här nedan ser ni lite info om uttagningen i stort, startfältet, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Storbritanniens nationella ESC-2017-final:
6 bidrag tävlar i finalen som avgörs i London den 27:e januari.
Showen kan ses via BBC Two, BBC iPlayer, bbc.co.uk och filmon.com kl. 20:30 CET.
Vinnaren kommer att få representera TV-bolaget BBC och Storbritannien i ESC 2017.
Under programmets gång kommer en expertpanel, bestående av Sophie Ellis-Bextor, Bruno Tonioli och CeCe Sammy, att dela med sig av sina åsikter.
Vinnaren utses genom 50/50 jury- och tittarröster där juryn består utav åtta musikproffs.
Mel Giedroyc är programledare för “Eurovision: You Decide“.
Finalen kommer att gästas utav Alexander Rybak och The Vamps.


“Freedom Hearts“, Olivia Garcia (en av de brittiska finalisterna)

Storbritanniens “Eurovision: You Decide”, 27:e januari:

Bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. I Wish I Loved You More“, Holly Brewer
(Kevin Fisher, Courtney Harrell, Laurell Barker, Mattias Frändå, Johan Åsgärde, Oliver Lundström)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
2. Light Up The World“, Danyl Johnson
(Dan McAlister, Rick Blaskey, Greg Walker, Chris Sutherland, Ameerah Roelants)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
3. Never Give Up On You“, Lucie Jones
(The Treatment, Emmelie de Forest, Lawrie Martin)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
4. Freedom Hearts“, Olivia Garcia
(Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Linnea Nelson, Laurell Barker)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
5. What Are We Made Of“, Nate Simpson
(Jon Hällgren, Eric Lumiere, DWB)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien
6. I Don’t Wanna Fight“, Salena Mastroianni
(The Treatment, Nicole Blair, Marli Harwood)
StorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannienStorbritannien

Schlagerpinglan: När det gäller Storbritannien så förstår jag inte varför jag skruvar upp förväntningarna så högt varje år. Vid det här laget borde jag ha förstått att de gör en stor skillnad på “musik” och “ESC-musik”. Vare sig det beror på att de inte bryr sig eller om de är så måna om att behaga ESC-publiken att de tänker några steg för långt så tror jag att de hade mått bra av att ta några steg tillbaka och börja om på ny kula 2018 med helt nya idéer.

Missförstå mig inte, jag har sett betydligt sämre startfält än ovanstående. Jag kan t.o.m. ge flertalet av bidragen credit för att vara välskrivna, kompetenta och “teoretiskt bra”, men “tråkigt” är tyvärr det ord som beskriver startfältet bäst så här på förhand. Det finns dock en ljusglimt i dimman och det är de live-framträdanden som artisterna ska ge i kväll. Kanske, kanske kan några av dem väcka liv i sina låtar och leveverera något som berör. Än är det m.a.o. inte kört för den egensinniga ön. 🙂

Det bidrag som växt mest för mig under de få dagar jag lyssnat på bidragen är “Freedom Hearts” och det är väl här jag har störst förhoppningar om det slutliga helhetsintrycket. Även det bidrag som intresserade mig mest efter den första genomlyssningen, “Light Up The World“, är jag extra nyfiken på även om låten redan hunnit dala en del för mig.

Sammanfattningsvis så kan man säga att jag inte har någon direkt personlig favorit i kväll men hoppas på en rejäl överraskning som kan övertyga mig om att BBC trots allt sållat fram ett bidrag som kan hjälpa dem tillbaka till den övre halvan av ESC-resultattavlan. Lycka till, Storbritannien! 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2017“.


Förslag på ät- och drickbara tillbehör till Storbritanniens final:

Schlagerpinglan: Förra året testade jag att servera te, kakor och fudgestickor från Storbritannien, men det var ingen höjdare. I år så blir det i stället ett säkert kort: Fish and Chips with mushy peas and tartar sauce tillsammans med lite brittisk cider (den cidern som ses på fotot fick tyvärr underkänt så det blir en annan sort som serveras i kväll).

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Storbritannien 2017: Allt inför “Eurovision: You Decide””

 1. Micke

  Alltid lika tråkigt när det gäller detta fantastiska musikland och deras inblandning i ESC men detta är det enda jag kan göra angående deras medverkan 2017:

  Ranking av klara bidrag till ESC:

  1. Vitryssland
  2. Albanien
  3. Georgien
  4. Storbritannien

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Oj, det var ord och inga visor. 😀

 3. Micke

  Ledsen pinglan aldrig kul att vara gnällig men jag tycker faktiskt inte att Storbritannien visar respekt för tävlingen. De skickar bidrag som inte ens skulle platsa topp 1000 på en topplista från dem under ett år. Man undrar varför de inte helt enkelt drar sig ur.

  Nu när jag ändå är på lite gnällhumör tänkte jag göra mig av med det med lite extra. Sen blir det en positiv och glad Micke 🙂 Vi pratar hela tiden om vilka bidrag vi gillar bäst i år och andra år, vilket är helt rätt. Där ska fokus ligga. Tänkte bara som en liten kul grej göra ett undantag och ranka de fem värsta bidragen jag vet genom alla år.

  PLATS 5
  https://www.youtube.com/watch?v=3uNfhj66GOo

  PLATS 4
  https://www.youtube.com/watch?v=u9MFvv1OcAk

  PLATS 3
  https://www.youtube.com/watch?v=GWYhRRa96B8

  PLATS 2
  https://www.youtube.com/watch?v=vtjdTPnCcu0

  PLATS 1
  https://www.youtube.com/watch?v=IaFPwrkzdmk

 4. Adri

  Jag kan nästan kopiera vad du skrev Pinglan. Ingenting där ovan är uruselt men de går inte någon ynka millimeter utanför sin comfort zone och hela startfältet är bara riktigt riktigt tråkigt och safe.

  Jag hoppas i detta svaga startfält att artisterna kan höja låtarna live, för jag har egentligen inget illa att säga om artisterna. Tvärtom verkar alla väldigt kompetenta och förtjänta av bättre.

  Men jaja, någon av dessa kommer stå på scen i Kiev i maj och då får jag väl säga att jag blir gladast om det skulle bli “Freedom hearts” eller “I don’t wanna fight”

  (Freedom hearts är nog den låten jag tycker är “bäst”, men I don’t wanna fight är den enda låt man inte hört 10000 gånger förr, man har hört den förr… säkert 1000 gånger, men i detta beiga startfält lyckas det ändå vara den mest unika låten)

 5. Adri

  Precis som Micke skrev så kommer Storbritannien oavsett val att tyvärr hamna sist på min lista över de klara bidragen.

 6. Adri

  (Dock så vet jag inte hur mycket det egentligen säger då jag gillat alla de tre låtar som valts hittills)

 7. Adri

  Micke: Jag var lite rädd att du skulle ta med Spaniens låt från 2016 på din botten 5-lista, men vad bra för mig som gillade den då att du inte tyckte den var sååååå dålig. Den höll något mått i alla fall tydligen. Trodde dock att du skulle ta med Montenegros låt från 2013 på listan, minns mycket väl hur mycket du rantade om vad du tyckte om den låten då. Och det var inte direkt ord av uppskattning om man säger så 🙂

  Så vad tycker jag om dina val?

  Femman: Inte med på min botten 5. Det är verkligen en dålig låt. Jag undrar om det finns någon som faktiskt gillar den. Det enda som kompenserar lite är att de själva verkar medvetna om vad det är de gör. De verkar ju själva inte tro det är ett mästerverk direkt.

  Fyran: Aldrig hört innan. Första intrycket: väldigt, väldigt meh.

  Trean: Gillade den då 2006, men så var jag också 11-12 år. Nu ser jag att låten bara är en i mängden ostiga fredslåtar. Artisterna har ingen kemi heller, utan de försöker verkligen bara “outshine” varandra.

  Tvåan: Absolut ett av Sveriges sämsta bidrag. Det tråkiga är att jag ändå hör potential. När trumbeatet sätts igång när han sjunger “Those were the days if only you…”, då känner jag ändå att jag vill lyssna vidare. Men sen kommer refrängen. Den där ökända refrängen och tar död på allt. Robin sjunger bra, men har noll karisma och noll utstrålning.

  Ettan: Här håller jag med dig. Kanske inte sämst genom tiderna. Aldrig funderat på det, men tveklöst på botten fem. Det finns inget som kompenserar hur dålig denna låt är. Artisterna är inte kompetenta, låten är rätt av dålig, framträdandet billigt och texten är så pass fruktansvärt dålig att man näst inpå förlorar förmågan att skratta. Som tur är verkar Europa hållt med eftersom den kom på plats 42/42 när den deltog. Dock lyckades de undkomma nollpoängaren… på något sätt. Vet inte hur.

 8. Micke

  @Adri, Självklart tycker jag Spaniens bidrag 2016 är det värsta av alla men eftersom jag visste att du tyckte om den ville jag inte placera den på listan. Just kiding Adri 🙂 Nej då den är inte bland de fem värsta genom tiderna även om den för mig rankas väldigt lågt. Däremot var det mycket, mycket nära att Montenegro 2013 kom med på listan. Jag har nämligen sex bidrag som är bra mycket värre för mig än allt annat men jag kunde inte riktigt bestämma mig för om Israel 2000 eller Montenegro 2013 skulle med på listan på plats fem.

  Jag ser i alla fall att vi tycks vara överens om att det inte är några kanonbidrag direkt de här fem 🙂 Du har visserligen tydligen aldrig hört Storbritannien 1990 förut och det gör mig lite orolig för din fredagskväll. Hoppas du inte hade några större planer för kvällen för jag gissar att du fortfarande har fullt upp med att försöka få upp hakan från golvet efter chocken du måste ha fått av bidraget. Hoppas du snart kommer loss så du får en bra kväll trots allt 🙂

  Har du någon egen Botten 5 förresten?

 9. Adri

  Micke: Nja jag har inte direkt tänkt på det. Men jag har absolut några kandidater. Jag är ju inte vidare kräsen med musik så de låtar som oftast placerar sig lägst på mina årliga listor är mest bara tråkiga, eller såå safe så man kräks (Irland 2016 till exempel)

  Men trots att det inte krävs mycket för att tillfredsställa mina öron LITE grann i alla fall så finns det vissa låtar som verkligen misslyckats med det för min del.

  Jag har en liten hög med kandidater. Jag föddes 1994, och började kolla på ESC 2003 så det är ganska naturligt att majoriteten av mina låtar kommer från och med det året, men jag har även vissa låtar från tidigare år som jag på något sätt kommit över (och sen ångrat att jag kommit över)

  Som sagt, vet jag inte om detta direkt är en “final version” av min botten-lista, men i nuläget ser bottenskrapet ut såhär:

  9. https://www.youtube.com/watch?v=EePXylI7TPI
  – Jag tycker Ted Gärdestad är väldigt överskattad. (OBS! Det betyder inte att jag tycker han är dålig så ni kan ta ner era högafflar haha) Han har gjort bra låtar som “Eiffeltornet”, men denna låten är bara så fruktansvärt störande att lyssna på. Framför allt refrängen är ingenting i mina öron.

  8. https://www.youtube.com/watch?v=jJPK8ATnRt0
  – Egentligen är låten inte sååå pjåkig… men framträdandet?!?! HERREGUD, mår nästan dåligt när man hör dem. Och då har jag aldrig hört låten i studioversion utan detta är den enda version jag känner till.

  7. https://www.youtube.com/watch?v=v4Y0HOPL5GU – Omständigheterna kring detta bidrag var väl fina och lite så, men när jag bara ser det som en låt i en musikalisk tävling inser jag att detta verkligen inte är en bra låt.

  6. https://www.youtube.com/watch?v=wr3m4ghnq6w – När ordet man oftast hör om låten är “creepy”, då har man nog inte lyckats. Vissa hånade denna kille för låtens tema och det förstår jag inte. Det finns många bra låtar med samma tema. Finlands låt från 2012 hade samma tema och de berörde mig MYCKET mer.

  5. https://www.youtube.com/watch?v=OrFg4nyBeAE
  – Sverige är ett av de mest framgångsrika ESC-länderna. Tror t.o.m att vi är DET mest framgångsrika. Och jag tycker vi förtjänar den titeln… men även solen har sina fläckar och här är en stor, fet fläck på Sveriges framgångsrika ESC-saga.

  4. https://www.youtube.com/watch?v=EV5lcaUu5-Q
  – Ett extremt, extremt irriterande beat. Störig sångerska och störig kör. Bara… ja, störig.

  3. https://www.youtube.com/watch?v=8qVdSbiYT8w
  – Blir enormt irriterad. Vill verkligen bara glömma denna låt, men den verkar på något sätt etsat sig fast i mitt minne. Motvilligt från min sida.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=UijIX3FbUUI
  – Rent irritationsmoment. Stör mig på hela melodin, arrangemanget, sångerskan. Allt bara “rub me the wrong way”.

  1. https://www.youtube.com/watch?v=wr3m4ghnq6w
  – Ja, usel, usel, usel. Fet nolla. Gärna minuspoäng om det går.

  Nu blev det en botten 9, och inte 5, men ja… så kan det gå.

  Sen vill jag förtydliga att jag har inte hört alla låtar som någonsin, någonsin deltagit i tävlingen så det finns med största sannolikhet sämre låtar (i alla fall sämre än de på mina platser 5-9)… men alla dessa låtar är låtar jag gärna, gärna glömmer.

 10. Johanna

  Jag håller med det mesta ovanstående ni skrivit förutom att för mig Är Georgien (och förmodligen Albanien med efter RE-vamp) så usla att vad de än väljer här kommer den tvåa i nuläget på min ranking. Det innebär inte att de är speciellt bra. bara att de är bättre än två av de tidigare valda låtarna i nuläget:-)

 11. Micke

  Tar ett kort svar nu Adri för annars blir mina vänner runt mig här aningen sura har jag en känsla av 🙂

  Vi är på kollisionskurs du och jag när det gäller ett av dina bidrag. Nja inte själva bidraget för just detta är för mig artistens i särklass sämsta låt någonsin. Artisten höll egentligen på före min tid men det spelar ingen roll. För mig står artisten för äkthet som få andra. Absolut ingen favorit men just detta med äkthet då har artisten få övermän eller överkvinnor. Gissa vem jag pratar om 🙂

  Återkommer imorgon

 12. Adri

  Jag gissar att det är Ted Gärdestad du snackar om. Jag vet inte vad “före din tid” är egentligen, men Ted höll på från tidig ålder vet jag. Någonstans vid 60-talets slut/70-talets början gissar jag.

  Inte är det Trackshittaz i alla fall…

  Men om det är Ted så vill jag bara återigen säga att jag inte ogillar Ted Gärdestad eller hans musik, men jag tycker inte han är så bra som majoriteten av svenskarna verkar tycka. Han har ju nästintill blivit den musikaliska symbolen för svensk sommar.

  Som sagt, han har bra låtar; “Eiffeltornet”, “Himlen är oskyldigt blå” och “För kärlekens skull” för att nämna några.

  Men “Satellit” är för mig bara riktigt irriterande. Huvudvärksvarning. Framför allt i refrängen då!

 13. Micke

  @Adri, jag kan ju börja med att varken dina eller mina bottenbidrag riskerar att ge några kontroverser emellan oss 🙂 Det hade det iofs inte gjort ens om du satt mina favvisar på din bottenlista men ändå 🙂

  Börjar bara med att säga att du nog gjort fel på antingen plats sex eller plats ett för där är samma bidrag.

  Ok var det då Ted Gärdestad jag pratade om igår kväll? Yepp definitivt 🙂 Nu tänker jag göra någonting som inte helt och hållet handlar om musik utan går längre än så. För er som inte gillar när man går utanför kommer jag nu att ringa in detta med streck så ni vet när detta börjar och när jag slutar och tar i enbart med musik igen så ni vet var ni kan hoppa in igen

  ———————————————————————————————————-

  Ok Adri Ted Gärdestad har alltid varit en väldigt viktig person för mig även om han definitivt inte är någon favvis. I synnerhet två personer har fått mig att förstå storheten hos den här killen, min moster och senare en annan kvinna som blev min ängel under den enda livskrisen den här normalt livsglade snubbe haft.

  Redan från första gången jag hörde snubbens musik kände jag hur äkthet andades rakt ut från både hans musik och brodern Kenneths texter. Det är det som är så märkligt, han är absolut ingen favvis men ändå gör äktheten honom så otroligt levande även om han nu själv inte är det längre. Min moster spelade alltid teddan så jag fick med mig honom helt naturligt.

  Flera år senare hade jag och polare startat ett band och fick jobb utanför Sverige. Hade väntat mig att min dåvarande tjej ville följa med men hon hade annat sa hon. Tråkigt tyckte jag och såg fram mot både våra jobb och att komma tillbaka hem till tjejen. Vi hade hur jädra kul som helst och återvände hem. Micke som var totalförälskad i den här tjejen hade bara henne för ögonen vid hemkomsten med det var allt jag fick nöja mig med. Hon var borta, då hon dragit iväg med en gemensam polare.

  Vad har då detta med Ted Gärdestad att göra? Som jag sa tidigare här finns det ytterligare en person som “givit” mig Teddans musik och nu till henne. Det var en tjej som blev mitt stora stöd under den här tiden. “Min ängel”. Hon var ständigt där för mig och fick mig att fatta att det kommer bättre tider. En grej med henne var att hon älskade Ted Gärdestad. Det låter kanske löjligt Adri men gissa om hans musik blev ett stöd för mig under den tiden. I synnerhet en låt blev ett med mig. Än idag när jag hör den ramlar jag tillbaka i minnen om vad den här “ängeln” gjorde för mig. Vet inte om du har hört den låten Adri men här är den. Vart enda ord betyder något för mig. I refrängen är mitt inre långt ut i något annat universum.

  https://www.youtube.com/watch?v=D-tIcM_05H0

  Du förstår Adri Teddans musik sitter i mitt hjärta. När det gäller äkthet är han kungen även om han som jag sagt inte är någon direkt favvis. Lyssnar inte ofta på honom men när jag gör det då sitter det i hjärtat.

  ————————————————————————————————————

  Ok nu kan ni övriga komma tillbaka 🙂 Satellite är för mig ett hån mot både Ted och hans bror Kenneth. Kan inte fatta att deras överlägset sämsta låt någonsin har vunnit MF. Tur man inte var med på den tiden och såg det där 🙂

  Vad ska jag då säga om din övriga bottenlista? Får försöka hålla det kort nu då 🙂 Din åtta är ett bidrag som jag ser som ett hån mot detta lands hela historia inom ESC. Usch är ett bra ord. Din sjua har jag märkt att det är svårt att uttala sig om för vad man än säger så verkar man bli missförstådd. Jag säger så här. Musiken: Vilken? Killarna: Helt underbart att se dessa killar leva upp.

  Din sexa eller etta säger en del om vår värld. Missförstå inte nu Adri, jag gillar VERKLIGEN inte detta bidraget men tror du folk reagerat lika illa om han exempelvis sjungit om något han hatat? Knappast va. snarare hade han blivit kult. Men nu sjunger han om att han älskar någon och då blir han en tönt. Härlig värld vi lever i 🙂

  Din femma har jag svårt att bli upprörd över. Dess uselhet har snarare gjort den till kult och ett roligt inslag i MF-historien. Din fyra är ingen höjdare den heller men skulle ändå inte ens vara i närheten av en bottenlista för mig. Din trea kan jag bara inte bli irriterad på. Har sett så många otroligt, många patetiska imitationer av Elvis genom åren så det här kan jag inte ens reagera över. Även om det inte är bra så är det ett av de minst dåliga 🙂

  Din tvåa är varken bu eller bä eller vad man säger. Den bara är. Din sexa eller etta har jag redan kommenterat 🙂

 14. Adri

  Micke: Du har helt rätt att det blev fel (satte in länkarna först, rangordnade dem sen. Onödigt krångligt av mig.)

  Men “Mother” skulle vara sexa 🙂 Min etta är din etta. “Woki mit deim popo”. Återigen har jag inte hört alla ESC-bidrag. Men av dem jag har hört är den faktiskt ganska ohotad på förstaplatsen. Även om de andra låtarna verkligen inte är några deras respektiva låtskrivare/artister borde skryta med.

  Angående åttan då? Den låten på min lista du nog var hårdast mot (nu när ettan inte blev som den skulle). Jag är nog beredd att ge LÅTEN en andra chans.

  Jag tror jag sagt det förut men jag säger det igen: jag är extremt svag för pop från 90-talets slut och 00-talets slut. Detta är helt av nostalgiska skäl för jag är ju 100% medveten om hur plastigt och känslolöst det är. Men det påminner om en “enklare tid” så att säga haha. Låten “100% te ljubam” är som vilken låt från Spice Girls, Ace of Base eller annan “plast-grupp” som helst så den sticker egentligen inte ut av varken positiva eller negativa skäl alls.

  Men det där framträdandet? Deras röster matchar inte utan skär sig enormt, under solopartierna träffas nog inte en enda ton som den ska och koreografin då?? Så inövad och barnslig att det nästan gör ont. Och när man inte tror det kan bli värre börjar de sjunga på engelska. Oftast rör språkändringar mig inte i ryggen alls men när den engelska texten lyder “I love you 100% yes I do” då är det som att ytterligare en del av mig avlider.

  Så jag tar tillbaka den från “botten 9 låtar” för den hör nog inte hemma där egentligen.

  Men… om jag någon dag ska lista de sämsta framträdandena (vilket faktiskt låter kul så det kanske jag gör) då kan jag GARANTERA att den kommer få en plats på den listan.

  Det framträdandet hade inte ens dugit åt en högstadieavslutning, och där stod de på Europas största gemensamma musikscen.

 15. Adri

  Micke: Min åttondeplats verkar, trots den medelmåttiga placeringen den fick, tyvärr lämnat avtryck hos fler än bara mig.

  Min kusin, min flickvän och min bästa kompis har ALLA sagt att den låten finns med bland deras första ESC-minnen. Jag skämtar inte ens. De brukar nämna den när man snackar om första “pinsamma” ESC-minnen. Jag var lite sen på bollen och började kolla på ESC 2003 så jag kan inte stämma in i den kören. (Dock så var 2003 inte fri från brutalt dåliga framträdanden… Storbritannien.)

  Och det är en av få makedonska ESC-bidrag som lockat miljonen på youtube. Framför ovanligt då låten är från innan youtubes tid.

  Jag vet inte vad det är. Men hos mig var det verkligen bara det där “mellanstadie-framträdandet” som fastnat. Antagligen är det det hos de andra som uppenbarligen minns den också.

  Angående din Ted-historia. Har man en historia kring en artist eller nån av dennes låtar så förstår jag att man verkligen tycker om den. De flesta, inklusive jag, har historier och minnen kopplade till en artist/låt som därför höjs hos en själv. Jag kan därför förstå att du (och den andra som gillar honom för den delen) känner som ni känner inför honom 🙂 Jag har dock aldrig hyllat hans musik och har ingen speciell historia/minne som höjer upp honom hos mig så för mig kommer han nog alltid vara bra… men överskattad.

 16. Marcus

  Adri, vad har din ålder med något att göra? Jag är född 86, och mina favoritår är 63, 69 och 79.

 17. Adri

  Marcus, jag vet inte vad som jag skrivit som du syftar på så jag kan inte svara på den frågan. 🙂

 18. Marcus

  Att du är född 1994, och att det därför är ‘naturligt’ att du har sämre koll på tidigare år 😛

 19. Adri

  Jamen jag menar mer att om någon kanske skulle reagera på att nästan alla låtar var från efter 00-talet så är det för att det är då jag faktiskt har koll.

  Vissa människor har lyssnat igenom alla ESC-bidrag genom tiderna för att ha extra bra koll. Jag är inte en av dem. Jag har hört några låtar från varje år skulle jag tro, och hört alla vinnare + alla svenska bidrag men långtifrån alla låtar någonsin och ska jag vara helt ärlig har jag inget som lockar mig att slå upp till exempel Västtysklands låt från tex 1968. Jag är intresserad av tävlingen, men det intresset räcker inte så långt så att jag ska ta mig igenom alla år. Har varken tid eller lust för det egentligen.

  Så jag ville bara förtydliga att anledningen till att majoriteten av låtarna på min botten-lista var (i sammanhanget) moderna var för att det är då jag börjar ha koll, det var inte mitt sätt att klanka ner på den moderna ESC 🙂 Det skulle jag aldrig göra. Jag gissar att det funnits låtar som jag skulle klassa som “skit” i alla tider. Jag älskar ESC 2016 lika mycket som ESC 1998 (Ett år där jag faktiskt hört alla låtar, extremt starkt år) och kommer antagligen fortsätta med det om inget väldigt drastiskt händer.

  Jag läser mitt svar själv och inser att jag inte är jättetydlig men jag hoppas du förstår vad jag vill få sagt 🙂

 20. Marcus

  Det är nog mer så att jag klankar ner på de senaste åren, för har man bara koll från 2003 och framåt har man inte förstått grejen med det ‘riktiga’ Eurovision imho… ^^

  För övrigt är Västtysklands låt från 67 en som alla eurovisionnördar borde ha koll på – den oförglömliga Ein Hoch Der Liebe med Wenche Myhre! 😉

 21. Marcus

  Nu ljög jag. 1968 var det.

  1967 var det Inge Brück som sjöng Anouschka. Den är det helt okej att glömma bort…

 22. Adri

  Som sagt har jag ändå sett några låtar från varje år. 🙂 Trillat över dem på youtube, någon familjemedlem/kompis kanske har spelat dom eller så har dem kanske dykt upp i någon ESC-dokumentär eller dylikt 🙂

  Jag har hört majoriteten av de tävlande bidragen skulle jag säga 🙂 och jag har några riktigt sköna, gamla favoriter:
  Luxemburgs vinnare 1965, 1972 och 1973 (framför allt 1973)
  Spanien 1979, 1983 och 1995
  Nederländerna 1959 och 1993
  Västtyskland 1975
  Italien 1974 och 1997
  Danmark 1981 och 1995
  Norge 1966
  Luxemburg 1980 (tror jag det var… Le papa penguin. Fy tusan vilket bra tävlingsland Luxemburg var)
  Jugoslavien 1990
  Frankrike 1977
  Irland 1966

  och MÅNGA, MÅNGA fler… 🙂 så det är inte så att jag dissar de gamla åren enbart på grund av ointresse, för mitt ESC-intresse är extremt starkt och skulle jag trilla över en ESC-låt jag inte har hört blir jag bara jätteglad oavsett om jag tycker låten är bra eller dålig 🙂 Men jag har vissa andra saker jag prioriterar över det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se