ESC2017 UA:PBC och EBU har i dag presenterat den officiella slogan som kommer att användas under Eurovision Song Contest 2017 i Kiev, Ukraina. Valet föll på “Celebrate Diversity” som därmed blir årets tema som den tillhörande loggan och grafiken cirkulerar kring.

Grafiken är inspirerad av det traditionella ukrainska halsbandet Namysto. I grafikens halsband har varje pärla sin egen unika design vilket symboliserar att vi alla är unika men binds samman av vår kärlek till musiken.

Ni kan läsa mer om grafiken, logotypen och årets slogan på eurovision.tv samt se lite om slogan- och grafikvalen genom tiderna i klippet nedan.


Eurovision 2017: Visual identity and slogan” (30:e januari – 2:15)

Eurovision Song Contests slogans genom tiderna (2002-2017):
2002 “A Modern Fairytale” Tallinn, Estland
2003 “Magical Rendez-vous” Riga, Lettland
2004 “Under the same sky” Istanbul, Turkiet
2005 “Awakening” Kiev, Ukraina
2006 “Feel the rhythm” Aten, Grekland
2007 “True fantasy” Helsingfors, Finland
2008 “The confluence of sound” Belgrad, Serbien
2009 Moskva, Ryssland
2010 “Share the moment” Oslo, Norge
2011 “Feel your heart beat” Düsseldorf, Tyskland
2012 “Light your fire” Baku, Azerbajdzjan
2013 “We are one” Malmö, Sverige
2014 “#JoinUs” Köpenhamn, Danmark
2015 “Building bridges” Wien, Österrike
2016 “Come Together” Stockholm, Sverige
2017 “Celebrate Diversity” Kiev, Ukraina
(Källor: schlagerpinglan.se och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: De inledande förberedelserna inför Eurovision Song Contest 2017 verkade gå lite trögt men nu ser det ut som att de fått upp farten. Slogan och grafik är presenterad och i morgon är det dags för semifinalsdragningen, som ni kan läsa mer om här.

Vad gäller den utvalda slogan och symboliken med den tillhörande grafiken så tycker jag att det är ett utmärkt val som beskriver väldigt väl hur jag personligen ser på ESC. Tiden lär utvisa om detta bara är tomma ord eller om det verkligen blir en magiskt tillställning där fokus hamnar på vår gemensamma kärlek till musiken. Allt man kan göra är att dra sitt eget lilla strå till stacken och sedan hoppas på det bästa. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2017: Ny slogan och grafik presenterad”

 1. Sofia

  Celebrate Diversity är underbart!
  Men färgerna på pärlhalsbandet!?? Gillar idén med halsband, men varför inte färgglatt och gnistrande? Besviken, nästan ledsen.

 2. Adri

  Jag gillar designen! 🙂 Blått och rött är den absolut bästa färgkombon som finns i mina ögon och idén med halsbandet var väldigt snyggt 🙂 Jag tycker faktiskt om detta mer än om det hade varit färgglatt och gnistrande, då hade det varit så “typiskt”. Men… to each their own gissar jag 🙂

  Celebrate Diversity är ju fint och så, och någonting man kan påminna sig om 🙂 men sloganen på ESC är ju mer eller mindre samma sak varje år, eller i alla fall samma budskap så det var ganska väntat 🙂

 3. Sofia

  Jo, det är ett tema i samtliga slogans, men så vill vi väl ha det? 🙂 Har svårt att se vad man annars kan hitta på till ett evenemang som förenar så många länder (‘Mind your own business’ eller liknande vore märkligt, haha). Är ganska fascinerad av att det finns fler varianter att komma på med samma budskap!

  Färgerna, nää, jag fortsätter vara besviken. Men kul att du gillar den, ser inte många på nätet som verkar göra det.

 4. hej

  Ett bra budskap med tanke på dagens politiska läge, med *hosthostTrumphosthost*.

  Särskilt om man jämför med föregående års väldigt ironiska budskap “Come together” med tanke på *hosthostRumänienhosthost*

 5. Adri

  Ja absolut! 🙂 Klagar inte på temat, som sagt det är ju bra att påminna sig om det 🙂

  Förstår fortfarande inte hur “Come together” inte passar ihop med att Rumänien blev diskvalificerade. Jag känner sympati för Ovidiu (trots att hans låt var min 43e och sista plats, fortfarande synd om honom ju eftersom han blev utvald) men jag förstår inte hur EBU fick all skit. TVR är de som ska få skulden. Som i alla tävlingar gäller ju lite “följ reglerna eller get out”.

  Förhoppningsvis har de samlat sig i år så att samma öde inte väntar nästa deltagare 🙂

 6. hej

  Jag lägger inte all skuld på EBU, det var dumt av TVR att låtsas som att ingenting hänt, men EBU kunde diskvalificerat Rumänien vid ett bättre tillfälle än 3 veckor innan tävlingen. Antingen innan NF-säsongen börjat, eller efter tävlingen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se