Sverige Schlagerpinglan: Melodifestivals-veckan är äntligen här. 😀 Vi mjukstartar den genom att bekanta oss lite med de artister och bidrag som kommer att underhålla oss de närmaste sex veckorna. Här nedan ser ni en förteckning över dem, i den ordning de startar i de olika deltävlingarna av Melodifestivalen 2017.

Klicka på Tävlingsbidragen för att komma direkt till SVT:s Bidragsbibel där man hittar information om bidraget. Senare kommer bidragsbibeln att uppdateras med låttexter och info om koreografi, kör, effekter och mycket mer.

Klicka på Artistnamnen för att komma till SVT:s artistsidor där man hittar allt om artisterna, som t.ex. artiklar, korta fakta och korta intervju-klipp om och med den aktuella artisten samt deras tillhåll på de sociala medierna (facebook, instagram, twitter). Där finns även de berömda staplarna som visar hur de betygsatt sina bidrag i olika kategorier som Tempo, Budskap, Udda, Dans, Show och Humor.

Melodifestivalen 2017 – Direktlänkar till SVT:s bidrags- & artistsidor:

Deltävling 1 – Göteborg (4/2): Deltävling 2 – Malmö (11/2):
1. Her Kiss“, Boris René 1. A Million Years“, Mariette
2. Amare“, Adrijana 2. Himmel och hav“, Roger Pontare
3. One More Night“, Dinah Nah 3. Up“, Etzia
4. Road Trip“, De Vet Du 4. Vart haru varit“, Allyawan
5. Mitt liv“, Charlotte Perrelli 5. Hearts Align“, Dismissed
6. Wild Child“, Ace Wilder 6. I Don’t Give A“, Lisa Ajax
7. Hold On“, Nano 7. Good Lovin’“, Benjamin Ingrosso
Deltävling 3 – Växjö (18/2): Deltävling 4 – Skellefteå (25/2):
1. I Can’t Go On“, Robin Bengtsson 1. En värld full av strider
(Vearelde gusnie jeenh vigkieh)
“,
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
2. Snurra min jord“, Krista Siegfrids 2. Running with Lions“, Alice
3. Kiss You Goodbye“, Anton Hagman 3. Bound To Fall“, Les Gordons
4. Gravity“, Jasmine Kara 4. As I Lay Me Down“, Wiktoria
5. Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist 5. När ingen ser“, Axel Schylström
6. Crucified“, Bella & Filippa 6. Du får inte ändra på mig“, Sara
Varga och Juha Mulari
7. Gotta Thing About You“,
The Fooo Conspiracy
7. Statements“, Loreen
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Utan att ha hört en ton av bidragen som tävlar i Melodifestivalen 2017 och endast ha startfältet och informationen på svt.se att gå efter så gissar jag att “Wild Child“ med Ace Wilder (av Peter Boström, Thomas G:son och Ace Wilder) kommer att bli det bidrag som jag till slut kommer att ha som personlig favorit. Det bidrag som jag är mest nyfiken på är däremot “Boogieman Blues” med Owe Thörnqvist (av Owe Thörnqvist) men om det är något som kommer att falla mig i smaken återstår att se. 🙂

Vad jag letar efter i startfältet är inte nödvändigtvis en låt som kan vinna Eurovision Song Contest 2017 utan snarare en låt som slår an de rätta strängarna hos mig personligen. Hellre tio låtar som platsar på min “missade-finalen-lista” än en ESC-vinnare som inte berör mig. Men visst, skulle min personliga favorit vinna ESC hade jag ju naturligtvis inte klagat, men det verkar inte vara ett alternativ. 😉

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2017 (inkl. våra senaste bidrag och resultat i ESC) hittar ni här: “Sverige i ESC 2017” medan länk-samlingen till de redan utvalda bidragen samt övriga ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se