Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 3 av 25:

Show Me Heaven” – Lili & Susie (Andra Chansen i MF 2009)

Schlagerpinglan: Vi har nu kommit fram till brons-platsen på min topp-25-lista över mina MF-favoriter som missat finalen och där hittar vi ytterligare ett bidrag i min favorit-kategori schlager/ABBA/G:son. 🙂

Eventuellt så behöver man kanske ha varit uppvuxen med Lili & Susie-låtar för att riktigt känna av de nostalgiska känslor som kommer i gungning och som hjälper till att lyfta upp hela låten till en gåshuds-imponerande helhet. Klart är i alla fall att om alla hade upplevt bidraget som jag gjorde då (och till viss del fortfarande gör) så hade de gått direkt till final och där fått en välförtjänt andraplats. (Jag var m.a.o. helt nöjd med “La Voix” som vinnare.)

Tyvärr så slutade det hela i en lite väl känsloladdad Andra Chansen, där systrarna först lyckades att slå ut min andra favorit: BWO innan de själva åkte dit mot Sarah Dawn FinersMoving On“. Jag skulle gärna vilja skriva att jag tog beskedet med fattning, men jag vet att det är ganska långt från sanningen. Det tar sig dock, numera kan jag t.o.m. uppskatta Sarahs fina ballad utan att känna hur det morrar inom mig. 😉

Extra-info: Lili & Susie Päivärinta tävlade även i Melodifestivalen 1989 med låten “Okey, okey!” då de fick en delad 5:e-plats i finalen (fanns inga deltävlingar), men det var inget som föll mig i smaken.

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till ““Show Me Heaven” – Lili & Susie (MF 2009)”

 1. Sofia

  Underbar!!
  Vad gör väl lite svajjiga röster och “hävöööön”??
  Älskar!!

 2. Marcus

  Jag är född året efter att deras första skiva släpptes, och jag vet att min mor hade den skivan, så jag fick min första dos av dem redan med modersmjölken. Jag grät schlagertårar av glädje när jag fick reda på att de skulle vara med, och jag blev inte besviken när jag hörde låten. Den var till och med bättre än väntat!

  Tyvärr är låten nästan lite för bra för systrarna Päivärinta. Även om jag älskar dem kan jag förstå att många andra såg dem som föredettingar och ett kul nostalginummer. Hade man däremot gett låten till en yngre talang så tror jag hade den hade kunnat utmana Malena om biljetten till Moskva, för så j*kla bra är den!

 3. Adri

  Ett genomgående problem jag brukar ha i Mello-/ESC-låtar är att refrängerna ofta är mycket svagare än verserna och därför blir refrängen som ett enda stort antiklimax.

  Här är det dock raka motsatsen. Jag tycker verserna är ganska sega, medan jag faktiskt riktigt mycket tycker om refrängerna. Refrängen har väldigt skön power och är allmänt trevliga att lyssna på.

  Lili & Susie får väl godkänt som artister. Jag är inte uppvuxen med dem direkt. I familjen hade vi en DVD med “Melodifestivalen – klassiker” där “Okey, okey” fanns men det var nog den enda lilla relation till Lili & Susie jag hade. Annars var de inga jag kände till.

  Jag måste då också tycka tvärtom mot dig Pinglan 🙂 Jag tycker nämligen mycket mer om “Okey okey” 🙂 Där blev verserna betydligt mer lyckade tycker jag!

 4. Adri

  Jag publicerade ju min egna topplista över missade finalplatser i MF-historien under ett tidigare inlägg, men jag verkar själv ha missat en stooooooor favorit (35 stycken var tydligen inte tillräckligt många, det finns alldeles för många oförtjänta finalmissar i MF-historie)

  —–

  Hur denna kom sist i sin deltävling kommer jag nog aldrig förstå! Den deltog i en av historiens starkaste deltävlingar (tycker jag då), men ändå?! Sist?!

  Jag hävdade under ett annat inlägg också att Melodifestivalen var väldigt konservativ fram tills ungefär 2011-2012. Det var mer eller mindre samma mall bakom alla framgångsrika bidrag och det var schlagerpopen som regerade.

  Jag tror även det var det som fällde denna underbara låt. Hade den deltagit kanske… 2014 hade det nog gått bättre tror jag. Jag tycker låten är riktigt riktigt bra. Detta är nu 10 år sedan, och jag lyssnar än idag på den regelbundet på min spotify. Den är underbar. Och tjejen som sjunger andra versen har en riktigt skön röst tycker jag! 🙂

  Vore intressant om man kunde få höra åsikter om den låten? Om ni har tid och lust, inga måsten här inte 🙂

  Här är den: https://www.youtube.com/watch?v=n0fgmlJaZ1E

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag måste erkänna att jag inte har några minnen av detta bidrag och jag är tyvärr ganska säker på varför. Det var förmodligen ett av de många bidrag som jag tidigt avfärdade som “inte min typ” och sedan helt enkelt glömde bort. Även om det är intressant att återuppleva det så här 10 år senare (tack för det) så kan jag inte säga att intrycket förändrats. En en-i-mängden-låt som visserligen är så upprepande att man kommer ihåg refrängen men inte tillräckligt speciell för att jag ska gilla den.

  Jag hittar dock en sak som jag gillar och det är artisterna. Speciellt den ena tjejen har en trevlig röst men framför allt så uppskattar jag att det syns att de gillar uppmärksamheten de får av att stå på scenen, vilket gör det hela mer intressant att titta på. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se