Frankrikes Eurovision-bidrag 2017

2017-02-09 (torsdag)

FrankrikeI dag, torsdagen den 9:e februari, avslöjade France 2 och France 4 att deras internval inför Eurovision Song Contest 2017 föll på den 28-åriga sångerskan Alma. Hon kommer att representera Frankrike i Kiev med låten “Requiem“.

Bakom tävlingsbidraget står Nazim Khaled som även var med och skrev förra årets franska succé-bidrag “J’ai cherché“. Den slutliga versionen kommer att släppas inom de närmaste veckorna. Alma kommer att göra en första intervju i TV-programmet Alcaline ikväll kl. 20:40 CETFrance 2. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat:Frankrike 2017: Eurovision-versionen av “Requiem” (Alma)

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Requiem”, Alma officiell videoliveframträdande
(text & musik: Nazim Khaled)

Schlagerpinglan: Ja, då blev det en riktig Big Five-vecka i alla fall då Frankrike blev det första land att presentera ett renodlat internval. 🙂 Så här efter några genomlyssningar så måste jag medge att jag gillar det jag hör. En mysig låt som mycket väl kan komma att hamna relativt högt upp på min slutliga lista. Jag inväntar gärna den slutliga versionen och lite fler konkurrenter innan jag säger för mycket men så här långt så tycker jag att det ser lovande ut. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2017 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här: Eurovision Song Contest 2017.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  YASSSSS!!! Frankrike överträffade alla förväntningar i år, fy fanken vad bra det här är! 34 låtar kvar att välja, men om inget smått mirakulöst händer kommer alla de hamna bakom den här!

  PARIS 2018! <3

 2. Daniel

  okej, men inte jättebra. en medeltrea för mig.

 3. Johanna

  Riktigt riktigt bra. Kan t.o.m vara min favorit hittills. Frankrike är på g i den här tävlingen!

 4. Veronica

  Undrar mest över om de kommer att behålla den på franska

 5. Johanna

  De har ju iaf en regel som säger att 50% måste vara på franska (hade iaf det förut och var mycket diskussion förra året om att Amir sjöng på engelska delvis så tror nog att det är rätt troligt att den blir kvar på franska) Om den blir på engelska åker den ner på min ranking eftersom språket är det som gör att den får det där lilla extra för mig.

 6. Nathalie

  Skaplig. Dock måste jag säga att jag blev något besviken på själva refrängen. Hade hoppats på något mer svulstigt och dramatiskt. Låten är ganska bra, och jag hoppas verkligen att hon behåller den på franska. Men något för trallig ändå för mig.
  Natasha St Pier, Sandrine Francois & Patricia Kaas tre bidrag är utan tvekan de bästa franska bidrag jag kan komma på.
  Hittills står Vitryssland kvar som etta på min topplista.

  1. Vitryssland
  2. Georgien
  3. Frankrike
  4. Albanien
  5. Finland
  6. Storbritannien
  7. Schweiz

 7. Veronica

  1. Vitryssland
  2. Frankrike
  3. Finland
  4. Tyskland
  5. Georgien
  6. Storbritannien
  7. Albanien
  8. Schweiz

 8. Isabell

  Nja! Den var medioker i min smak. Långt ifrån min franska favorit förra året! 🙂

 9. DickeFix

  Jag tycker Frankrikes låt Requiem är mycket bra, skriven av samma kompositör som förra året, Nazim Khaled. Lagom komplex och trallvänlig på samma gång. Låten plus den karismatiska sångerskan Alma plus det franska språket gör den till en utmärkt representant för Frankrike. Musikstilen påminner lite om Stromae. Även den franska texten är ett poetiskt smycke och handlar om att inte oroas för döden utan vara tacksam för den tid man får tillsammans. Här är Requiem med undertext på engelska från när Alma (Alexandra Maquet) gästspelade i Kiev vid Ukrainas nationella uttagning:

  https://www.youtube.com/watch?v=4UkgI8oMNMc

 10. Juan

  Jättebra låt!!! Kanske bäst i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se