Italiens Eurovision-bidrag 2017

2017-02-12 (söndag)

IsraelSanremofestivalen 2017 avslutades i går kväll, lördagen den 11:e februari, med den slutliga finalen av Campioni-kategorin efter en fem kvällar lång festival ni kan läsa mer om här.

I finalen, som avgjordes av 30% demografisk jury-, 40% tittar- och 30% expertjuryröster och där vinnaren erbjöds att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2017, tävlade de 16 bidrag som kvalat sig vidare från den fjärde Sanremokvällen.

Vinnaren av Sanremo 2017, Francesco Gabbani, tackade ja till ESC-erbjudandet och kommer därmed att representera Italien med låten “Occidentali’s Karma“. Resultatet samt länkar till artisternas final-framträdande hittar ni här nedan medan all inför-finalen-info finns samlad här.

Uppdaterat:Eurovision-versionen av Occidentali’s Karma

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Occidentali’s Karma”, Francesco Gabbani musikvideofinal-framträdandeSanremo-Kväll-4-framträdandeSanremo-Kväll-2-framträdande
(text & musik: Francesco Gabbani, Filippo Gabbani, Fabio Ilacqua, Luca Chiaravalli)

Resultatet av Campioni-finalen, Sanremofestivalen 2017 – 11:e februari:

Andra omröstningen Demografisk
jury (30%)
Expertjury
(30%)
Tittarröster
(40%)
Summa
1. “Occidentali’s Karma“,
Francesco Gabbani
33,50% 29,17% 43,69% 36,27%
2. “Che sia benedetta“,
Fiorella Mannoia
37,89% 27,08% 33,21% 32,78%
3. “Vietato morire“, Ermal Meta 28,61% 43,75% 23,10% 30,95%
Första omröstningen Demografisk
jury (30%)
Expertjury
(30%)
Tittarröster
(40%)
Summa
1. “Che sia benedetta“,
Fiorella Mannoia
15,05% 15,00% 12,73% 14,11%
2. “Occidentali’s Karma“,
Francesco Gabbani
11,88% 9,38% 14,37% 12,13%
3. “Vietato morire“, Ermal Meta 7,72% 13,75% 7,63% 9,49%
4. “Il diario degli errori“, Michele Bravi 4,67% 10,63% 10,59% 8,82%
5. “Fatti bella per te“, Paola Turci 9,80% 13,75% 4,15% 8,72%
6. “Con te“, Sergio Sylvestre 7,30% 3,13% 8,10% 6,37%
7. “Portami via“, Fabrizio Moro 5,98% 4,38% 7,94% 6,28%
8. “Tutta colpa mia“, Elodie 6,78% 3,13% 5,99% 5,37%
9. “Ora esisti solo tu“, Bianca Atzei 6,02% 1,88% 7,26% 5,27%
10. “Vedrai“, Samuel 5,42% 5,63% 2,11% 4,16%
11. “Mani nelle mani“, Michelle Zarrillo 3,80% 3,13% 3,49% 3,48%
12. “Il cielo non mi basta“,
Lodovica Comello
3,18% 3,13% 3,89% 3,45%
13. “Spostato di un secondo“,
Marco Masini
4,15% 2,50% 3,63% 3,45%
14. “Nessun posto è casa mia“, Chiara 3,68% 3,75% 2,21% 3,11%
15. “Nel mezzo di un applauso“,
Alessio Bernabei
2,02% 3,75% 3,21% 3,01%
16. “Ragazzi fuori“, Clementino 2,55% 3,13% 2,69% 2,78%
(Källor: raiplay.it och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Inför finalen av Sanremo-festivalen så hade jag tre favoriter, nämligen Bianca Atzei, Francesco Gabbani och Elodie. Frågan var om man skulle välja “stora” bidrag eller de som talade direkt till hjärtat. Så här i efterhand så känns det dock som ett självklart val och jag är väldigt glad över att italienarna (i alla fall TV-tittarna) också kom fram till det. 😀

Egentligen är det väldigt enkelt. Jag vill ha ett bidrag som talar till mig, en melodislinga som får mig att må bra och en artist som vet hur man underhåller sin publik och Sanremo-vinnaren uppfyller alla dessa punkter med råge. Som sagt, ett mycket bra val och min personliga favorit av de så här långt utvalda ESC-bidragen. 🙂

Jag vet att vi bara har sett 10 av de 43 bidragen som ska tävla i Kiev och det är alltför tidigt att börja tala om vilken italiensk stad som ska hålla i ESC 2018, jag konstaterar bara att Italien höjde ribban rejält och om något annat land är intresserad av att blanda sig i toppstriden så får de verkligen anstränga sig. 🙂

Tack för ett utmärkt val och lycka till, Italien. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Italien i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Italiens Eurovision-bidrag 2017”

 1. Adri

  Nja. Än så länge är det Frankrike som är den man ska slå skulle jag säga!

  Även om det här egentligen inte är en låt för mig är jag glad att Italien äntligen tar en liten sväng i sitt bidrag. Italien har enda sedan deras comeback 2011 varit väldigt förutsägbara. De har fokuserat på “classy” och ganska gammalmodiga bidrag.

  I år lyckas de låta italienskt, vara classy men samtidigt också låta modernt 🙂 så även om detta inte är något jag kommer lyssna på mer än vad jag måste så är det överlag ett helt godkänt val!

  🙂

 2. Micke

  Hej alla på Pinglans fantastiska blogg. Tjatmicke är tillbaka efter ett par fantastiska musikveckor i Österrike 🙂 Nu förstår jag att jag har en hel del att lyssna ikapp här. Någon som har några bra tips att lyssna på? Vill ju inte slösa tid på bidrag som redan är borta och liknande. Ser ju direkt vad jag ska börja med när jag ser att Italien tydligen är klar med sin San Remo festival. Alltid det bidraget jag ser fram mot mer än något annat. Tydligen har Adri fastnat för Frankrike i det han skriver här ovanför. Får väl ta en koll på den efter Italien då. Tipsa mig gärna. Har ju ett favvisbidrag utöver allt annat men det är säkert redan utslaget är jag rädd. Inte vågat fråga min dama än 🙂

 3. Johanna

  @micke Börja med Italiens och Frankrikes valda bidrag sedan skulle jag kolla in bidragen som gick vidare i Lettlands Supernova om jag var du:-) SEdan kan jag glädja dig med att både Mrs Columbo och “Dust in the wind” är borta från den Ungerska uttagningen….

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Hej och välkommen tillbaka. Precis som du redan räknat ut så är Italien och Frankrike riktigt trevliga ställen att börja på, även om det kanske ger en liten missvisande bild av vad som hänt medan du gjort annat. Två riktigt trevliga överraskningar. 🙂

  I kväll kommer även Rumäniens semifinalister att presenteras, vilket är något jag ser fram emot, för att inte tala om Lettlands Supernova deltävling 2 som går klockan 20:25 i kväll. 🙂

 5. Adri

  Då hoppas jag på följande ikväll:

  Rumänien: “Yodel it!” blir en av Rumäniens semifinalister. (Blir den inte det kommer jag faktiskt starkt ifrågasätta dem som väljer ut låtarna)

  Lettland: “One by one” går vidare. (Och sen vinner hos Lettland, det är den enda låten i deras uttagning som har chans att få en plats bland mina absoluta favoriter)

 6. Micke

  Tack för era tips om Italien och Frankrike Johanna och Pinglan. Tack även för tips om Lettland och Rumänien Pinglan. Vad gäller dig Johanna ska du veta att jag litar ganska mycket på dig för jag vet att du precis som jag har extremt svårt för dutt dutt syntar och liknande 🙂 Adri du nämner två bidrag så jag får väl kolla på dessa då. Tusan ta dig om de inte är bra 🙂

 7. Nathalie

  För klämkäck för att passa mig. Språket är fantastiskt och jag tycker det verkar som om Francesco är en spännande artist, men nja…Låten tilltalar inte mig.

 8. Micke

  Vad fan är detta rent ut sagt? Kanske ska åka bort lite oftare för då tycks det hända grejer 🙂 Har lyssnat ett gäng gånger nu på de fyra bidrag ni nämnde här och jag kan lugnt säga att alla fyra går in på min topp 10 överhuvudtaget. I synnerhet Italien som man alltid tycks kunna lita på. Min topp etta this far. Dvs om Vege van från Ungern är utslagen vilket jag tyvärr är ganska säker på. Skulle den dock vara kvar är den min absoluta etta.

 9. Adri

  Micke: Vege Van kom tyvärr sist i fredagens semifinal och åkte ut!

  Vad tyckte du om Frankrike? Av de klara bidragen (och nästan av alla i ESC17-säsongen hittills) så är Frankrike helt överlägsen. Schweiz som är min andraplats är också den överlägsen de resterande åtta.

 10. Adri

  Pheew… “Yodel it!” gick vidare i Rumänien. Hoppas så innerligt på den.

  Av de länder som är kvar att välja håller jag extra tummar på:

  Island: Bammbaramm
  Lettland: One by one
  Moldavien: Hey Mamma eller Calator
  Ungern: Kalandor eller Hosszú idök
  Malta: Seconds away eller Tonight
  Rumänien: Yodel it!
  Estland: Feel me now, Verona, Spirit animal eller In or out
  Litauen: I’m like a wolf

  Norge: First step in faith eller I go where you go (ja, det är bara 15 sekunders smakprov men jag känner mig ändå hyfsat säker här)

 11. Micke

  Kan inte helt svara på någon topp 10 eftersom jag inte har full koll. En annan favvis jag hade var med i Spanien men den är säkert borta den med. Det jag vet är att fyra klara länder minst har bidrag som jag gillar. Först blev ju Vitryssland klara och sedan Finland. Nu då Italien och Frankrike. Det får gärna rulla på 🙂 Gillar de två du snackade om från Rumänien och Lettland.

 12. Johanna

  @Micke Spanien valde ju igår och det blev inte ett väntat resultat om man säger så. Men låter dig upptäcka det själv (är rätt säker på att din favorit inte vann iaf)

 13. Micke

  Ok jag anade att Vege van hade åkt ur tyvärr. Får jag lov att ställa en fråga till er alla här? Skulle vara hemskt kul att höra er åsikt eller känsla för detta bidrag. Spelar ingen roll om ni älskar det eller hatar det skulle bara vara intressant att få höra.

  För mig var detta första gången någonsin för en sak i denna tävling. Jag har alltid älskat att kolla på ESC. Jag har hängt med från fyra års ålder. Det är som jag sagt tidigare ingen musik jag lyssnar på irl men who cares. Jag älskar tävlingen och tar den för vad den är.

  Så vad var då så speciellt med Vege van? När jag var barn eller i tonåring var det ju alltid glad musik som gällde. Allt annat tyckte jag var tråkigt. Så är det inte alls idag. Det finns musik för alla sinnesstämningar och alla är lika viktiga. Men jag har alltså följt ESC sen jag var fyra år gammal och aldrig någonsin har det hänt att ett bidrag träffat hjärtat så att jag nästan fått svårt att andas, att man börjar böla nästan. Men nu hände det. Varje ton i låten talar till mig. Låter säkert som ufo för er men tro mig. Jag hoppas innerligt att ni någon gång haft den upplevelsen med musik. Om inte så har ni verkligen något att se fram mot.

  Så nu ska jag inte yra om detta längre. Nu går jag vidare och lägger detta bidrag bakom mig i tävlingen. Irl kommer det dock att följa mig tätt i hälarna 🙂

  Kul om ni ville yttra något om vad ni tycker om bidraget 🙂

 14. Micke

  Ska bara förtydliga en sak. Om jag skulle göra en topp 10 från ESC genom alla tider så hade inte Vege van varit med där. Det är inte det detta handlar om

  @Johanna, nej du har rätt mitt favvisbidrag från Spanien rök all världens väg. Du nämnde tidigare två bidrag du visste jag skulle vara glad att vara av med. Du hade helt rätt där men nu är de tre. I Spanien fanns ett bidrag helt obegripligt för mig och nu är det borta 🙂 Talar om Spin my head. Hoppas att Unstopable i Malta gick samma väg. Om nu de haft sin tävling vill säga

 15. Johanna

  @Micke Jag har haft den känslan. Senast när John Karayiannis vann Cyperns uttagning 2015 (jag vet att alla inte håller med mig och många tycker låten är tråkig alternativt cheesy) men jag grät när han vann och sedan var han min no 1 genom hela tävlingen det året. Lyssnar fortfarande på den låten ofta. Framförandet i kombination med låten träffade mig rakt i hjärtat såpass mycket att jag till en början inte kunde först att folk inte gillade den. Har även ett par andra exempel…

  vad gäller din låt i Ungern så tyckte jag den var bra, inte bäst men absolut att den borde varit i final istället för en del andra som är där men jag kommer nog aldrig förstå hur Ungerska juryn röstar för tycker de bästa åker ut före final i stort sett varje år där:-)

 16. Adri

  Något säger mig tyvärr att “Unstoppable” kommer vinna i Malta. Jag hoppas verkligen inte det. Men den verkar verkligen vara den stora favoriten (av någon anledning) och i majoriteten av fallen betyder det ju vinst och sen känns den ganska “nu”. Men det är verkligen ingen låt för mig.

  Gillade inte hennes låt “Golden” förra året heller, men den var i alla fall bättre.

  Jag fortsätter hoppas på “Tonight” eller “Seconds away”. Om de sviker live, eller hela Malta får hjärnsläpp kan jag även godkänna “Bombshell”.

  Men inte Unstoppable. Snälla, inte Unstoppable.

 17. johanna

  @Micke Malta har sin final på lördag men den där hemska Unstoppable verkar vara favoriten där. Hoppas juryn som har mest makt låter typ vem som helst vinna utan den. Jag hsr 5-6 låtar i deras uttagning som är bland mina favoriter överhuvudtaget i år så hoppas någon av de vinner!

 18. Marcus

  Snälla, söta, rara Italien, vad händer? Är det här ert svar på Dustin the Turkey? Liknande sångprestation, något sämre scenkläder, men med lite bättre melodi. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen när jag ser den här tågolyckan :/ Tvärsist på min lista än så länge. Har han samma kostym i Kiev lär han i alla fall belönas med Barbara Dex-priset om inget annat…

 19. Micke

  Stort tack för ditt svar om Vege van och runt omkring det jag skrev Johanna. Ett svar är bättre än inget 🙂 Angående ditt hjärtebidrag med John Karayiannis så var jag lite delad. Cypern hade enligt mig två bra bidrag det året och i början höll jag mer på Panagiotis Koufogiannis och hans bidrag. När vi dock fick se det live gick jag all mer över till din favvis och var jättenöjd med den som vinnare.

  Det där med bidrag som når hjärtat är en svår grej. Sånt känner man bara själv. Andra kan mest bara sitta med munnen öppen i förvåning. Det där är bara du själv och hjärtat som vet. Tack igen för svaret Johanna. Förresten angående Malta och Unstoppable. Jag har iofs inte hängt med men inte tusan kan det väl vara så illa som att den är favorit till segern? Är det ens möjligt psykiskt eller fysiskt?

  Ligger nog lite efter i det här så det blir en halvfärdig topp men som jag förstår det är det tio finalklara bidrag. Fyra bra, några skapliga och några som jag önskar hade vingar och använde dem för att bara flyga iväg långt bort:

  1. Italien
  2. Finland
  3. Vitryssland
  4. Frankrike

  5. Tyskland
  6. Spanien
  7. Albanien
  8. Schweiz
  9. Georgien
  10. Storbritannien

 20. Micke

  Har sett flera som gjort topp 10 här. Ser att vi är sex stycken. Har räknat ihop poäng och gjort en topp 10 för oss sex som gjort listor. Ser bra ut för Italien och Frankrike men mörkt för Spanien:

  1. Italien 55
  2. Frankrike 53
  3. Vitryssland 43
  4. Finland 41
  5. Schweiz 33
  6. Tyskland 27
  7. Albanien 26
  8. Storbritannien 25
  9. Georgien 24
  10. Spanien 21

 21. Adri

  Micke: oavsett vad man vill tro så är “Unstoppable” faktiskt favoriten till vinsten på Malta. Så var förberedd på det värsta, men hoppas på det bästa.

  Ok, där överdrev jag. Finns sämre låtar i deras final men “Unstoppable” är så menlös.

 22. Adri

  På wiwibloggs.com’s online-omröstning så leder “Unstoppable” med 25% av alla röster.

  Och jag har kollat igenom alla, alla youtube-topplistor över Maltas nationella uttagning och jag mäste tyvärr avslöja att 53% av youtube vill se “Unstoppable” som vinnare, medan 82% har låten på sin topp tre.

  Så tyvärr ser det inte bra ut för oss som inte är för “Unstoppable”. Närmaste konkurrent var “Kewkba”.

 23. johanna

  @Adri man ska dock ha i åtanke att det är juryn som har den mesta makten i Maltas final. Tack och lov. Så förhoppningsvis vinner inte “Unstoppable” men jag är förberedd på det värsta

 24. Micke

  @Marcus, jag såg på ett annat ställe här på bloggen att du tydligen har bra smak. Såg att du har svårt att sluta lyssna på Vege van. Det är inte lätt du 🙂 Men visst den är jädrigt mysig. Synd att inte pinglan fattat det 🙂

  Johanna och Adri har också bra smak för de gillar inte Unstoppable 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se