Maltas Eurovision-bidrag 2017

2017-02-20 (måndag)

MaltaPå lördagskvällen den 18:e februari valde Malta ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av “Malta Eurovision Song Contest 2017“. Då både semifinalen och juryn slopats denna gång så var det 16 bidrag som tävlade i finalen som avgjordes av 100% tittarröster.

Nytt för i år var även att regeln som tillåter att vinnarlåten får bytas ut i efterhand tagits bort, så det är nu helt säkert att vinnaren Claudia Faniello verkligen kommer att åka till Kiev med låten “Breathlessly“, i alla fall så säkert som det kan vara i ESC-sammanhang. Resultatet av finalen samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan all inför-finalen-info finns samlad här.

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Breathlessly”, Claudia Faniello final-framträdandetext-video
(text & musik: Philip Vella, Sean Vella, Gerard James Borg)

Resultatet av Malta Eurovision Song Contest 2017, 18:e februari:

Placering, Bidrag, Artist: Teleröster
1. “Breathlessly“, Claudia Faniello 4 996
2. “Kewkba“, Janice Mangion 4 544
3. “Follow“, Kevin Borg 2 502
4. “Unstoppable“, Brooke Borg 2 000
5. “Follow me“, Franklin Calleja 1 303
6. “Bombshell“, Maxine Pace 627
7. “Tonight“, Deborah C & Josef Tabone 572
8. “Ray of light“, Raquela Dalli Gonzi 551
9. “Fighting to survive“, Cherton Caruana 340
10. “Laserlight“, Klinsmann Coleiro 332
11. “Fearless“, Rhiannon Michallef 288
12. “So simple“, Crosswalk 245
13. “You“, Richard Edwards 186
14. “Seconds away“, Jade Vella 166
15. “Crazy games“, Shauna Vassallo 159
16. “Don’t look down“, Miriana Conte 156
(Källor: tvm.com.mt och wikipedia)

Schlagerpinglan: Lördagens final på Malta, då endast topp-tre presenterades, var för mig överlägset helgens ESC-höjdpunkt och inte nog med att den blev precis så lättsmält som jag förväntade mig så blev slutresultatet t.o.m. bättre än vad jag vågat hoppas på. 😀

Precis som inför finalen så var det främst låtarna “Fighting to survive” och “Tonight” som tilltalade mig efter att jag sett de 16 bidragen framföras live men det bidrag som jag höll tummarna för var likväl “Breathlessly“ med Claudia Faniello. Ibland kan en fantastisk artist få ett medelbra bidrag att lyfta här har vi ett sådant exempel. 😀

Inte för att det är någon brist på ballader i ESC 2017 men Malta är i alla fall ensamma om att skicka Claudia Faniello och förhoppningsvis så är det hennes röst och uppenbarelse som kommer att tillföra det där lilla extra som hjälper landet att ta sig vidare till finalen. Jag hoppas på det i alla fall. Heja Malta! 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Malta i ESC 2017” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Maltas Eurovision-bidrag 2017”

 1. Micke

  Livet är ett mirakel och jag älskar att leva. Det enda jobbiga för en snubbe som jag som alltid sätter andra och deras välmående först är just det att ibland oroar man sig för mycket. Ibland för någon enskild människa och ibland för större grupper. Just nu i detta ögonblick går mina sympatier mest till Malta och deras befolkning. Jag menar hur i hel………………………….. kunde Brooke Berg med sitt undermåliga bidrag komma fyra i Maltas uttagning. Mina sympatier går till detta folk men samtidigt gläder jag mig åt att största delen av befolkningen ändå verkar sund och välmående 🙂

  En helt annan sak. Ytterligare ett bidrag från ett land har växt enormt från småtöntig till mäktig. Bidraget deltar i Moldavien uttagning. Älskar deras dåliga engelska 🙂 Cam a-lång 🙂 Härlig 60-tals känsla förflyttad in i nutid.

  https://www.youtube.com/watch?v=w082LqRd5SQ

 2. Adri

  Under hela uppladdningen till Maltas final var jag säker på att “Unstoppable” skulle vinna med tanke på all hype och dylikt. Jag tyckte aldrig riktigt om “Unstoppable” så mitt fokus när finalen pågick var bara att den inte skulle vinna.

  Min reaktion när “Breathlessly” vann var att jag började sakna “Unstoppable”. Allt är förlåtet. Tillbaka med Brooke.

  Denna låten är definitionen av menlös. Claudia förtjänar mer.

  Jag tror låten får det svårt i Kiev. Antagligen missar den finalen. Kan med tur (och dålig konkurrens) få 8-10:e platsen i semin.

  Och den förtjänar att stanna i semin.

 3. Nathalie

  Herre min skapare, vilket j*vla tråkigt bidrag. Sångerskan sjunger bra, men herre min j*vlar. Jag snarkar av leda…
  Sen är sminkningen dessutom katastrofal!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se