Rumänien Söndagen den 26:e februari avgjordes semifinalen av “Selecția Națională 2017“, Rumäniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. 15 artister framförde sina bidrag och juryn utsåg 10 finalister.

Juryn, som både delade med sig av sina åsikter och röstade, bestod utav Andrei Tudor, Paula Seling, Ovi, Luminița Anghel och Adrian Romcescu. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden medan all inför-semifinal-info finns här.


“Yodel It!”, Ilinca feat. Alex Florea (semifinal-vinnaren av “Selecția Națională 2017”)

Resultatet av Rumäniens “Selecția Națională 2017” – Semifinal, 26:e februari:

Till Final: Tudor Seling Ovi Anghel Romcescu Summa
1. Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 60 p.
2. Walk On By“, Xandra 8 p. 10 p. 8 p. 10 p. 10 p. 46 p.
3. I Won’t Surrender“, MIHAI 10 p. 8 p. 10 p. 8 p. 8 p. 44 p.
4. Set the Skies on Fire“, Cristina
Vasiu
7 p. 7 p. 4 p. 7 p. 7 p. 32 p.
5. Petale“, Instinct 6 p. 3 p. 5 p. 5 p. 5 p. 24 p.
6. Wild Child“, Eduard Santha 2 p. 6 p. 7 p. 4 p. 0 p. 19 p.
7. Save Me“, Ramona Nerra 3 p. 1 p. 3 p. 6 p. 6 p. 19 p.
8. Adu-ți aminte“, Maxim feat.
Nicolae Voiculeț
0 p. 2 p. 6 p. 0 p. 0 p. 8 p.
9. We Own the Night“, Tavi Colen
& Emma
1 p. 0 p. 1 p. 2 p. 4 p. 8 p.
10. Spune-mi tu“, Ana-Maria Mirică 4 p. 0 p. 0 p. 0 p. 3 p. 7 p.
Ute ur tävlingen:
11. Fără bariere“, Elizé & No Stress 0 p. 0 p. 2 p. 3 p. 2 p. 7 p.
12. Limitless“, Tudor Turcu 0 p. 5 p. 0 p. 0 p. 1 p. 6 p.
13. Două sticle“, Zanga 5 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 5 p.
14. Hope“, Alexandra Crăescu 0 p. 4 p. 0 p. 1 p. 0 p. 5 p.
15. Adventure“, D-lema 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p. 0 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inför semifinalen tyckte att “Yodel It!”, “Petale“ och “Walk On By“ stod i en klass för sig medan jag även var lite förtjust i “I Won’t Surrender“ så är semifinalsresultatet riktigt glädjande. Visserligen hade jag hoppats på ett annorlunda framträdande vad gäller “Petale”, men det kan de ju finslipa om det skulle bli en vinst.

Med tanke på vilket starkt startfält Rumänien skrapat ihop så borde det nu vara tillfälle att bygga upp spänningen och belysa alla de konkurrenskraftiga bidragen… men det känns lite som slöseri med tid. Jag tycker i stället synd om de som i år ställer upp låtar med som skulle ha vunnit andra år men likväl är chanslösa för att de ställer upp fel år.

Jag vet att man aldrig ska ta ut något i förskott och att juryn gav idel 12:or till “Yodel It!” inte betyder något i finalen som avgörs av 100% tittarröster… men kan det verkligen sluta på något annat sätt än att Rumänien skickar Ilinca feat. Alex Florea till Kiev?

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Rumänien 2017: Resultatet av “Selecția Națională”-semifinalen”

 1. Adri

  Jag tycker ju att “Yodel It!” är HEEEELT överlägsen, men jag har en ganska otrevlig känsla som säger att vinnaren kommer vara “I won’t surrender”.

  Det kommer vara årets misslyckande om den aningen visar sig bli sann. Då kommer jag glömma Islands fiasko i lördags och Sveriges alldeles för tidigt utröstande av Jasmine Kara, för då har Rumänien dabbat sig totalt.

  Det borde rimligen inte finnas en annan utväg än att Yodel It! vinner.

 2. Daniela

  Jag håller fullständigt med dig Adri!! Rumänerna har inte fattat vitsen med YOUDEL it! Tyvärr! Jag vet det för jag kollar på FB allt jag kan!! De har inte heller fattat att Mihai inte passar ” vår tids” ESC, de flesta är övertygade att det är rösten som gäller! Vi får dock be en extra bön för Ilinca och Alex! Det kanske hjälper! ☺️

 3. Micke

  @Daniela en fråga. Detta med att rumänerna inte har fattat vitsen med Yodel It. Du menar att du genom fb sett klara tecken på att det bidraget inte alls är favvis hos det rumänska folket? Har du kanske sett det även på andra sätt? I så fall blir jag orolig för det här bidraget måste vi bara ha med oss in i maj månads tävlingar.

 4. Daniela

  @Micke det är många som tycker om Youdel it! Men majoriteten höjer till skyarna MIHAI av den anledningen jag skrev tidigare! Det finns en del som har förståt konceptet i ESC nuförtiden, de hänger med utvecklingen men “folket” lever generellt i den äldre mentaliteten att det är rösten som gäller! Jag är orolig inför imorgonkväll för jag håller med dig och Adri tidigare! Dessutom har jag pratat med en från Norge som är musikproducent och hon tyckte att Youdel it kan gå långt i ESC!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se