NederländernaPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget AVROTROS i dag, fredagen den 3:e mars, det bidrag som den internvalda gruppen OG3NE ska representera Nederländerna med i Eurovision Song Contest 2017, se länk till musikvideon nedan.

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Lights and Shadows”, OG3NE officiell musikvideo
(text & musik: Rory de Kievit, Rick Vol)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av låten var tyvärr inte alltför imponerande. Det gick in genom ena örat, ut genom andra och lämnade inget större avtryck. Detta är kanske inte helt optimalt i en tävling där många i publiken hör bidragen för första gången i semifinalen.

Men, men… efter ytterligare några lyssningar så börjar det låta lite mer lovande och då har jag ännu inte sett bidraget framföras live, vilket skulle kunna höja det ytterligare några snäpp. Jag väntar därmed ett tag innan jag gör några allvarliga spekulationer om bidragets chanser i ESC och nöjer mig med att önska OG3NE lycka till i tävlingen. 🙂

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2017”

 1. Micke

  Oj det här kan gå åt båda håll. Gillar deras stämmor men sånt vet man aldrig i ESC det kan bli pannkaka live. Omöjligt att säga något klart efter bara en lyssning men just nu är de positiva vibbarna i alla fall mer påkopplade än de negativa. Gillar den mörkhåriga tjejens röst. Hon skulle få större utrymme

 2. Mr A

  När kommer något annat än lugna Favoriter?

 3. Adri

  Jag hade ganska höga förhoppningar på OG3NE och detta var inte helt och hållet vad jag hoppades på.

  Men, jag är fortfarande betydligt mer positivt än negativt inställd till denna låt. Tror dessutom det är en riktig växare. För tillfället är det absolut på övre halvan av min lista i alla fall… men svårt att placera exakt så det väntar jag med 🙂

  Gillar verkligen deras stämmor, och låten låter riktigt härligt 90-tal och alla stora tjejgrupper som var stora då.

  Jag önskar mest att det inte hade varit en ballad 🙂 tror den hade stuckit ut mer då, och sen när jag lyssnat på deras tidigare prestationer tycker jag deras upptempolåtar har varit trevligare att lyssna på.

  Men detta gillar jag också! 🙂 bra jobbat, Nederländerna!

  De har verkligen skärpt sig på senare år 🙂

 4. Marcus

  Tjejerna överraska positivt. Låten… Ja, det är ju en countryfierad version av Finlands/Storbritanniens ickelåt.

 5. Fredrik

  Det blir final tror jag:). Jag förstår mig inte på dem som tycker att det är för mycket ballader Det är som att säga att man gillar solen, men inte månen. Det är rätt idiotiskt. Det kan inte var 43 upptempo. Vissa år har det BARA varit upptempo och det tycker jag inte är en bra variation. Vissa länder har en starkare ballad tradition än Sverige. Det är mer än VI som är Eurovision you know. Det finns 42 länder till.

 6. Micke

  Bra talat Fredrik. Kan inte tänka mig något tråkigare än ett ESC med 43 uptempolåtar

 7. Adri

  Jag tycker det är för mycket ballader, men det är ju inte i närheten av eller ens relaterat till att säga att det ska vara 43 upptempolåtar.

  Av de hittills valda 22 låtarna får jag det till 11 ballader + en låt jag inte kan avgöra vad det är. Det är 50%. Så det är ju inte heller mycket av en variation.

  Det är bra ballader (majoriteten) men fortfarande inte mycket av variation.

 8. Adri

  Det är många som försvarar ballader med motiveringen “tävlingen behöver variation”.

  Då tänker jag mest: “Just det, och det är därför färre borde välja ballader!”

  Det är så jag känner i alla fall. 🙂

 9. Adam

  Det må vara mycket ballader i år, men många har ändå rätt bra ballader, och Nederländerna har också det i år. Snygg ballad där country möter gospel, tjejerna sjunger jättebra. Detta måste gå till final! 🙂

 10. Micke

  Ärligt talat Adri. Om du kan räkna till 11 ballader av dessa 22 då har vi inte samma uppfattning om vad ballader är 🙂

 11. Johanna

  Alltså jag gillar denna. Tror den kommer växa enormt med och av 22 valda bidrag är det BARA 9 ballader sp jag fattar inte vad ni snackar om när ni säger att det är för mycket ballader? Inte ens hälften ju! (sen är ju inte övriga 13 några klubb-hits för det allihopa, det finns liksom genrer mittemellan också)

  Men åter till detta bidrag. Gillar stämmorna och tror det kan bli bra men ni som säger att det är country vet inte vad ni snackar om för det finns INGET country i denna (Country är ju min hemmaplan och den enda country-låt som har varit med i ESC mig veterligen är Nederländerna 2014)

 12. Adri

  Som sagt klagar jag inte på kvaliteten av balladerna utan mest bara på antalet 🙂 det är bra ballader 🙂

  -Albanien
  -Finland
  -Georgien
  -Polen
  -Slovenien
  -Malta (Den enda balladen hittills i år som inte har någon kvalitet, så som sagt är det mestadels bra ballader! 🙂 )
  -Nederländerna
  -Storbritannien
  -Kroatien

  De är “tveklösa ballader”, sen finns det tre låtar som jag ser generellt beskrivits som ballader men där jag personligen inte håller med:
  -Danmark (midtempo i mina öron)
  -Schweiz (midtempo det med)
  -Cypern (jag kan inte placera detta, men jag säger inte ballad i alla fall)

 13. Adri

  Var inte Nederländerna 2016 ren country det med?

 14. Micke

  Helt på din linje Johanna om detta med att Nederländerna skulle vara country. Ursäkta mig men det bidraget har absolut ingenting med country att göra. Ofta är det så att när det handlar om någon sorts musik man inte gillar då kokar man ihop det mesta till den. Jag är inte bättre själv det har hänt mig flertalet gånger. Jag har räknat till åtta ballader men ska kolla nu på det Adri sa 🙂

  Ok jag går inte in för djupt på det här men jag kan ju definitivt utesluta en av “dina” ballader på min lista av ballader. Jag har en helt annan benämning på Finlands bidrag än ballad kan jag lugnt slå fast 🙂 Det jag menar är att allt som är lugnt är inte ballader. Finlands bidrag rör sig i helt “andra kretsar”.

  Nederländerna 2016 är country 🙂

 15. Johanna

  @Adri Skulle inte kalla Douwe Bob för ren country. Mer singer/songwriter med lite country-influenser (dock finns det lite influenser i det) men skulle aldrig funka i sig, Nashville på topplistorna:-)

 16. Johan

  De där stämmorna kommer vara effektiva om de faktiskt sitter live. Högst osäker, undrar om de saknar scenerfarenheten lite för att vara så säkra på tonerna när det väl gäller (tänker lite Island 2015 här).

  I övrigt är jag lite besviken på att årets bidrag i regel saknar hookar. De är så otroligt odynamiska och flankar som på i samma gung genom hela låten. Här är Ungern och Moldavien klockrena exempel, helt okej (till och med bra i Ungerns fall) men som på grund av total avsaknad av dynamik skramlar på obemärkt för min del. Bara Italien som jag tycker sätter hooken och förmodligen har bäst vinnarchanser av de bidrag som presenterats hittills. Är nästan inne på att Sverige kan plocka det hela med en låt som Wiktorias, vilket skulle vara oerhört tråkigt då det förmodligen skulle skada tävlingen om vi gick och vann vartannat år. Årets katastrofbidrag hittills för egen del är helt klart Spanien. Kommer bomba något så katastrofalt.

  Ser framemot Tjeckien då jag älskar jazz, även om det troligtvis kommer bli något avvattnat och på gränsen till parodiskt storbandsaktigt. Språkpendeln verkar inte ha svingat tillbaka heller utan allt ska tydligen vara på engelska, vilket är mycket sorgligt.

  Nåväl! Kul att vara tillbaka här. Ser framemot en vår av uppdateringar och diskussioner.

 17. Johanna

  Däreomot kan jag förstå att folk kanske tycker den är ren country(NlL2016 alltså) Så för sakens skull kan vi väl räkna den:-)

  Finland skulle jag nog räkna som ballad. Danmark med. Schweiz och Cypern är i midtempo-träsket någonstans och snurrar…

 18. Marcus

  Bidraget är inte renodlad country, men jag förstår inte riktigt hur man kan missa country- och bluegrassinfluenserna. Själva sången och sättet de harmoniserar bär tydliga spår av appalachisk musik, såsom dem populariserats av Dixie Chicks, och lite mer aktuellt och lokalt, First Aid Kit. Den brutna rytmen och de glidande tonerna är ett annat exempel.

 19. Adri

  Johan: Det finns massor live-klipp av gruppen på youtube 🙂 Det låter bra. Jag tycker de verkar hålla live, men sen är det klart att de aldrig varit på en lika stor scen som ESC.

  Det verkar som att de trots allt har ganska mycket erfarenhet. Infon jag har säger att de har varit en musikgrupp i 10 år, men slog igenom i en tv-sänd tävling där de vann. 🙂

 20. Micke

  Nu blev jag besviken Johanna (snyft) 🙂 Med tanke på det jag läst från dig hade jag aldrig ens kunnat tänka tanken att du skulle kalla Finland en ballad. En ballad………….. Finland??????????

  Till din nästan namne alltså Johan. Jaså du gillar jazz det vet jag att även Johanna gör och delvis även jag. Jag kan ha totalt fel Johan, skulle inte vara första gången, men av det jag hört av bidraget tyder det inte på jazz. Synd för alla musiksorter är välkomna.

  Köper det du säger Marcus men om man ska se det så kan du nästan få vilken musik till vilken du vill. Influenser finns inom allt men det är ju helheten som gör dealen

 21. Adri

  Micke: vad skulle du kalla Finlands låt då?

  Än en gång är det ingen förolämpning när jag kallar en låt ballad. Det är antalet ballader jag har svårt för, inte balladers hela existens 🙂

 22. Micke

  Asti var aldrig rädd för att säga något till mig. Du låter nästan rädd 🙂 Jag vet knappt vad arg är för något :-)Får jag komma med en motfråga?

  Är detta en ballad?

  https://www.youtube.com/watch?v=zbN-pjV4R7o

 23. Adri

  Micke: För det första så är jag inte rädd 🙂

  Sen angående din låt så skulle jag kalla det ballad, men inte en lika tydlig en som “Blackbird”. Blackbird är för mig en indiepop-ballad, medan Enyas låt mest traskar i New Age-kategorin (likt de flesta av hennes låtar jag känner till gör) 🙂

 24. Johan

  @Micke, finns Tjeckiens bidrag ute?

 25. Adri

  Johan: tio sekunder av det finns ute. Sök typ “Martina Barta – My Turn snippet” 🙂

 26. johanna

  @Johan Jag hoppas att klippet från Tjevkien inte berättar hela sanningen då jag gillar jazz och detta inte låter så uazxigt

  Och Micke- Jag älskar ju en bra ballad så i Finlands fall så är det bara en komplimang!

 27. Micke

  Jisses kallar du Enyas låt som ballad Adri. Då förstår jag hur långt ifrån varandra vi ligger när det gäller ordet ballad 🙂 Enya the Queen of ballads. Det var något nytt för mig.

  Skojar givetvis med dig Adri. Men det är intressant att se hur olika man kan se på musik. Hur som helst så är jag hyfsat nöjd med blandningen i ESC. Den stora skillnaden mot MF. Saknar givetvis rock och jag är på Johan och Johannas sida att jag hoppas att Tjeckiens bidrag trots allt visar sig vara jazz. Ju mer olika stilar dess bättre

 28. Adri

  Micke: Alltså jag är ingen musikexpert så jag vet inte vad den “officiella” definitionen av en ballad är.

  Innan tänkte jag att det var en lugn låt, kort och gott. Men jag kallar tex Albaniens låt i år för ballad också men jag tycker den är ganska hetsig och högljudd (positiva egenskaper för övrigt). Så jag vet inte om varken Blackbird eller Enya-låten rent officiellt klassas som ballader. Jag kanske är helt ute och cyklar.

 29. Micke

  Tyck precis vad du vill Adri. Jag bryr mig egentligen inte om jag ska vara ärlig. Kände bara att jag blev lite överraskad över uttalanden om att allt i år är ballader. Jag har inte ett skit med att göra vad folk vill kalla bidrag. Upp till var och en så länge man respekterar varandras 🙂 Tack hur som helst för att du svarar. Inte allt för vanligt här 🙂

  Det du skrev där om att en ballad är en lugn låt kort och gott är en väldigt vanlig syn. På samma sätt som lite snabbare låtar klumpas ihop i liknande grupp

  Angående Nederländernas bidrag i år. Har hört det några gånger nu och det växer. Faktiskt så mycket att de nu tillhör de bidrag jag tycker riktigt bra om och de är nio stycken nu:

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Vitryssland
  4. Ungern
  5. Österrike

  6. Finland
  7. Nederländerna
  8. Polen
  9. Malta

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se