Estlands Eurovision-bidrag 2017

2017-03-04 (lördag)

EstlandPå lördagskvällen den 4:e mars valde Estland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom finalen av TV-bolaget ERR:s nationella uttagning “Eesti Laul 2017“.

Tio tävlingsbidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att 50/50 utse tre superfinalister innan vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster. Gästartister under finalen var bl.a. Måns Zelmerlöw och Beyond Beyond.

Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Estlands bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“Verona”, Koit Toome & Laura
officiell videofinal-framträdandesemifinal-framträdandeTV-framträdandelåttext (text och musik: Sven Lõhmus)

Resultatet av Estlands nationella ESC-final 2017, 4:e mars:

Resultatet av Superfinalen:
Placering, Bidrag, Artist: Teleröster
1. “Verona“, Koit Toome & Laura (44 818) 55,77%
2. “Spirit Animal“, Kerli (23 901) 29,74%
3. “This Love“, Rasmus Rändvee (11 641) 14,49%
Resultatet av Första omröstningen:
Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “Spirit Animal“, Kerli 12 p. (14 497) 10 p. 22 p.
2. “Verona“, Koit Toome & Laura 5 p. (27 759) 12 p. 17 p.
3. “This Love“, Rasmus Rändvee 10 p. (8 617) 6 p. 16 p.
4. “Have You Now“, Whogaux &
Karl-Kristjan feat. Maian
8 p. (8 362) 5 p. 13 p.
5. “Suur loterii“, Ivo Linna 4 p. (14 002) 8 p. 12 p.
6. “Feel Me Now“, Ariadne 3 p. (12 325) 7 p. 10 p.
7. “Keep Running“, Liis Lemsalu 6 p. (4 880) 4 p. 10 p.
8. “Slingshot“, Lenna Kuurmaa 7 p. (3 422) 2 p. 9 p.
9. “All I Need“, Daniel Levi 2 p. (3 657) 3 p. 5 p.
10. “In or Out“, Elina Born 1 p. (3 057) 1 p. 2 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Precis som inför finalen så var det “Verona” som mitt hjärta klappade lite extra för efter att jag sett de tio bidragen framföras men hur mycket jag än hoppades så trodde jag nog aldrig på allvar att den skulle vinna. Kerli var ju den stora förhandsfavoriten som hade ett bidrag som stod ut lite mer och därmed ansågs ha en större chans att ge Estland en plats i ESC-finalen.

Nåja, man ska inte fokusera alltför mycket på eventuella ESC-resultat då man aldrig på förhand kan veta vad den mycket oberäknerliga juryn och publiken kan tänkas gilla utan ibland är det bättre att bara lyssna på sitt hjärta och det var nog vad de estländska tittarna gjorde, och jag tackar dem av hela mitt hjärta. 😀

Hur det än går för Estland i Kiev så kommer jag att tycka att de “valde rätt” för nu har de en underbar låt som kommer att lysa upp semifinalen de tävlar i och sätter de liveframträdandet så kan de mycket väl charma till sig en finalplats även där. Heja Estland! 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Estland i ESC 2017“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Estlands Eurovision-bidrag 2017”

 1. Marcus

  L A U R A !

  Efter de snöpliga förlusterna med Moonwalk, Sunflower och Supersonic (som alla hade toppat min lista om de tagit sig till Eurovision) så är det äntligen dags för henne att återigen inta eurovisionscenen, förpassa Let’s Get Loud till historiens skräphög, och visa Europa how it’s done! Jag saknar ord för att beskriva hur mycket jag älskar henne!

  Om ingen har räknat ut det än, så toppar Verona just nu min lista. Det är bara A Million Years som kan hota den som det ser ut just nu.

 2. Adri

  Efter nästintill en månad på tronen har nu Frankrike fått lämna guldplatsen på min topplista.

  1. ESTLAND
  2. Frankrike
  3. Lettland
  4. Schweiz
  5. Österrike
  6. Danmark
  7. Polen
  8. Finland
  9. Italien
  10. Storbritannien
  11. Nederländerna
  12. Moldavien
  13. Albanien
  14. Cypern
  15. Georgien
  16. Ungern
  17. Vitryssland
  18. Kroatien
  19. Ukraina
  20. Slovenien
  21. Tyskland
  22. Malta

  23. Spanien

 3. Johan

  @Adri, Jag ser att du verkar hålla samma avsky gentemot Spaniens bidrag som jag gör, haha!

  Gällande Estlands bidrag då? Hmm. Det finns en del av mig som gillar det här, men jag måste nog lyssna fler gånger innan jag ger någon mer givande analys. Är i skrivande stund långt ifrån helt såld, men vi ska se om det tar sig!

 4. Adri

  Johan: Åh herregud ja. Jag AVSKYR Spaniens låt. Spaniens låt förra året blev lite bashad här på denna blogg, jag gillade den och vill föra över all skit den låten fick till prets låt.

  Finns verkligen inget, INGET, positivt att säga om låten. Tjatig, douchig, billig och okarismatisk sångare som för övrigt uttalar “lover” som “lovah”. Ugh…

  Har lovat mig själv att både stänga av ljudet och lämna rummet när Manel ska framträda i maj.

 5. johanna

  Men vad är detta, valde Estland rätt? Topp 10 för mig! En av årets bästa låtar hittills! Nu hoppas jag Rumänien tar sig samman ikväll. Det finns bara ett val där!

 6. Micke

  Grattis Modern Talking 🙂

  Helt ok bidrag och helt ok artister. Känner mig dock lite blåst på konfekten men även det omvända. Estland brukar alltid ha väldigt starka startfält men dock inte lika starkt i år. Däremot brukar de nästan allt välja sitt bidrag bland de minst sevärda men dock inte i år. Aldrig får man vara riktigt nöjd 🙂 För deras tävling var det alltså inte lika roligt och bra som det brukar men för deras medverkan i maj ser det ju bättre ut än det brukar. Någonstans 10-13 för mig på min topp just nu.

 7. Kerstin

  Får se var Estland hamnat på min lista när alla bidragen blir klara men just nu är den högt upp. Men inte är det någon fullträff för mig det här bidraget heller. Men många bidrag återstår så något guldkorn ska väl jag också hitta.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se