LitauenEfter nio shower så återstår det 6 bidrag i “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017, men 7 bidrag kommer likväl att tävla i finalen den 11:e mars.

TV-bolaget LRT har överraskande infört ett wildcard till finalen och det utses genom en omröstning på LRT:s hemsida som pågår till klockan 19:00 CET (20:00 lokal tid) i dag, måndagen den 6:e mars. En röst per IP-nummer är vad som gäller och de röstningsbara bidragen, som alla åkt ut ur tävlingen tidigare under säsongen, ser ni här nedan:

Uppdaterat:Lolita Zero fick wildcard till “Eurovizijos”-finalen

Wildcard-startfältet “Eurovizijos 2017” (6:e mars)

♥ “Never felt like this before“, Sasha Song (utröstad i Show 9)
♥ “Could it be?“, Edgaras Lubys (utröstad i Show 7)
♥ “Get frighten“, Lolita Zero (utröstad i Show 7)
♥ “Sacrifice“, Mia (utröstad i Show 8)
♥ “You saved me“, Ieva Zasimauskaitė (utröstad i Show 9)
♥ “Fisherman“, Queen of Roses (utröstad i Show 8)

Final-startfältet “Eurovizijos 2017” (11:e mars)

♥ “Rain Of Revolution“, Fusedmarc
♥ “I’m like a wolf“, Aistė Pilvelytė
♥ “Feel Myself Free“, Gabrielius Vagelis
♥ “Love Shadow“, Kotryna Juodzevičiūtė
♥ “Let U Go“, Paula
♥ “Like I love you“, Greta Zazza
Wildcard
(Källor: esctoday.com, lrt.lt och schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Detta var en oväntad tvist på det hela. 😀 Min första tanke var att TV-bolaget inte är nöjda med Fusedmarc som slutsegrare utan hellre skickar Lolita Zero till Kiev, men omröstningen kan ju lika gärna vara ett sätt att öka intresset inför finalen. Hur som helst så lyckas de för nu hoppas jag på att antingen Queen of Roses eller Edgaras Lubys får en andra chans i tävlingen. 😀 Jag har inga förhoppningar om att någon av dem kan vara en kandidat till segern men det hade gjort finalfältet mer intressant, i alla fall för mig. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Litauen 2017: Wildcard röstas fram till “Eurovizijos”-finalen”

 1. Marcus

  Är Aiste inte längre självklar segrare? Jag som precis lärt mig att älska låten :/

 2. Schlagerpinglan

  @Marcus, Fusedmarc fick både tittarnas och juryns 12:a i semifinalen… så det ser ut att vara fördel Fusedmarc för tillfället. Sedan vet man ju aldrig vad som händer i finalen, LRT kastade ju in ett oväntat wildcard så jag hade inte blivit förvånad om de har en speciell tvist på röstningräknandet i finalen också. 🙂

 3. Adri

  Jag hoppas så jäkla hårt att Aiste skrällar sig förbi Fusedmarc och vinner. Hon är ju överlägsen de andra. Verkligen överlägsen.

  Gissar att “Get frighten” får wildcardet, men en riktig konkurrent är det nog inte då juryn verkar hård mot den!

 4. Johanna

  Lolita Zero borde ju vara det självklara wildcardet och eftersom jag inte gillar Aiste eller Fusedmarc och Greta nog är chanslös så får de gärna skicka henne till Kiev för min del. Inte för att den låten är bra heller men den är ju åtminstone lite humor i:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se