Greklands Eurovision-bidrag 2017

2017-03-07 (tisdag)

GreklandI går kväll, måndagen den 6:e mars, valde Grekland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2017 genom en nationell final där TV-bolaget ERT:s internvalda artist Demy tävlade med tre bidrag som alla var signerade Dimitris Kontopoulos.

Efter att de tre låtarna presenterats i videoform och ESC-2017-representanterna från Cypern och Moldavien framfört sina Eurovision-bidrag “Gravity” och “Hey, Mamma!” så var det upp till juryn och tittarna att 30/70 utse vinnarlåten.

Juryn bestod av grupper boende i Belgien, Georgien, Azerbajdzjan, Tyskland (München och Nürnberg), Armenien, Italien, Österrike och Ukraina med rötterna i Grekland. Då alla jurygrupperna, förutom den från Azerbajdzjan, hade samma favoritlåt som tittarna så blev det en storseger för “This Is Love“. Slutresultatet samt länkar till de tre bidragens musikvideor ser ni här nedan.

Uppdaterat 2017-03-13: “Slutlig version av “This Is Love” (Demy)

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2017 här:

“This Is Love”, Demy officiell video
(text & musik: Dimitris Kontopoulos, John Ballard, Romy Papadea)

Resultatet av Greklands nationella ESC-final 2017, 6:e mars:

Placering, Bidrag, Artist, Låtskrivare: Juryröster Teleröster Summa
1. This is love“, Demy
(Dimitris Kontopoulos, John Ballard, Romy Papadea)
(8 st) 89% 70% 75,7%
2. When the morning comes around“, Demy
(Dimitris Kontopoulos, John Ballard)
(1 st) 11% 18% 15,9%
3.Angels“, Demy
(Dimitris Kontopoulos, Romy Papadea)
(0 st) 0% 12% 8,4%
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Då det på förhand avslöjats att Dimitris Kontopoulos skulle stå bakom det grekiska bidraget så höjdes nog mina förväntningar till ouppnåeliga nivåer, för när jag lyssnade på de tre tävlande bidragen på måndagskvällen så blev jag tyvärr väldigt besviken. Höjdpunkten var i stället Cyperns bidragGravity“, som spelades upp efter de grekiska kandidaterna, som i jämförelse lät riktigt lovande. 🙂

I nuläget känner jag det som att Cypern, mycket tack vare G:son, kan vara på väg att bli Greklands storebror i ESC-sammanhang. Det låter helt otroligt men efter förra årets resultat (Cypern går till final i stället för Grekland) och utgångsläget inför ESC 2017 så skulle detta mycket väl kunna vara början på något väldigt tragiskt.

Många verkar dock gilla låten och det är jag glad för då jag gärna vill ha kvar Grekland i tävlingen. Dessutom får man ju inte glömma att det är helheten som räknas och att det är Fokas Evangelinos som står bakom Demys scenshow, vilket gör att i alla fall mitt hopp om ett skapligt slutresultat fortfarande lever. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2017 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Grekland i ESC 2017“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2017 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2017”

 1. Adri

  Kollar man runt på youtube så verkar denna låt orimligt populär. Jag förstår inte varför. Som sagt, det enda jag verkligen verkligen gillar här är den något plötsliga övergång från ballad till uptempo. Allt annat är mest bara bra, men inte mer.

  Texten är löjlig och Demy har jag aldrig varit ett vidare fan av. Mittenplacering just nu för mig.

  Tror dock inte Grekland ska oroa sig för att komma till final, dit kommer den nog utan bekymmer.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm…. “This is love” verkar av någon anledning vara otroligt populär. Det är i och för sig väldigt bra då de behöver ett final-bidrag, men jag är likväl förvånad. 😀

 3. alex

  Adrian bäst av de 3 iallafall? tycker jag

 4. Marcus

  “Det här är kärlek.
  Regnet faller ifrån ovan”

  Texten är precis lika obegriplig som fansens reaktioner. En helt okej låt med en helt okej sångerska, varken mer eller mindre.

  This is mellanmjölk.

 5. Johan

  Kan bara instämma i förvirringen över varför denna är så hype:ad? Va?! Visst, Grekland har ju historiskt sätt ofta haft medvind med mediokra bidrag (tills ifjol). Usel text, otroligt osammanhängande, och arrangemanget lämnar otroligt mycket.

 6. Johanna

  Men den här är ju hur dålig som helst och jag misstänker att hon inte kan sjunga live. Inte i min absoluta bott men lååååångt ifrån toppen också!

 7. Anton

  Den här kommer jag dansa till hela våren! Den är inte originell och inte håller den någon högre kvalitet, men jag gillar den ändå! Hamnar på samma playlist som Glorious och Say yay! Topp 10 för mig!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se